четвртак, 29. децембар 2016.

Хемијски рат са "природним укусом" --- “Natural Flavor”----побољшивачи укуса




Тако сам срећна јер не морам да гледам вести на ТВ сваки дан да знам да ли се нешто узбудљиво дешава у свету. Видиш - ја чврсто верујем у то да ако постоји нешто што треба да гледам или знам - неко ће ми рећи. И то је управо оно што ми се десило ове недеље кад је мој пријатељ послао линк за 60 минута видео представљању ГИВАУДАН - компанија основана у Швајцарској која је одговорна за преоптерећења  хране са "укусом" ....

Топло препоручујем читање транскрипта кад имате времена ако нисте већ видели - то је запањујуће у најмању руку. ГИВАУДАН  Givaudan  је највећа компанија у свету за производњу побољшивача укуса. Они се поносе на укусе који су неодољиви - почев од мајке природе, узимајући нешто као једноставан укус јагода а затим уништавајући све што је од мајке природе намењено за то. У снимку - можете бити сведоци невероватног самозадовољства од научника ГИВАУДАН - да су тако срећни да  хемијски могу да се размножавају стотине варијација укуса малине и насмејани када кажу да може и виски укус да буде више Оаки са једним од њених измишљотина. Цело место је "маскирано и  у тајности", јер они не желе да знају шта продајете у свом производу са "природном" аромом (ту реч видећете на задњој страни паковања хране). Не постоји ништа чисто у укусима јагоде и ваниле који може доћи из "задњице дабра", према научницима Гиваудан.

То би могло бити генијално хемијско чаробњаштво њима. Али ја то зовем рат. Да ли је сувише далеко да кажу да се користи хемијски рат да нас полако убијају једног по једног ...? Погледајмо дефиницију хемијског оружја .... "Рат коришћењем хемијских агенаса да убију или повреди или онеспособе непријатеља." Ово заиста може бити истина. Необавештени јавност је непријатељ, узимајући повређен и онеспособљен - у једном тренутку.

Природни и вештачки хемикалије које укус прозводи инжењера доприносе шта Дејвид Кеслер (бивши шеф ФДА) назива "храна карневал" у устима. Немогућност да престанемо да једемо јер су укуси су синтетизовани преварити свој ум у желе више и више. Они не желе да имају пуну суштину јагоде - Желе да само да искусите најбољи 1 милионити део укуса - тако да се "зависник" и даље имам да вратим све више и више, у потрази за стално задовољство - једу више од тог производа који се окреће испуњава Биг прехрамбених компанија џепове. Тхе Биг Фоод Компаније су "отмице" чуло укуса један по један.

Већина нас зна вештачке ароме изведени из нафте нису добри за нас, али са речима "природни укус" хемичара хране и компаније могу ставити све што желите у свом храном која је "генерално сматра сигурним", укључујући екцитотокинс. Природни укус може легално садрже природне јављају "глутамате" БИ-производе као што су МСГ - које су познате екцитотокинс. Ове екцитотокинс су неке од хемикалија које узрокују чуло укуса да доживе неодољивост кад је у питању храна. Се икада запитали зашто не могу да једем један чип? Или један колачић? Или, зашто си тако добро сећам укус производа и жуде за неконтролисано? Екцитотокинс може бити крив. Екцитотокинс пренадражити своје ћелије буквално док не умру или су оштећени изазивају "повреде" и "онеспособљава" Хвала са болешћу. Када се конзумира током времена, екцитотокинс може да доведе до нерва настале мноштво болести од можданог удара до Алцхајмерове болести до Паркинсонове болести. И много других споредних ефеката превише - као што су гојазност, мигрене, умора и депресије.

Ушао сам у конвенционалном продавници данас. Први производ који сам покупио имао тај "природни укус" у њој - и онда следећи производ сам покупио учинио превише - и следећи. ВТФ? То је прилично луди страшно. Зашто Американци једу више калорија него било који други индустријализованим нације? То није зато што имају више новца или су више гладни. То је зато што наше залихе хране хемијски производи и појачана са овим "природним аромама" заједно са додатним масти, екстра соли и екстра шећера и свуда је и ми смо на мети. Ви не можете избећи - желите салату на салату? Пожелите мало сенфа или мајонез са сендвич? Желиш ли мало салсе са својим чиповима? Ови производи данас сам пронашао све имају "природни укус", додао је на то.

Многи људи мисле да не треба кривити те прехрамбених компанија, укуса хемичари, или било ко други за неспособност људи да престану да једу и да добију гојазни - али када компаније практикују ову врсту преваре - не могу а да не схвати да смо сви у неповољном положају. Колико треба да истражи и знају за храном како би се веровати? Можемо ли очекивати сви људи на свим нивоима прихода имати времена да пронађе и разуме то знање? Не би требало да будемо у стању

Нема коментара:

Постави коментар