среда, 24. мај 2023.

Lekovito sa mora by NATURA KUTAK

                               


                          Ruska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - --  tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---




Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Ako ste ikada zastali da se divite moru, sigurno ste pomislili da je to jedno od mjesta koja pripadaju svima i nikome.

Kada je more mirno, svaki mornar osjeća da može da se  opusti i razmišlja o ovoj ljepoti. Sa ovog položaja nema opasnosti, možete uživati samo u mirnom spokoju.

Međutim, u drugim vremenima talasi se silom lome na stijenama i oluja izliva svoj bijes na more. Preživjeli mornar je onaj koji ostavlja utjehu po strani i odlučuje da se suoči sa onim strašnim trenucima koji prijete njegovom domu, budući da oni koji odluče da skoče u nemirne vode moraju biti spremni da se suoče sa svojim bijesom.

U životu na suvom se nešto slično događa, s obzirom na to da iskustva i učenja koja ostavljaju prije svega onima koji mogu da napuste svoju zonu udobnosti: ostavljanje po strani udobnosti i suočavanje sa nepoznatim nesumnjivo je podsticaj za život.

U stvari, obično ne vjerujemo da smo odgovorni za ono što nam se događa, jer više volimo da to povjerimo rukama sreće ili sudbine. Kada se naviknemo na rutinu, osjećamo da se ništa ne može promjeniti i tada griješimo.

"Život je poput prelaska mora: postoje mirni dani i dani oluje, najvažnije je znati kako biti dobri kapetani svog broda."
~Jacinto Benavente

Griješimo jer ostajući u svojoj zoni komfora gubimo priliku da nastavimo da sazrevamo i učimo. Moramo da doživimo brodolom da bismo naučili lekciju: videti koliko je jak vjetar, pogledati stvarnosti u lice, ići dalje da dodirnemo dušom ono što nikada nismo dodirnuli ili zamislili.

Osjećaj sigurnosti

Osjećaj sigurnosti koji postižemo kada postignemo ravnotežu može biti veliki emocionalni neprijatelj, pogotovo jer tada počinje strah da ga ne izgubimo. Evidentno je da nas plaši sve ono što direktno ili indirektno ruši naše obrasce. Samo oni koji se odvaže u potragu bez ograničenja mogu postići spretnost u svim mogućim situacijama u svom životu.

Ne rizikovanjem nećete izgubiti, ali ni pobjediti

Kao što smo rekli, ne rizikovanje u donošenju odluka koje nam omogućavaju da otkrijemo nove stvari može nas dovesti do pasivnosti i ne delovanja, jednostavno zato što na taj način izbjegavamo neuspjeh; međutim, eliminišu se i šanse za trijumf.

"Samo oni koji rizikuju da odu jako daleko zaista će otkriti dokle mogu da idu."
~T. S. Eliot

Ljudi imaju tendenciju da vrše kontrolu i održavaju svakodnevnu ravnotežu, misleći da se ovdje krije emocionalno blagostanje koje vas čini srećnim. Na taj način zaboravljamo da i psihološki rast zahtjeva rizik: kako možete dobiti posao koji toliko želite ako ne pokušate? Misliti da nećete dobiti i ostati na mestu omogućiće vam da kontrolišete situaciju, istovremeno izbjegavajući zadovoljstvo.

Često vjerujemo da je bolje zadržati ono što već imamo, a da nikada ne isprobamo ništa novo, ne razumejući da nas to nesvesno podstiče da ostanemo statični i da se ne borimo za ono što želimo.

I mornar zna da čak i mirno more može dovesti do smrti, ali da je suočavanje s njim jedini način da u potpunosti uživa u svom životu i zadrži ono što ostane nakon ovih iskustava. 

Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446



Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 




Нема коментара:

Постави коментар