петак, 16. јун 2023.

Glutathione, 250mg. - -NOW FOOD Niš - - - BEST SUPLEMENT STORE Niš - - ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - -- tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJIGlutathione, 250mg, 60 Veg Kapsula

L-glutation je neesencijalna aminokiselina, koja ima učešće u velikom broju telesnih funkcija.

Obnavlja DNK
Smanjuje rizik od tumora
Ublažava artritisOvaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


L-glutation je neesencijalna aminokiselina, koja ima učešće u velikom broju telesnih funkcija. Jedna od njih je sinteza i obnavljanje dezoksiribonukleinske kiseline (DNK), izgradnja proteina i prostaglandina i transport aminokiselina. Glutation učestvuje u metabolizmu karcinogena i toksina, unapređuje imunološku funkciju i asistira u sprečavanju oksidativnog oštećenja i degeneracije ćelija. Značajan je i kao antioksidant, ali i za održavanje funkcije ostalih antioksidanata u organizmu. U kombinaciji sa katalazom i superoksid-dismutazom (SOD) predstavlja glavno oružje organizma protiv raznih napadača – bakterija, virusa, zagađenja, stresa i dr. Nivo glutationa u organizmu prirodno opada u procesu starenja, pod uticajem bolesti i stresa, uključujući i fizički napor i bavljenje sportom.

Nedostatak glutation može se manifestovati i pojavom makularne degeneracije, dijabetesa, plućnih ili gastrointestinalnih bolesti. Zato ga treba nadoknađivati dodacima ishrani, jer niska koncentracija glutationa u organizmu može da dovede do ozbiljnih poremećaja i povišenog rizika od javljanja bolesti i ubrzanog starenja usled oslabljenog imunološkog sistema. Sportisti, koji uzimaju suplemente da bi povećali nivo testosterona u cilju izgradnje mišićne mase, izdržljivosti i energije, treba da uzimaju i glutation, jer je on taj koji kontroliše i održava ravnotežu hormona u organizmu. Učestvuje i u deponovanju i transportovanju aminokiselina kroz organizam, tj. u izgradnji proteina, pa bez njega nije moguće održati mišićnu masu.

Neke od mnogobrojnih koristi od glutationa su:

zaštita organizma od slobodnih radikala
jačanje imunološkog sistema
održavanje hormonske ravnoteže
pomaže kod hroničnih upala koje mogu dovesti do artritisa, srčanih oboljenja i raka
smanjuje rizik od pojave raznih tumora i bolesti jetre
detoksikacija organizma štiti ćelije oštećene štetnim sastojcima duvanskog dima
Da bi se održao optimalan nivo glutationa u organizmu, potrebno je prisustvo vitamina B-6 i alfa-lipoinske kiseline. Selen i vitamini C i E takođe mogu da utiču na količinu glutationa. Naročito je važno održavati visoke koncentracije glutationa u organizmu posle 40-e godine života, jer tada naglo počinju da se smanjuju njegove rezerve, što može negativno da se odrazi na zdravlje. Istraživanja su pokazala da je kod pacijenata obolelih od najtežih bolesti, kao što su sida, ateroskleroza ili kancer, nivo glutationa po pravilu izuzetno nizak. Mala koncentracija glutationa se opaža i kod drugih oboljenja, naročito hroničnih oboljenja respiratornog trakta. U takvim slučajevima može da se preporuči suplementacija glutationa.

Preporučena doza: 1 kapsula dnevno uz jelo. Preporučljivo ga je uzimati u sinergijskoj kombinaciji sa drugim antioksidantima, alfa-lipoinskom kiselinom, SOD-om (Glisodin), vitaminima E i C ili N-acetil cisteinom (NAC), kao i sa koenzimom Q10.

Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 


Нема коментара:

Постави коментар