понедељак, 11. децембар 2023.

PRAH LISTA PAPAJE Niš - BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - -- tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI--- -

                               


                       

 Prah lista papaje se najčešće koristi za olakšavanje varenja,jer sadže enzime koji poboljšavaju varenje jer pospešuju metabolizam proteina i ugljenih hidrata na prirodan način, čime se ograničava prekomerno stvaranje kisele sredine u crevima.                                                              

Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


PRAH LISTA PAPAJE (Carica papaya)

Impozantno drvo papaje može dostići visinu do 10 metara, i raste u tropskim područjima sveta u Aziji, Africi i Americi. Neku ga zovu „ostrvsko smokvom“. Najviše je poznato po krupnim plodovima žuto-narandžaste boje, jajastog oblika koji su slatki kad sazreju a u sredini se nalaze crne semenke. Plod se koristi u hrani, a mladi listovi, semenke i koreni se koriste u biljnoj medicini. Autohtono stanovništvo koristilo je papaju za poremećaje varenja, problema sa jetrom, crevne parazite i kožne probleme. Listovi su se koristili za omekšavanje tvrdog mesa.
Najvažnija tradicionalna upotreba je protiv denga groznice i malarije: denga groznica je ozbiljna bolest koju prenose tigrasti komarci i koju karakterišu jaki bolovi u mišićima i kostima ( kao da kosti pucaju), visoka temperatura, krvarenje i nizak nivo trombocita. Uzimanje soka ili čaja od lista papaje više puta dnevno su doveli do smanjenja simptoma. Čak kažu da i ako ste savršeno zdravi treba jednom nedeljno popiti čaj ili sok od lista papaje za sprečavanje malarije i čišćenje jetre. Ovo iskustvo se danas ispituje za korišćenje u slučajevima kada je nivo trombocita nizak.
U prahu lista papaje se nalaze enzimi papain i kimopapain, flavonoidi, karotenoidi, pektin, vitamini, minerali i aminokiseline. U biljnom soku, čaju ili smutiju mogu se konzumirati ili nanositi na kožu.
Prah lista papaje se najčešće koristi za olakšavanje varenja,jer sadže enzime koji poboljšavaju varenje jer pospešuju metabolizam proteina i ugljenih hidrata na prirodan način, čime se ograničava prekomerno stvaranje kisele sredine u crevima. Pretpostavlja se da se i gluten bolje vari.
Bogatstvo antioksidanasa u listu daje mu zaštitnu ulogu protiv oksidativnog stresa i slobodnih radikala, odgovornih za starenje ćelija. Sprečava prerano starenje i mnoga stanja povezana sa oksidativnim stresom .
Koristi se za mršavljenje, najbolje u kombinaciji jedna kašičica praha papaje u čaši soka od ananasa. Može pomoći da se smanji žudnja i prekomerno korišćenje ugljenih hidrata.
Zbog visokog sadržaja vlakana, čaj od lista papaje može biti odličan laksativ.
U kozmetici: koristite maske za saniranje upalnih procesa i revitalizaciju kože kod akni i mitisera. Prah papaje razmutite sa malo vode dok se ne napravi pasta, nanesite na lice i isperite mlakom vodom posle 15 minuta. Čaj od lista papaje možete dodati u šampon ili njime isprati kosu i vratiti joj sjaj. Prah lista papaje često se koristi u sapunima i kozmetici kao prirodni piling i prosvetljivač kože. Može pomoći u smanjenju tamnih mrlja, hiperpigmentacije i neudjednačenog tona kože, čineći kožu svetlijom i blistavijom.
Upotreba: kao čaj, kašičica praha se prelije šoljom vruće vode, ostavi da stoji 10 minuta i pije.
Kontraindikacije: Papain koji se nalazi u listu kontraindikovan je za trudnice i dojilje. Takođe može stupiti u interakciju sa određenim lekovima kao što su antikoagulansi. Lateks koji se nalazi u listovima vrlo je alergen i zato poseban oprez za osobe alergične na lateks i određeno voće poput kivija i avokada.

Ako Vam se dopao tekst možete ga oceniti na linku ispod
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 

Нема коментара:

Постави коментар