понедељак, 6. новембар 2023.

GLICIN Evalar apoteka Niš--Ruska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - -- tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---

                                 

GLICIN Forte Evalar 300 mg

- Pomaže da poboljšate svoje emocionalno stanje,
- Podržava mentalne performanse,
- Doprinosi boljem odupiranju od stresnih situacija.


                                                                      Ruska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - --  tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---




Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20

Ako Vam se dopao tekst možete ga oceniti na linku ispod
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️





GLICIN Forte Evalar 300 mg - antioksidant, neuroprotektivan, neurometaboličan.

Glicin aminokiselina – proizvodi se u ljudskom organizmu, a njegov nedostatak odražava se u činjenici da se osoba brzo zamara, neusredsredjena je i nervozna.

Glicin normalizuje i aktivira procese zaštitne inhibicije u centralnom nervnom sistemu, pomaže u smanjenju emocionalnog stresa, povećava mentalne performanse.

Vitamin B1 - neophodan element za zdravlje nervnog sistema, razmišljanje, optimizaciju kognitivne aktivnosti i mentalne aktivnosti. Vitamin B1 poboljšava metabolizam nervnog tkiva.

Vitamin B6 - doprinosi normalnom radu mozga; neophodan je za apsorpciju vitamina B12. Nedostatak vitamina B6 manifestuje se u razdražljivosti, letargiji i pospanosti.

Vitamin B12 - podstiče prirodnu obnovu strukture nervnog tkiva, smanjuje razdražljivost, poboljšava koncentraciju i memoriju. Učestvuje u procesu proizvodnje acetilholina - neurotransmitera, sa učešćem mozga povezanim sa memorijom i učenjem. Nedostatak vitamina B12 uzrokuje strukturne promene u nervnom tkivu.

Tablete "Glicin Forte Evalar" jednostavne su za upotrebu, lako se rastvaraju, čime se postiže brži efekat - smanjenje nervne napetosti i poboljšanje mentalnih performansi.

Dejstvo:

Pomaže da poboljšate svoje emocionalno stanje,
Podržava mentalne performanse,
Doprinosi boljem odupiranju od stresnih situacija.
Kontraindikacije:

Ljudi sa individualnom netolerancijom za komponente, trudnoća i laktacija

Preporučena upotreba:

Odrasli: 1 tableta 2 puta dnevno.

Tableta se zadržava u ustima da dovrši resorpciju.

Trajanje - 1 mesec.

Ako je potrebno, možete ponoviti.

Interakcije lekova:

Smanjuje se ozbiljnost neželjenih efekata antipsihotičnih lekova (neuroleptika), anksiolitika, antidepresiva, hipnotika i antikonvulzanata.

Pakovanje:

60 tab

Čuvanje:

Čuvajte dalje od direktnog sunčevog zračenja i dalje od dece.

Čuvati na suvom mestu i sobnoj temperaturi.

Ne prekoračujte temperaturu skladištenja veću od 25 ° 

Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446



Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 






POJAM AMINOKISELINA

Ljudsko telo koristi aminokiseline kako bi izgradilo proteine koji učestvuju u razgradnji hrane, rastu ćelija, zaceljivanju tkiva (posebno mišića, kože, kose i kostiju) i u mnogim drugim telesnim funkcijama. Aminokiseline telo može koristiti i kao izvor energije.

Hemikalije koje sadrže strukturne komponente molekula karboksilne kiseline i amina nazivaju se aminokiseline. Ovo je uobičajeno ime za skup organskih jedinjenja koji sadrže ugljikovodični lanac, karboksilna jedinjenja (-COOH) i amino jedinjenja (-NH2). Njihovi prethodnici su karboksilne kiseline, a molekule u kojima je vodonik na prvom ugljenikovom atomu zamenjen amino jedinjenjem zovemo alfa-aminokiseline.

Poznate su dve velike grupe aminokiselina koje su izolovane zbog zakona njihove prisutnosti u prirodi. Samo su 20 aminokiselina vredne za enzimatske reakcije biosinteze koje se pojavljuju u organizmu svih živih bića. To su standardne aminokiseline. Postoje i nestandardne aminokiseline koje su uključene u sastav nekih posebnih molekula proteina. Ima ih 26. Prve se nalaze u sastavu proteina bilo kojeg živog organizma, dok su druge specifične za pojedinačne žive organizme.

20 standardnih aminokiselina podeljene su u dve vrste u odnosu na sposobnosti da se sintetišu u ljudskom telu. Esencijalne i neesencijalne aminokiseline.

Ukupno je od bitnih poznato u biohemiji 8 aminokiselina i to: metionin, treonin, izoleucin, leucin, fenilalanin, triptofan, valin, lizin, histidin.

U skupu neesencijalnih aminokiselina nalaze se 11 supstanci: alanin, glicin, arginin, asparagin, asparaginska kiselina, cistein, glutaminska kiselina, glutamin, prolin, serin, tirozin.

GLICIN

Glicin je neutralna aminokiselina slatkastog ukusa, koja se nalazi u proteinima svih živih bića. To je strukturno najjednostavnija aminokiselina, među proteinskim aminokiselinama. Najveći deo glicina nalazi se u obliku proteina, ali se slobodni glicin može naći u telesnim tečnostima i biljkama.

Hemijska formula glicina je NH2CH2COOH. Struktura glicina je u bezbojnim kristalima koji su ratvorljivi u vodi.

Telo sintetiše glicin, te spada u grupu neesencijalnih aminokiselina.

Izuzetno je važan za organizam, jer učestvuje u sintezi velikog broja posebno značajnih jedinjenja.

PRIMENA I SVRHA

Unos glicina putem suplemenata umanjuje spazam mišića, što omogućava njihovo opuštanje i ublažavanje grčeva. Takođe, može imati antioksidativno i antiinflamatorno dejstvo. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama, ni osobama sa poremećajima jetre.

Glicin se može naći u hrani bogatoj proteinima kao što su: meso, riba i mlečni proizvodi.

Brojne tvrdnje ukazuju na to da glicin u kombinaciji sa ugljenim hidratima može poboljšati rast i oporavak. Smatra se da ova kombinacija može promovisati veću potrošnju glukoze u odnosu na konzumiranje samog šećera. Kombinacija ugljenih hidrata i glicina mogu rezultirati korišćenjem više glukoze za energiju pre vežbanja ili za oporavak nakon vežbanja.

100% glicin aminokiselina je prepoznat kao neurotransmiter u centralnom nervnom sistemu.

Korišćenje glicina kod dece pospešuje koncentraciju. U opštoj primeni može se primeniti za smanjenje anksioznosti, kao i u sprečavanju rane alkoholizacije i narkotizacije kod adolescenata.

Ova aminokiselina može umanjiti toksični efekat alkohola i redukovati želju za slatkišima.

Glicin može imati blagotvorno dejstvo na upalne procese. Obzirom da utiče na korišćenje kreatina u telu može takođe, doprineti i bržim rezultatima kod povećanja mišićne mase i snage.

Ujedno glicin je i regulator metaboličkih procesa, smanjuje emocionalni stres, normalizuje san i poboljšava mentalne performanse.

Kod normalnog načina ishrane, unosi se oko 2-3 grama glicina dnevno.




Нема коментара:

Постави коментар