уторак, 2. новембар 2021.

ČAJEVI ZA MIOME I CISTE NA JAJNICIMA Niš -Ruska apoteka Niš - - BILJNA APOTEKA NIŠ - - SUPER HRANA NIŠ - tel. +381641137793 - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš


 


Otkrijte najbolje načine za lečenje mioma na materici biljem. Sakupili smo ih sve na jednom mestu i napravili spisak koji ćete poželeti da sačuvate!

lečenje mioma prirodnim putem

Miom na materici ne mora da bude uvek razlog za brigu. Problem je kada ih ima više ili je jedan, ali veliki. U tom slučaju miomi mogu stvoriti brojne neprijatnosti koje varairaju od obilnih menstrualnih krvarenja koja mogu da dovedu do anemije pa do bolova tokom menstruacije, mokrenja, zatvora.

Smatra se da 3 od 4 žene imaju problem sa miomom na materici u nekom dobu.

Zlu ne trebalo, dobro je da znate kako smanjiti miom prirodnim putem. Onima koji imaju ovaj problem, ovi saveti biće dobrodošli.




NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20
Ruska apoteka Niš - - BILJNA APOTEKA NIŠ - - SUPER HRANA NIŠ -  tel. +381641137793 

tel. +381665323446 

- ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš

Miomi na materici lečenje biljem

Lečenje mioma biljem odnosi se pre svega na čajeve i biljne kapi protiv mioma koje se konzumiraju.

Pa da krenemo redom:

Miomi na materici lečenje biljnim kapima

Tinkture odnosno biljne kapi protiv mioma možete nabaviti u biljnim apotekama ili na internetu. One su jako efikasne zbog velike koncentracije aktivnih sastojaka sadržanih u njima. Neke možete i sami napraviti, daćemo vam recepte. Neke malo bolje ipak su poseban miks biljaka i savršen spoj u kojem svaka biljka ima svoju ulogu, a sve zajedno onu glavnu - da se rešite mioma prirodnim putem.

Skoro sve tinkture prave se na sličan način: Kombinuje se lekovita biljka i alkohol i taj miks sastojaka treba da odstoji neko vreme pre korišćenja. Nakon toga se procedi i koristite kapi ili tinkturu koju ste napravili.

Ako tražite način kako smanjiti miom prirodnim putem, probajte ove tinkture:
Tinktura od nevena za miome

Ovaj biljni lek za miome na materici pravi se od cvetova nevena. Šaka cvetova stavi se u teglu staklenu i prelije sa litrom rakije. Obično se za ovakve stvari uzima komova rakija.
Tinktura od nevena za miome na materici treba da stoji na suncu narednih 14 dana. Povremeno protresite teglu. Nakon 14 dana, procedite i koristite tako što ćete ujutru razmutiti 15 kapi u malo vode ili nakapajte na kocku šećera.

Neven je biljka koja potpomaže zaceljivanje tkiva, omekšava stvrdnuto tkivo materice izobličeno miomima i može vam doneti olakšanje simptoma, a vremenom i postepeno povlačenje mioma.

tinkture protiv mioma




NATURA KUTAK NIŠ OBILIČEV VENAC 20


Kontakt tel. 


+381641137793 

+381665323446 

Tinktura od srdačice

Srdačica je biljka iz roda mente. Iako se najčešće koristi kod srčanih bolesti, pokazalo se da odlično utiče na regulisanje ciklusa i da smanjuje grčeve i bolove koji mogu biti pratilac ciklusa kod osoba sa miomima.

Napravite tinkturu od srdačice tako što ćete 1 šolju sušene biljke pomešati sa 5 šolja alkohola od 70%. Za razliku od tinkture nevena, ova treba da stoji na tamnom mestu i malo duže - oko mesec dana. Nakon mesec dana procedite i koristite. 10-15 kapi 3 puta dnevno (ukupno 30-45 kapi na dan)

Biljna tinktura od sijeruše

Sijeruša ili divlja žalfija ili prstenasta žalfija je u narodu poznata biljka za lečenje mioma. Za tinkturu se koristi koren sijeruše. Koren se lepo očisti, isecka i prelije rakijom. 400g korena sa 1 litrom rakije.Čuvati na tamnom mestu 30 dana. Pije se ujutru na prazan stomak jedna čašica (0,3 dl)

Anti miom kapi -više biljaka kao osnova za kapi protiv mioma na materici

Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 


Kao što postoje čajne mešavine, tako možete napraviti i kapi za miome koje sadrže više biljaka. Iskustva su pokazala da je najbolje je kada se spoji više biljaka (macina trava, virak, angelika, iđirot, rastavić...) u jednu tinkturu i iskoriste njihove prednosti.

Čajevi protiv mioma na materici





NATURA KUTAK NIŠ OBILIČEV VENAC 20


Ruska apoteka Niš - - BILJNA APOTEKA NIŠ - - SUPER HRANA NIŠ -  tel. +381641137793 - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš

od lista maline

Jedan od najboljih čajeva za miome na materici je uptravo ovaj. Čaj od lista maline najbolji je u onim slučajevima kada se miomi uzrokuju obilne menstruacije.

Pročitajte detaljno o benefitima čaja od lista maline.

čajevi za smanjenje mioma prirodnim putem

Čaj od virka za miome

Čaj od virka deluje kao adstrigent i zato je odličan način kako smanjiti miom prirodnim putem. Sužava krvne sudove, smanjuje dotok krvi do mioma, pa i oni polako nestaju. Poznat je po tome da ublažava obilna menstrualna krverenja.

Čaj od virka ne koristite u trudnoći!
Čaj za lečenje mioma od cvetova krompira

Za ovo vam je potreban neprskan krompir, tačnije njegovi cvetovi. Beru se ujutru, a nakon toga treba da se osuše i samelju.

Čaj za lečenje mioma pirpremate tako što jednu kašičicu mlevnih cvetova prelijete sa 2 dl vrele vode. Ostavite da odstoji 2 sata. Uzimate 3 puta na dan po jednu kašiku, najbolje pre obroka.
Čaj protiv mioma od maslačka
Mnogi herbalisti veruju da je za pojavu mioma kriva loša funkcija jetre koja ne prerađuje i ne izbacuje toksine (recimo one u vidu gore pomenutih ksenoestrogena). Da biste poboljšali funkciju jetre koristite čaj od maslačka.

Za prirodno lečenje mioma na ovaj način potreban vam je koren maslačka. 1 kašiku korena maslačka prelijete sa šoljom vrele vode. Treba da ključa 15 minuta na laganoj temperaturi i poklopljen. Nakon toga, stavite da 15 minuta odstoji . Pijte 3 puta na dan.

Za rezultate su potrebna bar 3 meseca.
Hajdučka trava za lečenje mioma na materici
Jedan od najboljih čajeva za lečenje mioma na materici prirodnim putem jeste čaj od hajdučke trave. On je odličan za regulisanje menstrualnog krvarenja koje može biti komplikacija izazvana miomima na materici.

1 kašiku suve hajdučke trave prelijete sa 2 dl vrele vode. Ostavite 10 minuta da odstoji pa konzumirate.
Čajne mešavine za lečenje mioma na materici prirodnim putem

Kao i kod tinktura i ovde se pokazalo da je ponekad je najbolje pomešati više biljaka. Saznajte kako smanjiti miom prirodnim putem biljnim mešavinama!

Čaj od nevena, koprive i hajdučke trave

Pomešajte 50 g hajdučke trave, 50 g koprive i 100g cevtova nevena. Napravite mešavinu tako što ćete dobro pomešati ove biljke. Koristite tako što 1 kašiku čaja prelijete sa 2 dl vrele vode. Ostavite da odstoji 20 minuta pa pijte.

Za lečenje mioma ovim čajem potrebno je da isti pijete 3 puta na dan. Uvek pripremite svež čaj.

Ovo je odična kombinacija posebno kada imamo u vidu da obilna menstruacija može da dovede do anemije i gubitka gvožda. Kopriva je bogata gvožđem, neven i hajdučka trava smanjuju obim krvarenja i bolove.

Virak i hajdučka trava

Za ovu čajnu mešavinu za miome potrebno je pomešati jednake delove hajdučke trave i virka. Priprema je standardna: 1 kašika mešavine prelije se sa 2 dl vrele vode.

Pije se 40 dana, po 3 šolje na dan.

Još jedna čajna mešavina za miome na materici

Pripremati čajnu mešavinu tako što ćete pomešati sledeće biljke u jednakim količinama:
virak
hajdučka trava
neven
očajnica
rastavić
list maline
matičnjak.

Kao i kod prethodnih mešavina - kašiku bilja prelijete šoljom vrele vode. Ovaj put ostavite da se hladi malo duže - 40 minuta.

Melemi sa vinom, medom i biljem za lečenje mioma na materici

prirodni lekovi protiv mioma

Virak i rusomača za lečenje mioma na materici

Za ovaj prirodni lek protiv mioma na materici potrebno je :
1 litar belog vina
100 g virka (svežeg)
100g rusomače (sveže)

Sipajte sve sastojke u staklenu teglu. Ostavite da odstoji dve nedelje na tamnom mestu. Svaki dan promešajte malo.

Terapija traje 30 dana i sprovodi se na sledeći način. Pijete 2 dl i to je količina za ceo dan. Svakih sat vremena otprilike popijte po gutljaj .
Ruzmarin u vinu za lečenje mioma na materici
Ako nemate pirodno, domaće, crno vino bez konzervansa onda se i ne upuštajte u pripremu ovog prirodnog leka za miome na materici. Hemija vam ne treba!

Ako imate ili možete nabaviti, postupak je sledeći:

U staklenu teglu sipajte 40 vrhova svežeg ruzmarina i prelijete litrom crnog vina. Ostavite na tamnom mestu 2 nedelje da odstoji. Nakon toga, pijete čašicu (0,3 dl) svakog jutra na prazan stomak. Terapija traje mesec dana.

Saznajte i zašto je mešavina čuvarkuće i meda odlična za miome.

A postoji i ovo!
Obloge protiv mioma na materici
Još jedan način da smanjite miom prirodnim putem jeste da stavite obloge spolja. 

Obloge protiv mioma na materici
Još jedan način da smanjite miom prirodnim putem jeste da stavite obloge spolja. O tome smo pisali poseban tekst pa saznajte koje su najbolje obloge protiv mioma.

Biljni lekovi su prirodni, ali ne uvek bezazleni. Zato je dobro da uvek potražite savet od lekara pre upotrebe.

Ukoliko imate jake bolove, komplikacije, teške menstruacije - nemojte odlagati odlazak kod lekara.
Šta su miomi na materici?
Miomi na materici su nekancerozne izrasline koje se još pominju kao polipi i fibroidi. Oni rastu unutar mišića materice, sa spoljašnje strane materice i retko na grliću materice.

Pored toga što se razlikuju po mestu nastanka, razlikuju se i po veličini.

A simptomi?

Iako mogu da izazovu probleme, može se desiti da miomi na materici prođu bez ikakvih simptoma. Ako simptoma i ima, onda su oni u vidu:


Pravilna ishrana kod mioma je veoma važna i zato obratite pažnju na redove koji slede. Reći ćemo vam koja je dobra hrana protiv mioma i da li tako nešto uopšte postoji.





Miomi na materici, u suštini, nisu opasni po život, ali to nikako ne znači da ih treba zanemariti. Mogu da izazovu razne komplikacije, od bolova, preko obilnih menstrualnih krvarenja, pa do anemije.

Čak 80% žena u životu ima miome, ali nemaju sve one probleme i simptome da ih imaju i mnoge to i ne znaju.

Miomi ne zahtevaju uvek lečenje, a ni sam uzrok nastanka ovog problema nije još sasvim definisan. Ipak, ono što se u nekim dosadašnjim istraživanjima pokazalo kao tačno, jeste da gojaznost povećava rizik od njihovog nastanka. Takođe, hormonske promene kod žena mogu da povećaju rizik od nastanka mioma, a i to se donekle može regulisati ishranom.

Dakle, shodno tome, možemo zaključiti da je ishrana kod mioma itekako važna stavka koju ne smete zanemariti!

Ishrana kod mioma - pravila

Promene u navikama, kada je ishrana u pitanju, neće sasvim smanjiti miome, ali će smanjiti rizik njihovog nastanka, vraćanja i pomoći u balansiranju hormona.

E sad, nije tako lako dati pravi odgovor koja je najbolja hrana protiv mioma. Ima tu dosta kontradiktornosti. Tako se recimo smatra da crveno meso odnosno ishrana bogata njime, povećava rizik od mioma. Sa druge strane, ono je odličan izvor HEM gvožđa koje vam je itekako potrebno ako ste zbog previše krvarenja postali anemični.

Međutim ukratko, ishrana kod mioma može da svede na ove tačke:

Raznovrsna i zdrava ishrana

Osnovno pravilo antimiom dijete jeste da jedete što više svežeg voća i povrća, ribe i hrane bogate omega 3 masnim kiselinama i proteinima.Što manje slatkiša, testenina, transmasti, alkohola i kofeina.

U suštini, ovakav način biranja namirnica protiv mioma sprečiće gojaznost, a onda je i rizik od nastanka mioma smanjen.

Smanjite estrogen

Da, estrogen je bitan ženski hormon, ali samo kada ga ima onoliko koliko ga treba. Višak estrogena povećava rizik od nastanka mioma. Mnoge namirnice bogate su fitoestrogenima, pa preterivanje može da dovede do povećanja rizika od mioma. Takođe, masne ćelije stvaraju dosta estrogena, što je još jedan razlog da dovedete liniju u red i pobrinete se da ishrana kod mioma bude kako treba.

Snabdejte se vitaminom D

Vitamin D uglavnom dobijamo iz Sunca, odnosno kada je koža izložena sunčevoj svetlosti. To znači da vam pored ishrane za miome od koristi može biti i vreme provedeno napolju. Što se hrane protiv mioma tiče, bolju snabdevenost vitaminom D mogu da vam pruže žumance, masna riba i gotove namirnice obogaćene ovim vitaminom (mlečni proizvodi,žitarice i slično) .

Nedostatak vitamina D može da poveća rizik od nastanka mioma za 32%.

Vlakna kao hrana protiv mioma


Hrana bogata vlaknima utiče na redovnost pražnjenja creva, time i višak estrogena može otići pre nego što se nataloži negde drugde. Na ovaj način vlakna regulišu hormonski balans, ali i telesnu težinu. Hrana protiv mioma uključuje u ovom slučaju voće, integralne žitarice i testenine, lisnato povrće, mahunarke ...

Ekstrakt zelenog čaja

Novija istraživanja pokazala su da je esktrakt zelenog čaja dodatak ishrani vredan pomena kada je lečenje mioma prirodnim putem u pitanju. Zeleni čaj, sadrži specijalne antioksidante (epigallocatechin gallate) koji smanjuju upale i nivo prekomernog estrogena.

Ono što vam takođe može biti od velike koristi, jeste i rutina koju imate pre jela.

Domaći lekovi protiv mioma

Iako nisu hrana koju svakodnevno jedemo, obično ih unosimo oralno, pa svakako treba da imaju mesto na ovom spisku. Jedan od takvih prirodnih lekova jeste i onaj čuveni od meda i čuvarkće za miome koji svakako treba probati.


Ruska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - --  tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---

Hrana koju treba da izbegavate kada ste na anti miom dijeti

Pored ovih dobrih namirnica, ima i onih koje treba da izbegavate i koje direktno ili okolo-naokolo mogu da pogoršaju stanje sa miomima. Tu spadaju sledeće namirnice kojima ishrana kod mioma ne treba da obiluje:



Prosti ugljeni hidrati (konzumni beli šećer, dekstroza, glukoza, maltoza i ostalo) jer povećavaju nivo šećera u krvi (što povećava nivo insulina, što povećava gojaznost, što povećava nivo estrogena, što povećava šanse da razvijete miome na materici).
Hrana bogata estrogenima kao što životinjske masti, mleko. Soja, laneno seme su bogati estrogenima, ali se vrlo često nađu i među preporukama za hranu protiv mioma pa o tome najbolje prodiskutovati sa vašim lekarom ili se jednastovano osloniti na sve druge alternative, a njih izbegavati.
Alkohol, kofein, aditvi, veštačke boje, konzervansi, arome i slični nezdravi sastojci.

Kada je ishrana kod mioma u pitanju, treba znati i ovo:

Zdrava hrana podrazumeva i zdrav uzgoj namirnica. Znamo da nije lako, ali ako je ikako moguće, izbegavajte hranu punu pesticida koja opterećuje jetru i koja ond a ne može da “reciklira” višak estrogena.

Ishrana kod mioma nije jedino rešenje koje će vam doneti boljitak, ali, kao što vidite, ona je svakako značajna stavka koju morate imate u vidu. Uz pravilan izbor namirnica i nešto što će smanjiti prokrvljenost mioma i pomoći im da se skupe, kao što su biljne anti miom kapi, život bez mioma vam je na dohvat ruke!


Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 

Možemo Vam ponuditi lekovito bilje iz celog sveta za rešavanje sledećih problema:
Endokrini sistem
Imuni sistem
Kardio vaskularni sistem
Koža
Mišićno koštani sistem
Nervni sistem
Respiratorni sistem
Varenje
Urinarni sistem
Zdravlje žena
Zdravlje muškaraca

Da li ste i vi jedna od mnogih žena koje muče ciste na jajnicima? Ne brinite, ovaj veoma čest zdravstveni problem kod žena ima rešenje – i to u prirodi! U okviru ovog teksta ćemo objasniti kako da prepoznate simptome ciste jajnika i kako da se izborite sa njima na prirodan i bezbedan način.

Šta su ciste na jajnicima?
Ciste na jajnicima su prilično česte. To su vrećice napunjene tečnošću koje se formiraju u ili na ženskim jajnicima.

Ciste na jajnicima simptomi
Simptomi ciste na jajnicima zavise u velikoj meri od veličine ciste, dok mnoge od njih ne proizvode simptome. Velike ili ciste jajnika koje puknu mogu izazvati simptome, uključujući bol, pritisak ili neugodnost u donjem delu stomaka. Vrlo često se javlja i blago vaginalno krvarenje kada žena ima cistu na jajniku.

Kada su u pitanju ciste na jajnicima simptomi koji se uglavnom javljaju su:

Bol tokom seksualnog odnosa
Bol u donjem delu stomaka ili karlici (može da se javi i osećaj pritiska ili punoće)
Neredovni menstrualni ciklusi
Hronični bol u predelu karlice ili bol u leđima tokom menstrualnog ciklusa
Bol u predelu kičme nakon vežbanja ili snažne aktivnosti
Bol ili pritisak sa mokrenjem ili pokretima creva
Mučnina i povraćanje
Vaginalni bol ili krvarenje iz vagine
Neplodnost
Problemi sa pokretima creva
Abdominalna osetljivost
Distenzija abdomena
Nadutost
Osećanje abdominalne punoće
Gorušica
Indigestija
Prerani osećaj sitosti tokom jela
Problemi sa kontrolom urina.
Iznenadna pojava ozbiljnih bolova u donjem delu stomaka je karakterističan simptom rupture ili pucanja ciste na jajniku. Ovo se najčešće javlja na sredini menstrualnog ciklusa i često se dešava nakon seksualnog odnosa ili vežbanja.

U nekim slučajevima ciste jajnika mogu izazvati probleme sa menstruacijom, kao što su abnormalno ili nepravilno vaginalno krvarenje.

Vrlo retko, ciste na jajnicima mogu da ukazuju na rak jajnika. Benigne funkcionalne ciste jajnika ne izazivaju rak, a velika većina ovih cista je benigna.

Neke vrste cista na jajnicima (sindrom policističnih jajnika i ciste vezane za endometriozu) mogu otežati ženama da zatrudne.

Ko dobija ciste na jajnicima?
Ove ciste su česte i utiču na žene svih uzrasta. Ogromna većina cista jajnika je funkcionalna. Šta je funkcionalna cista na jajniku? One su nusprodukt hormonskih fluktuacija koje se javljaju tokom menstrualnog ciklusa. Iako mogu postati problematične, one ne ukazuju na specifičan proces bolesti. Većina cista jajnika nije kancerozna, a mnoge nestaju same od sebe bez lečenja, kroz nekoliko nedelja. Ciste na jajnicima se najčešće javljaju kod žena koje su u reproduktivnim godinama.

Dijagnoza i lečenje
Ciste na jajnicima se mogu dijagnostikovati ginekološkim ultrazvukom. Mogu da variraju u veličini od vrlo malih, dok ciste povezane sa tumorima jajnika mogu biti veoma velike.

Ciste ne zahtevaju uvek specifičan tretman, posebno ako ne izazivaju simptome. Često se nakon nekoliko meseci ponavlja ultrazvuk da bi se videlo da li je cista prošla. Kod žena u premenopauzi, ciste jajnika često se rešavaju same od sebe u roku od jednog do dva meseca, bez lečenja.

Veće ciste mogu zahtevati operaciju radi njenog uklanjanja ili biopsiju kako bi se isključio kancer.

Prirodni lekovi za ciste na jajnicima
Gorka so

Kupanje u vodi sa gorkom solju može značajno pomoći u smanjenju bolova i drugih simptoma povezanih sa cistama jajnika. Sadržaj magnezijum sulfata u gorkoj soli funkcioniše kao mišićni relaksant koji zauzvrat olakšava bol.

Dodajte jednu šolju gorke soli u kadu napunjenu toplom vodom. Dodajte 5 do 10 kapi eteričnih ulja poput lavande, ruže ili jasmina. Mešajte nekoliko minuta tako da se sve lepo rastvori. Potopite donji deo tela u ovu vodu na 20-30 minuta.

Čaj od kamilice
Biljni čaj kao čaj od kamilice je odličan prirodni lek za ciste na jajnicima. Nežan sedativni efekat kamilice će smanjiti bol i pomoći da se opustite. Takođe, topla priroda ovog čaja takođe će pomoći u regulisanju neregularnih ciklusa stimulisanjem krvotoka u predelu karlice i materice.

Možete svakodnevno piti 2-3 šolje čaja od kamilice, sve dok se ne rešite ovog problema.

Jabukovo sirće
Prirodno jabukovo sirće može pomoći u smanjivanju i rastvaranju cista na jajnicima uzrokovanih nedostatkom kalijuma. Dodajte jednu kašiku jabukovog sirćeta u čašu tople vode. Umešajte i jednu kašiku sirupa crne melase. Pijte jednu ili dve čaše ovog napitka dnevno.

Ovaj prirodni lek će takođe pomoći kod simptoma prekomernog menstrualnog krvarenja, kao i nadimanja i grčeva tokom ciklusa.

Konopljika KAPI ili čaj dokazano pomažu kod cista na jajnicima,  a ovaj potpuno prirodni preparat je napravljen na bazi lekovite biljke konopljike – koja je prijatelj ženskog zdravlja jer uravnotežava nivo hormona.

Kada su u pitanju prirodni lekovi za ciste na jajnicima, mogu da pomognu i:

– Obloge od ricinusovog ulja koje se stavljaju na donji deo stomaka

– Namakanje tampona u smesu aloe vere soka i meda u srazmeri 1:1, a zatim ovaj tampon treba staviti u vaginu i držati preko noći

– U jednu čašu tople vode umešati jednu kašiku mlevenog lanenog semena. Pijte ovo svakodnevno na prazan želudac dok ne primetite poboljšanje.

Najbolji čajevi za ciste na jajnicima su:

čaj od virka
čaj od kamilice
čaj od hajdučke trave
čaj od rusomače
čaj od koprive
čaj od kantariona
čaj od nevena.


Нема коментара:

Постави коментар