субота, 21. новембар 2015.

Детоксикација и једноставни начини да очистите организам




У последње време све чешће се може чути прича о разним методама детоксикације организма. Такође неретко неке од тих метода могу бити ригорозне, па лекари саветују да пре почетка прво се посаветујете са њима. Постоји природан начин за избацивање токсина и других шетних материја из организма уношењем одређених намирница.

Започните јутро здраво: Свако јутро 15-20 минута пре оброка попите лимунаду од пола исцеђеног лимуна и чаше млаке воде. Лимунада је природни дијуретик, што значи да помаже телу да избаци течности и токсине. Цитрусна киселина такође повећава број ензима који стимулишу јетру. Не заборавите умивање хладном водом и пар минута вежби уз омиљену музику.

Активни угаљ: Ово је један од новијих видова детоксикације које саветују нутриционисти а употребљава се пар хиљада година у традиционалној медицини. У чашу млаке воде помешајте лимун, јаворов сируп и попите капсулу активног угља (Капсуле активног угља можете наћи у продавници здраве хране Натура кутак у Нишу) и уживајте у укусу лимунаде.

Домаћа супа: Не само да ће вас у току хладних дана угрејати него ће вам помоћи да своје тело ослободите од отрова. Приликом кувања супе у њу ставите пилећу или јунећу кост, целер, шаргарепу, црни и бели лук или сушено поврће са додавањем хималајске соли и љуспицама желатина. Поред тога што ћете се ослободити токсина у свој организам ћете унети обиље витамина и минерала.

Орашасти плодови: За детоксикацију организма можете користити и разне семенке као што су лан, сунцокрет, семе бундеве, сусам, орах, бадем. Поред тога што се ове семенке лако варе помажу и у чишћењу организма од штетних материја.

Семе кумина: Ово семе је природни антиоксидант. Приликом жвакања ослобађа корисна уља која помажу при бољем варењу и одржава ниво шећера у крви.

Епсом со или магнезијум сулфат је један од лакших начина за детоксикацију. Напуните каду или лавор топлоим раствором и уживајте уз пар капи омиљеног етеричног уља.

Значај пробиотика: Здрава флора је јако битна за правилан рад црева. Изаберите неки од природних пробиотика, кисели купус, домаћи кефир и ослободите се штетних материја. Наравно ако се одлучите и за пробиотик у виду капсула можете погрешити јер природно ферментисани производи имају и до 500% већу пробиотску структуру.

Зачини: Уврстите неки од зачина, цимет, куркуму, ђумбир у свој дневни мени и на природан начин се ослободите токсина


ИЗВОРНА  ИНСПИРАЦИЈА  БЛИЦ ЖЕНА

Нема коментара:

Постави коментар