петак, 14. јануар 2022.

Ruska apoteka Niš - BILJNA APOTEKA NIŠ - SUPER HRANA NIŠ -




  


Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA
☎️+381184245096

JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446



Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 




Puno je razloga zašto je pametno piti čaj, a jedan od njih je i očuvanje mladolikosti.

Osim što će vas zagrejati, umiriti ali i oduševiti okusom, čaj sa sobom nosi i impresivnu listu dobrobiti za zdravlje. Može ojačati zdravlje mozga, sniziti holesterol i smanjiti rizik od razvoja raka. Ispijanje šoljice čaja pune antioksidanata može i zaustaviti vreme, barem kada se radi o lepoti kože. Naravno, nema svaki čaj jednake dobrobiti pa je pametno i znati koji čaj piti za lepotu. Pa što stručnjaci misle, koji je to čaj najbolji za mladolikost? Prema velikom broju naučnika, u pitanju je zeleni čaj.

Kada govorimo o zaustavljanju starenja, zeleni čaj je jedan savršen pripravak jer sadrži antioksidante koji se nazivaju  EGCG, a jako su učinkoviti kod obnavljanja stanica kože, navodi Michael Garrico, nutricionist i osobi trener.

Dodaje kako je zeleni čaj pun vitamina B i E, a oni su veoma važni za zdravlje kože. Vitamin B2 održava mladolik izgled kože i čini je zategnutom, a vitamin E podstiče rast novih stanica i tako kožu čini mekšom i sjajnijom. Nutricionistica dr. Trista Best, takođe navodi kako je zeleni čaj najbolji izbor za zadržavanje mladolikog izgleda.

"Zeleni čaj je prepun antioksidanta, koji su poznati po svom uticaju na zdravlje – od prevencije bolesti, smanjenja upalnih procesa, pa čak i prevenciji razvoja raka. Samo ove činjenice ga čine odličnim napitkom za celokupno zdravlje i dugovečnost", dodaje. Antioksidanti iz zelenog čaja deluju tako da preveniraju i smanjuju stanično oštećenje od toksina i slobodnih radikala, koji mogu uticati na sporiji rad metabolizma. Primarno ih unosimo kroz biljne komponente, fitonutrijente i aminokiseline uz hrane koju jedemo, ali i iz čajeva poput spomenutog zelenog.

Nutricionistica Juliana Tamayo, smatra kako je zeleni čaj najbolja opcija ako vam je želja zaustaviti sat kod starenja. Navodi kako on deluje kao stimulans i sadrži supstance koje štite neurone te tako sprečavaju kognitivno propadanje što je i poželjno kod sprečavanja degenerativnih bolesti koje dolaze sa starenjem.

Ipak, Garrico upozorava da radi količine kofeina koji sadrži, ispijanje ovog čaja kroz dugi period i u velikim dozama može biti i opasno. "Može uzrokovati glavobolje, nervozu, probleme sa snom, povraćanje, šum u ušima i zbunjenost. Kako sadrži i kemikalije koje, kada se koriste u velikim količinama, mogu biti povezane s oštećenjem jetre", dodaje.
Drugim rečima, ne trebate preterivati kako biste iskoristili dobrobiti zelenog čaja i anti- aging svojstva.

Kako pravilno pripremiti čaj?
Najveću korist imate ako pijete tek pripremljen čaj, koji je odstajao između tri i pet minuta. Tokom ovih nekoliko minuta katehini izlaze na površinu i imaju bolji učinak kada se čaj ispija. Zeleni čaj napravljen od sušenih listova takođe sadrži više katehina. Bezkofeinski, instant ili gotov čaj u bočici ima manje katehina, dok kapsule zelenog čaja imaju jednako ovih komponenata kao i sveže skuvani čaj. 


 

Нема коментара:

Постави коментар