среда, 10. децембар 2014.

Spirulina Niš - NATURA KUTAK - OBILIĆEV VENAC 20 Niš - kontakt telefon 0641137793

Игнорисао Од 1950-тих - Је Спирулина Сада 'чудо' високе протеина супер храна?

Замислите биљку која може да негују своје тело тако што већину протеина потребно је да живите, спречити досадне сниффлинг и кијања од алергија, ојачати ваш имунолошки систем, помоћи да контролишете висок крвни притисак и холестерол, а помажу у заштити од рака. Да ли таква "супер храна" постоји?

Да. То се зове спирулина.

За разлику од биљака можете расту у вашем врту, ово "чудо" биљка је облик плаво-зелене алге које извире из топлих, слатководних тела.

Спирулина против Цхлорелла - сличности и разлике

Хлорела је још један облик алги које се понекад брка са спирулина.Основна разлика између Спирулина и хлорела је да Спирулина је много хиљада година старије и не поседује хард ћелијски зид који чини хлорела ближе је биљка од алги.

Хлорела је одличан начин да детоксикује ваше тело од живе, што већина вас контаминиран ако сте икада имали стоматолошке пломбе, примио вакцину, користили одређене врсте посуђа или једе рибу. Спирулина једноставно није у стању да уклони тешке метале као хлорела ради, јер нема ћелијску мембрану.

Хлорела Такође, доказано да буде од користи онима који пате од дегенеративних болести. Овај извештај, међутим, ће се фокусирати на специфичне погодности које се могу приписати спирулина посебно.

Спирулина Историја - Цоулд Тхис супер Храна Помоћ свјетску глад?

Спирулина је једноставна, једноћелијско организам који је име добио од латинске речи за "спирале" или "спиралом" због свог пролећног налик физичких карактеристика. Његов научни назив је Артхроспира платенсис, и она припада породици цијанобактерије.

Употреба спирулина као извор хране датира скроз назад у 9. веку Чад и верује се Спирулина је користила Астека у 16. веку Мекицо.1
Историјски записи пријави одстрањивања и продаје колача направљених од спирулина убраних из језера Текцоцо. Она је поново открио у 1950 на истом месту где је рекао да има своју оригинс2 од европска научна мисији.Спирулина је се бере и продаје у сушеног равним колача под називом "дихе" на локалним пијацама, где би домороци га користе као спајалицу за многе њихове оброка.

Спирулина није дошао у комерцијалну производњу до 1970. када француска компанија је почела први погон Спирулина производњу на велико. За неколико година, Америка и Јапан почео производњу сопствени Спирулина.

Данас, ова хранљивих-богати алге се користе широм света да помогну лечење болести и се озбиљно расправља као одрживе извор хране са потенцијалом за свјетску хунгер.3 За разлику од већине биљака, које треба да буде негована и неговати, Спирулина је преживела, у стању да издрже екстремне температуре варијације и занемаривање и даље напредовати. Према студијама, Спирулина се успешно користи за лечење широког спектра болести, укључујући и оне који су били отрована арсена-контаминиране воде.

Како Спирулина је спасила милионе од Арсениц Поисонинг

Већина нас одвести чисту и здраву пијаћу воду за готово. Нажалост, у неким земљама као што је Бангладеш, то је луксуз. Као што сам навео у овом претходном чланку, велики део Бангладеш водоснабдевања је препун арсена и до средине 1990-тих, мало се може урадити за лечење умиру тровања арсена пацијенте.

Бангладесхи истраживачи тромесечне болница-басед студи а, где је Спирулина дато 33 пацијената, док 17 примљених плацебо дозе. 82 одсто оних који преузимају спирулина показали огромну побољшање.

Имуни систем-Повер-Боост - Спирулина је утицај на Цандида и АИДС

Према студији коју су урадили Одељења за Акуатацултуре на Тајвану, 4 Спирулина показује значајне имуне-повишење својства. Истраживачи изложени бели шкампи да морска вода садржи екстракт топлу воду у спирулина пре преноса на морској води са пХ ниво од 6,8.Контролна група није био изложен Спирулина.

Шкампи изложена спирулина морске воде показала бржи и више обећава стопу опоравак до високих нивоа пХ од оних које нису дати доза спирулине прво.

Сада, хајде да погледамо шта овај имуни систем-подстицање моћ може да значи за вас:

цандида

Ако имате аутоимуне болести као што су Кронова болест, синдром хроничног умора, лупус и фибромијалгија, хронична цандида квасца може и узрок и погоршају симптоме. Спирулина Показало се да охрабри и подржи развој и раст здравих бактеријске флоре у стомаку, 5 који може помоћи држати Цандида претерани под контролом.

ХИВ и АИДС

Лекови као што су АЗТ користе за лечење пацијената ХИВ и АИДС заправо може изазвати симптоме би они требало да излечи. Међутим, спирулина је показано да помогне инактивирати људски вирус имунодефицијенције повезана са ХИВ и АИДС.

Ништа за Снеезе Ат

Ако патите од сезонских алергија или вишегодишњих, нисте једини. Милиони људи су алергични на полен амброзије,, прашине, буђ, длака кућних љубимаца, и мноштво других загађивача животне средине, обезбеђивање, произвођачи марамице ће увек остати у послу.

Нажалост, многи људи који имају алергијски ринитис га третирају са рецепта и овер-тхе-цоунтер (ОТЦ) лекова који често раде више штете него користи. Антихистаминици су дизајнирани да потисне ваш имуни систем, што доводи до смањеног отпора према болести и зависност од дроге. Одређени астма лекови су повезани са озбиљним споредним ефектима као добро.

Овде природни методе, као што је употреба спирулине долазе у. Према једној студији, 6 пацијената лечени спирулине пријавио рељеф симптома обично повезане са алергијским ринитисом, као што су носном секрету и загушења, кијање и свраб, када датим Спирулина.

Балансира крвни притисак

Високи крвни притисак (хипертензија) је озбиљан здравствени проблем који погађа милионе Американаца данас. Ако имате висок крвни притисак, ви сте под ризиком од умирања од срчаног удара или шлога.

Добра вест је, након здрав хранљиву план, узимајући физичка активност и стрес применом технике модификације као што је Техника емоционалне слободе (ЕФТ) може помоћи нормализује крвни притисак и да вас врати на прави пут да оптимално здравље. Према студији коју су урадили одељења за биохемију у Мексику, 7 4.5 грама спирулине датог сваки дан је приказан на регулацији крвног притиска код жене и мушкарце старости 18-65 година, без других дијететских изменама у току шест недеља експеримент је рун.

Добити више информација о високим крвним притиском и како да га нормализује без ослањања на потенцијално опасних дрога.

Помоћ за Нормализе Холестерол Наравно

Да ли сте на холестерола лековима? Десетине милиона људи узети лековима за снижавање холестерола сваки дан и, према "експертима", милиони још треба да их узимају, укључујући децу! Ако сте скептични у вези ове препоруке погледајте ову страницу, која садржи листу чланака у опасности Статини.

Статини су одговорни за велики број нежељених и опасних нуспојава, укључујући:

сексуална дисфункција
анемија
Имуни депресија
ацидоза
Панкреас или јетре дисфункција (укључујући потенцијалног повећање ензима јетре)
Катаракта
Повећан ризик рака
Лековима за снижавање холестерола су такође повезани са озбиљним проблемима мишића као што (оштећење нерава у рукама и ногама) полинеуропатије и рабдомиолизе (озбиљно стање дегенеративни мишићно ткиво). Постоји чак и докази који указују да узимање статина може повећати ризик од развоја Лоу Гехригова болест.

Срећом, постоје природни начини да смањите холестерол. Избегавање фруктоза и житарице, а узимајући одговарајућу вежбу на врху листе, али Спирулина могу да помогну и. Према студији коју на старим мушких и женских пацијената старости 60-87,8 ти дати осам грама спирулине дневно за 16 узастопних недеља показали нижи ниво холестерола него они који су добили плацебо.

Смањује ризик Строке

Они са сицкле-ћелија анемије или урођених срчаних мана су у већем ризику за стања које се зове мождане исхемије или церебрална исхемија. Мождане исхемије се односи на недостатак протока крви у мозгу, што доводи недостатак кисеоника и може довести до можданог удара. Само 10 секунди прекида дотока крви у мозгу може изазвати несвест и довести до озбиљних здравствених последица.

У студији врши на Институту за фармацеутску технологију у Индији, 9 нађено је да доза 180мг / кг спирулине имао заштитни ефекат на мозга и нервног система пацова изложених високим количине слободних радикала, у поређењу са пацовима не с обзиром на Спирулина пре експеримента. Ова лабораторија тест показује обећавајуће ефекат спирулина о превенцији можданог удара.

Помаже да се смањи ризик од рака

Рак је водећи убица одраслих Американаца испод 70 година и у случају овог застрашујућег болести, превенција вреди много више од килограм лечења. Она буквално могао спасити живот.

Мој први препорука у сечење ризик од рака је да елиминише шећера / фруктоза, житарице и прерађене хране из ваше исхране. Адитиви као што су фруктоза хране ћелије рака и помоћи им да напредују. Исто тако, препоручујем здраву излагање сунцу, које ће повећати свој ниво природног витамина Д и помоћи смањити ризик од рака за половину!

Али Спирулина може имати потенцијалне користи и овде. Према студији обављен у Кини, 10 селен-инфузијом Спирулина инхибирао раст ћелија МЦФ-7 карцинома дојке.

Здрава за вегетаријанце - Више од протеина црвено месо

Када помислите на протеина, вероватно замислите седи доле на оброк органских јаја или трави-фед говедине или можда чак пије шејк протеина сурутке.

Ако сте вегетаријанац, можете обратити биљка-протеинских извора, као што су ораси, пасуљ, сочиво, и соје. Нажалост, соја није здрава храна што тврди да јесте. Ниједан од наведених извора беланчевина упоредити са протеина ударац доставио Спирулина. Спирулина је 65-71 одсто протеина у односу на целу говедине, што је само 22 одсто, и сочиво, што је само 26 одсто гласова.11

Осим сто су богати протеинима, Спирулина је одличан извор виталних аминокиселина и минерала лако асимиловани од вашег тела. Тада би требало да конзумирају само два кашике спирулина као протеина замена за оброк.

Оптимална Спирулина - Типови и дозирање

Постоје многе врсте спирулина тамо тако да је важно да се уради свој домаћи пре куповине. Пошто Спирулина узгаја у неконтролисану средину има потенцијал да постане контаминирани тешких метала и других токсина, 12 важно је одабрати органску Спирулина од поузданог.

Спирулина долази у капсуле, таблете, прах и љуспице.Препоручена дневна доза је типично бетвееен три до пет грама. Можете ширити дозу како би два или три пута дневно ако желиш. То је сигурно да се веће дозе, али ово је добро место за почетак. Не заборавите да се повећа унос пролеће или филтрирану воду када се узме Спирулина да јој помогну да апсорбује својим системом.

Важна напомена о дозирања

Поред тога што је ваш електрана есенцијалних витамина и минерала, Спирулина је потентан детокифиер. Из тог разлога, најбоље је да почнете са малом дозом и раде свој пут до. Када видите како ваше тело реагује, онда можете постепено повећати унос.

Потенцијални нежељене реакције

Спирулина је сигурно извор протеина, хранљивих материја, витамина, минерала и да је користе вековима. Иако не постоје познати нежељени ефекти повезани са Спирулина, ваше тело може реаговати на њу на основу вашег тренутног здравственог стања. Хајде да погледамо неке од тих реакција, 13 шта оне значе, и шта можете да урадите да их ублажи.

Најистакнутији реакције можете искусити су:

Благо грозница - висок садржај протеина у Спирулина повећава метаболизам, што може уздићи телесну температуру.
Тамно Зелена отпадних материја - Спирулина може ремове картон отпада производ у вашој дебелог црева, који могу да изазову тамнију столицу. Такође, Спирулина је висока у хлорофил. То ће такође окренути отпадне материје зелено.
Претерано Доношење Гас - Ово може да значи да ваш дигестивни систем не функционише или имате екстремну накупљање гаса.
Осећање узбуђења - Твоје тело је претварање протеина у топлотну енергију, што може довести до привремених осећања немира.
Бреакоутс и свраб - Ово је проузроковано дебелог процеса чишћења и само привремен.
Поспаност - Ово је проузроковано процесу детоксикације и могу да укажу ваше тело је исцрпљен и треба боље да се одморите.
Запамтите, ваше тело може да иде кроз период прилагођавања са спирулина, и најбоље решење да се смањи реакција је да постепено дозирање да видите како ваше тело ће реаговати. Повећајте унос воде, смањите ниво стреса, једу према вашем типу нутритивне, и пуно се одмарајте.

Важни контраиндикације за Спирулина

Иако Спирулина је потпуно природно и генерално сматра здраво хране, постоје неке контраиндикације које треба да буду свесни. Не би требало узети Спирулина ако имате озбиљну плодовима мора или јода аллерги.14 И, ако сте трудни или негу или имате хипертиреозе, посаветујте се са здравствени пре узимања Спирулина.

закључак

Као што видите, Спирулина може послужити као потенцијални "супер храном." Само запамтите да ради свој истраживање и наоружати се са знањем. То је најбољи начин да преузму контролу над свом здрављу!

Нема коментара:

Постави коментар