петак, 1. октобар 2021.

Feronorm- Niš- Ruska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - --  tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---


FERONORM – 60 kapsula
Poboljšava krvnu sliku, pogodan za primenu kod dece i odraslih

Fitokompleks Feronorm proizveden u obliku kapsula, pogodan je zbog lakšeg doziranja i upotrebe. Poznat po visokoj efikasnosti, Feronorm predstavlja kompleksan preparat koji zahvaljujući sinergetskom dejstvu komponenti koje ga sačinjavaju, mnogostruko snažnije ispoljava efekte, za razliku od monoflornih preparata čiji se efekat skromnije ispoljava usled dejstva samo jednog sastojka. Feronorm, po tradicionalnom pristupu ruske škole fitoterapije, sadrži čak sedam sastojaka koji ga čine efikasnim.

SASTAV: kapsula od 460 mg sadrži: Medicinski kvasac (Faex medicinalis) 125 mg, suvi ekstrakt lista koprive (Urtica dioica) 90 mg, suvi ekstrakt ploda pasjeg trna (Hippophaë rhamnoides) 70mg, suvi ekstrakt ploda borovnice (Vaccinium myrthillus) 40 mg, Gvožđe (II) – fumarat 25 mg, suvi ekstrakt ploda crne ribizle (Ribes nigrum) 20 mg, suvi prah panta marala 10 mg.

NAČIN DELOVANJA FERONORM KAPSULA:
Stručno mišljenje Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu ne razlikuje se od radova ruskih autora koji su dokazali da Feronorm zbog specifičnosti svog sastava ispoljava snažan efekat kada je reč o potrebi organizma za poboljšanjem krvne slike, odnosno nivoa gvožđa-hemoglobina.
Po mišljenju i iskustvu ruskog proizvođača kombinacija ovih sastojaka dozvoljva da se gvožđe u organizam unosi iz više izvora: neorganskih (gvožđe II fumarat), organskih (lekovito bilje i njihovi ekstrakti) kao i izvora životinjskog porekla (mladi rogovi pegavog jelena). Takva kombinacija omogućava da se zalihe gvožđa brzo nadoknade. Bogat sastav makro i mikro elemenata, vitamina, organskih jedinjenja i biljaka, kao i panti pegavih jelena, omogućavaju maksimalnu absorpciju svih neophodnih materija u procesu stvaranja krvi. Zahvaljujući jedinstvenoj formuli značajno se smanjuje mogućnost pojave neželjenih efekata kao na primer mučnine, otežanog varenja, dijareje i alergijskih reakcija koje su svedene na nivo individualne preosetljivosti.

Medicinski kvasac (Faex medicinalis ili Faex activata) predstavlja žive gljivice kvasca. Sadrži vitamine B kompleksa (B1, B2, B3, B9, B12), nukleoproteine (50%), glikogen (25%), lipide (ergosterol-provitamin vitamina D2), mineralne materije (gvožđe, mangan, natrijum, kalijum, kalcijum, bakar, magnezijum, selen, hrom), enzime. Deluje antimikrobno, stimuliše fagocitozu. Koristi se kod B hipovitaminoza, kod nekih kožnih bolesti. Vitamini B kompleksa utiču na poboljšanje metaboličkih procesa, jačanje imunog sistema, podršku funkcija organa za varenje i nervnog sistema, podstiču eritropoezu.
Uneti u organizam, neophodni su za normalan rast i razvoj, a nedostatak samo jednog od ovih
vitamina negativno se odražava na funkcionalnost celokupnog organizma.
Vitamin B1- Riboflavin je značajan za stvaranje crvenih krvnih zrnaca, vitamin B9 ili folna kiselina igra važnu ulogu u metabolizmu masti, proteina i ugljenih hidrata. Pored toga, važan je za formiranje DNK i drugih nukleinskih kiselina. Zahvaljujući ovom vitaminu, organizam je dodatno podstaknut za stvaranje crvenih krvnih zrnaca.
Vitamin B12 ili kobalamin jedan je od vitamina B kompeksa zadužen za pravilno funkcionisanje nervnog tkiva, tj. nervnih ćelija uopšte. Sa folnom kiselinom učestvuje u procesu stvaranja eritrocita.

List koprive (Urtica dioica, Urticaceae), suvi ekstrakt.
U sastavu lista su: flavonoidi, fenolkarboksilne kiseline, amini (histamin), vitamini (C, B, K1), triterpeni, steroli, mineralne materije (kalcijum, kalijum, fosfor, gvožđe), hlorofil, kumarini.
Za list koprive može se reći da sadrži minerale (gvožđe) i ublažava anemiju. Takođe, olakšavanje bola u zglobovima (artritis) je terapijska indikacija za primenu lista koprive.

Oblepiha, pasji trn (Hippophaë rhamnoides L., Elaeagnaceae). U lekovite svrhe su se prvobitno koristili samo plodovi žbuna. Plodovi su veličine graška, narandžasto – žute boje. Pasji trn ima bogatu primenu kao lekovita biljka. Koriste se listovi, masno ulje iz pulpe ploda, masno ulje iz semena i cvetovi u različitim lekovitim proizvodima. Oblepiha ima hranljivu i revitalizirajuću vrednost. Jedini je biljni izvor svih omega masnih kiselina i najveći izvor karotenioda. Svi delovi biljke su izvor hranljivih i bioaktivnih sastojaka: sterola, terpenoida, fenola, tanina, masnih kiselina, vitamina (vitamin E, C, karotenoidi) i mineralnih sastojaka. Flavonoidi (glikozidi kvercetina, kemferola i miricetina, kao i najzastupljeniji aglikon izoramnetin nalaze se u plodu), zajedno sa fenolkarbonskim kiselinama (u plodu su prisutne galna, protokatehinska, P-kumarna, ferulinska, P-hidroksibenzojeva i elagna kiselina) su najznačajniji polifenoli u listovima i plodovima. Značajan je sadržaj kalijum, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, natrijum, mangan i selen, posebno visok sadržaj vitamina C, kao i vitamina A, E i B kompleksa.
Preko 40 različitih isparljivih sastojaka se nalazi u plodu. Kora sa stabljika i perikarp ploda sadrže redak 5-hidroksistriptamin koji u organizmu ima ulogu neurotransmitera. Pulpa ploda je takođe značajna jer sadrži masno ulje u sličnom procentu kao i seme, ali različitog hemijskog sastava. Pored zasićenih i nezasićenih masnih kiselina, ulje pulpe ploda pasjeg trna ima i karotenoide, tokoferole i fitosterole, dok je masno ulje iz semena jedino prirodno ulje koje ima omega 3, 6, 7 i 9 masne kiselina. Prisutni karotenoidi (alfa, beta i gama-karoten, likopen, zeaksantin , zeakstantindiplanitat i  beta-kriptoksantin palmitat) u plodu su značajni kod bolesti koje su povezane sa starenjem.
Vitamin C, karotenoidi i flavonoidi iz ploda su najznačajniji antioksidansi u ekstraktima ploda. Dosadašnja ispitivanja su pokazala antimikrobnu, gastroprotektivnu, antioksidativnu , antitumorsku i  radioprotektivnu ulogu, kao i protektivni efekat na jetru i srce. U kliničkim studijama su pokazani i efekti na degeneraciju retine i noćno znojenje kod žena.

Borovnica (Vaccinium myrtillus, Ericaceae).
Sastojci ploda su: kompleks antocijana (glukozidi, galaktozidi i arabinozidicijanidina, peonidina, delfinidina, malvidina i petunidina). Glikozidi i cijanidi zastupljeni su sa čak 50% . Antocijani iz borovnice deluju vazoprotektivno i antiedematozno (kod poremećene venske cirkulacije), antiinflamatorno, antioksidativno. Poboljšavaju cirkulaciju, sprečavaju agregaciju trombocita i povoljno deluju na regeneraciju rodopsina (vidnog purpura) koji je veoma osetljiv na svetlost i omogućava da se vidi i pri vrlo slabom osvetljenju. Plod borovnice zbog prisutnih antocijana se koristi kod krtosti kapilara.

Gvožđe (II) fumarat je esencijalni element koji je preko svojih jedinjenja, uglavnom proteinske prirode, uključen u mnogobrojne procese u organizmu, kao što su proces disanja, prenos kiseonika, transport elektrona i dr.
Ulazi u sastav hemoglobina, citohroma, citohrom-oksidaze i dr. Pored hemijskog oblika i interakcija sa drugim sastojcima, stepen apsorpcije gvožđa zavisi i od individualnih potreba, odnosno stanja organizma. Potrebe za gvožđem su povećane kod dece u periodu rasta i razvoja, kao i kod žena u reproduktivnom periodu.
Gvožđe (II) fumarat karakteriše visoka bioraspoloživost i odlično dopunjuje deficit gvožđa u organizmu, koje je potrebno za sintezu hemoglobina. Gvožđe (II) fumarat obnavlja nedostatak gvožđa u organizmu i ulazi u sastav enzima koji sadrže gvožđe.

Crna ribizla (Ribes nigrum, Grossulariaceae), suvi ekstrakt.
Plod ribizle se koristi u ishrani. U plodu su prisutni antocijani, flavonoidi, vitamin C, šećer, organske kiseline. Prisutni antocijani deluju vazoprotektivno. 

U semenu se nalazi masno ulje sa cis-γ-linolenskom kiselinom (do 20%) i primenjuje se kod atopijskog dermatitisa i za ublažavanje simptoma PMS-a, anemije.

Panta marali su mladi, neokoštali rogovi pegavog jelena (marala), baršunasti na dodir, koji se gaje na Altaju, u Rusiji. Da bi se dobili rogovi, ova vrsta jelena se uzgaja na posebnim farmama. Rogovi su prožeti gustim spletom krvnih sudova, stoga su intenzivno snabdeveni krvlju. Kada dostignu normalnu veličinu (120-150 dana od početka rasta), započinje proces njihovog okoštavanja. Kod jelena se mladi rogovi seku u junu, a postupak obezrožavanja je potpuno bezbolan. Rogovi jednog jelena teže u proseku 8-9 kg. Sastav rogova: 53% belančevina, 34% mineralnih materija, 3% lipida i 10% vlage. Rogovi sadrže mnogo kalcijuma, fosfora, natrijuma, kalijuma, magnezijuma i gvožđa.

Preparati na bazi panta marala imaju široku primenu u tradicionalnoj medicini dalekog istoka (Rusija, Kina, Azija, Tibet) u tretmanu anemije, iscrpljenosti, opšte slabosti nakon zaraznih bolesti, kardiovaskularnih bolesti, sporog zarastanja rana. Sastojci rogova jelena povećavaju vitalnost, poboljšavaju krvnu sliku, vid i sluh, koriste se u lečenju reumatizma, osteomijelitisa, različitih funkcionalnih poremećaja reproduktivnog sistema i kod muškaraca i kod žena.

U narodnoj medicini naroda jugoistočne Azije, panti (rogovi mladog marala u prahu) podržavaju imunitet i doprinose stabilizaciji nivoa gvožđa u krvi, pružaju efekat opšteg jačanja organizma. Panti optimizacijom procesa proizvodnje energije pojačavaju transport gvožđa u tkivu i sintezu hemoglobina, mioglobina mišića. Takođe, stimulišu stvaranje belih krvnih zrnaca (leukocita, monocita, limfocita) u slučaju poremećaja u njihovom stvaranju ili u slučaju pojačanog gubitka zbog bolesti. Panti sadrži u velikoj količini organska jedinjenja gvožđa koja poseduju maksimalni stepen apsorpcije u organizmu. Bakar, koji je u sastavu praha jelenskih rogova, učestvuje u transportu gvožđa, pospešuje njegovu apsorpciju u crevima. Vodeno-alkoholni ekstrakt osušenih rogova, uključen je u farmakopeju SSSR-a.

KADA SE PRIMENjUJU I KOME SU NAMENjENE KAPSULE FERONORM:
Lekari medicinskog fitocentra Alfit, iz ruskog grada Barnaula , Feronorm kapsule preporučuju pacijentima u sledećim slučajevima:
– prevencije i korekcije anemije usled nedostatka gvožđa;
– poboljšanja procesa stvaranja krvi, i povećanju nivoa hemoglobina u krvi;
– jačanja umne i fizičke sposobnosti;
– normalizacije funkcionisanja imunog sistema;
– ulceroznog keratitisa;
– anemije usled obilnih i dugotrajnih menstruacija;
– podrške onkoloških bolesnika u toku radio i hemioterapije;
– nakon oporavka posle hiruških intervencija;
– oboljenja kože i kose.

Nabrojeni slučajevi mogu da se manifestuju: umorom, slabošću, malaksalošću, nedostatkom energije, nesvesticom, vrtoglavicom, nedostatkom vazduha, tahikardijom, bledilom, glavoboljom.

Upotrebom FERONORMA može se nadoknaditi nedostatak gvožđa nastao kao posledica: smanjenog unosa gvožđa ishranom, obilnog menstrualnog krvarenja, krvarenja iz digestivnog trakta, kao i kod ubrzanog rasta i razvoja dece.
Prisustvo bolesti drugih organa (bubrežna slabost, gastritis, reumatoidni artritis, i sl.), može prouzrokovati pad nivoa hemoglobina i gvožđa. Feronorm kapsule se koriste ukoliko postoji deficit vitamina B12 i gvožđa.
Feronorm kapsule koriste odrasli i deca u dozi koja zavisi od uzroka i vrste problema koji se tretira, kao i od individualnih karakteristika i potreba pacijenta.

FERONORM KAPSULE se mogu kombinovati sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.

NAZIV PROIZVODA: FERONORM kapsule.
Neto količina: 60 kapsula (27 gr).

KAKO SE PRAVILNO KORISTE KAPSULE FERONORM:
Način primene:
Odrasli: Uzimati po 1 kapsulu ujutro i uveče, pola sata pre obroka.
Deca starija od tri godine: 1 kapsula u toku dana.
Preporučuje se dužina primene ne kraće od 3 meseca.
U slučaju potrebe za kontinuiranom primenom, upotreba kapsula može se produžiti.
Preparat je pogodan za dužu upotrebu.

NAPOMENE: Pre korišćenja proizvoda poželjno je upotrebiti manju dozu kako bi se uočile moguće individualne reakcije.
Preporučen način upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporučenog načina upotrebe ruskog proizvođača gde se doza navodi kao individualna, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije.
Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod nije lek.


Ruska apoteka Niš - - BILJNA APOTEKA NIŠ - - SUPER HRANA NIŠ -  tel. +381641137793 - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš

KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

UPOZORENjA: Proizvod je namenjen odraslim osobama i deci starijoj od 3 godine. Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koju komponentu proizvoda, kao i u toku trudnoće i dojenja.
Mogu se javiti neželjene reakcije individualne preosetljivosti u vidu gastrointestinalnih tegoba i alergijske reakcije.

ROK TRAJANjA: Tri godine od datuma odštampanog na ambalaži.

NAČIN ČUVANjA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

ISPITIVANjE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i stručnog mišljenja Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o sanitarnom nadzoru, Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima. U skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije, na pakovanju proizvoda označene su informacije namenjene krajnjem korisniku navedene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.
Upotrebu kapsula FERONORM odobrilo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao dodatak ishrani, rešenjem br. 17295/2020 od 12.10.2020. godine.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
PROIZVOĐAČ: Za Rulek RBF, Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Rusija.


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber

NATURA KUTAK 

JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446




 

Нема коментара:

Постави коментар