петак, 29. мај 2015.

SPA & RELAX KUPKA SA TOTAL DETOX TRETMANOM




  Детокс купатило - одвојите мало времена за Спа дан и потопите се у каду. када имате у ногама болове а у телу штетне токсине, пестициде и трагове тешких метала.
 Због многих недавних научних студија, ми смо све више свесни  важности детоксикације тела. Као што аутомобил треба  рутинску замену уља, наша тела требају да буду ослобођена од  токсина. Иако наша тела испуштају отпадне материје свакодневно увек постоје остаци.. Те је апсолутно неопходно да се елиминише остатак токсина. Нагомилани токсини ће изазвати главобоље, умор и појаву разних хроничних болести.


Детокс купка
Састојци

Прегршт ЕПСОМ соли
1 КАШИКА  соде бикарбоне
 10 капи етеричног уља
Неке користи од етеричних уља :
Лаванда - Смиривање и опуштање
Пеперминт - Умор
кедровина - Депресија
Камилица & Рузмарин - Главобоља

Упутства
Додај састојке у топлу купку.
Опустите се и потопите минимум 15-20 минута тако да ваше тело може да се детоксикује и апсорбује све хранљиве материје.
Исперите са хладном водом.
Уверите се да пијете доста воде пре, током и након купања да помогнете у процесу детоксикације.

Након напорног радног дана желите се одморити и опустити, али и угодити себи тако да се лакше и лепше осећате. Слободно суботње и / или недељно послеподне идеално је за подешавање самој себи. Ако немате воље или новаца да одете у неки веллнесс центар, направите код куће свој спа дан. Спа тренутке можете провести сами или са неким, али битно је да сте апсолутно опуштени и посвећени уживању.

Мирисне купке прво су што вам падне на памет кад се желите опустити, али у спа дан можете укључити и остале беаути третмане као што су пилинг тела, нега лица, уређивање ноктију, аи уживање у здравој храни. У дану опуштања можете и вежбати вежбе попут јоге и истезања тела.

Запосленим људима често је тешко опустити се и провести цело послеподне или цео дан не радећи ништа. У глави је хиљаду ствари које морате направити и које вас чекају код куће и на послу.



Покушајте овакав дан проводити редовно, једном недељно или једном месечно. Након неког времена видећете да вам време које трошите само на себе позитивно делује на целокупни организам и смањује стрес.

Телефон и мобилни искључите или утишајте њихов звук, да вам се не би догодило да непрестано одговарате на позиве. На крају ћете бити под додатним стресом и нећете се одморити.

За уживање у купки прилагодите светлост у просторији каква вам најбоље одговара, а можете слушати музику која вас опушта. Запалите ароматичне свеће. Етерична уља додајте у купку, а пре него што уђете у каду направите пилинг тела који ће уклонити изумрле ћелије коже.



Код куће сами можете направити со за пилинг тела. У домаћи препарат ставите уље за масажу, на пример уље бадема или неко уље лагане текстуре, морску со, обавезно и епсом со са кашиком соде бикарбоне (ако имате осетљиву кожу узмите ши путер или арганово уље) и 5 ​​до 15 капи квалитетног есенцијалног уља. Лаванда је за релаксацију, лимунска трава освежава, а рузмарин је за стимулацију.
Купка делује на вас ароматерапеутски, а можете одабрати између мириса лаванде, руже и јасмина. Можете користити свеже или осушено биље или додајте неколико капи есенцијалног уља у каду. У кади затворите очи и дубоко дишите тако да са сваким издисајем избаците напетост. Након изласка из каде утоплите се и намажите тело хидратантним лосионом или кремом за тело.



Можда сматрате да ћете се лакше опустити ако попијете чашу вина у кади, али ако пијете алкохол пре или током купања кожа ће вам бити дехидрирана. Исто тако, најбоље време за купку је кад вам је желудац празан. Ако имате лагану главобољу кад се дуго намачете у топлој води, помоћи ће вам слана вода.

Ваше руке требају негу. Измасирајте прсте и дланове и намажите их кремом.

Ако имате воље, можете се побринути и за стопала која су уморна и затворена у ципелама од кад је почела јесен. Пилинг стопала можете направити у топлој води у коју сте додали со за пилинг. Најпре их намачите па изрендајте и на крају намажите богатом кремом. Налакирајте нокте.



Побрините се и за своју косу. Две шољице кључале воде прелијте преко две кашичице осушеног рузмарина. Пустите да се натопи 15 минута, процедите и охладите те исперите косу овим биљним чајем.

Маску за лице можете направити сами. Згњечите пола банане и додајте кашичицу меда и две кашичице павлаке. На лицу држите 10 минута и затим обришите нежно влажним пешкиром.



У миксеру уситните бадеме и ту смесу измиксајте са кашичицом меда и беланцем. На лицу држите 15 минута па обришите влажним пешкиром. Маску за лице можете направити и од авокада или комбинације краставца и кефира, те комбинације јагода и меда.

Нема коментара:

Постави коментар