среда, 7. децембар 2016.

Pasji trn Niš --( lat. Hippophae rhamnoides) ULJE PASJEG Trna Niš "Sibirsko", 100 ml Ruska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - -- tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---


NATURA KUTAK NIŠ       ♥            RUSKA PRIRODNA APOTEKA
НАТУРА УГОЛОК НИШ РУССКАЯ НАТУРАЛЬНАЯ ФАРМАЦИЯ
+381 018 42 45 096
 ОБИЛИЋЕВ ВЕНАЦ 20 , НИШ , СРБИЈА



Ulje pasjeg trna u Tibetu zovu uljem života. Ulje pasjeg trna jedino je poznato biljno ulje na svetu koje sadrži nezasićene masne kiseline omega 3,6,7, i 9 zajedno. Ima najveći procenat retke i jedinstvene omega 7 masne kiseline. Stručnjaci ga nazivaju i „tečni vitamin A“ zbog visokog sadržaja kartinoda (provitamin A). Bogato je vitaminima E, B2, B3, B6, B9, P i K, mikro i makroelementima koji pozitivno deluju na  organizam u celini.


Biljka pasji trn (ruska oblepiha)

Ulje ruske oblepihe (pasjeg trna) – „tečni vitamin A“

Biljka oblepiha (pasji trn)Pasji trn ( lat. Hippophae rhamnoides) je trnovit grm koji dostiže visinu do šest metara. Plodovi su bobice, najčešće od 5-6mm, karakteristične narandžasto – crvene boje. Raste u gorama gornjeg severnog Altaja u Sibiru, i svaka bobica predstavlja skup dragocenih vitamina, minerala i nutritijenata koji su neophodni za normalno funkcionisanje organizma.

Bobice pasjeg trna koriste se već hiljadama godina. Tekstove o lekovitosti pasjeg trna pronalazimo u knjigama starih Grka. Reference o lekovitoj upotrebi ove bobice pronađeni su i u tibetanskim medicinskim knjigama.
U Tibetu ulje pasjeg trna zovu „uljem života“. U zvaničnoj ruskoj medicini ulje oblepihe postaje popularno 1970-ih godina. Od tog vremena ovaj prozvod se koristi ne samo za lečenje i prevenciju mnogih bolesti, već ima uspešnu primenu i u kozmetologiji. Danas je dokazano da je pasji trn koristan za lečenje mnogih tegoba poput iscrpljenosti, infekcija, kardiovaskularnih bolesti, problematične kože, čira na želucu, čak i karcinoma.

Regularna upotreba ulja pasjeg trna se preporučuje:

Za prevenciju nedostatka vitamina
Za prevenciju bolesti želudačnog – gastrointestinalnog trakta
Za prevenciju bolesti očiju i viših disajnih puteva (uticaj na  asmatične problem)
Pri fizičkom opterećenju i opterećenju mozga
Za podršku snage organizma i poboljšanje imuniteta
Protivupalna svojstva – ima sposobnost da sprečava unutrašnje i spoljne upale u organizmu
Koristi se pri razdržavanju sluzi školjke ustiju i grla
Regenerišuće svojstvo – može se koristiti kao prirodna  zaštita od UV zraka
Anti-holesterol – pomaže pri smanjenju holesterola
Regulisanje šećernog dijabetisa i gojaznosti
Pojačava metabolizam u jetri i pomaže pri narušavanju dejstva alkohola
Dobijanje ulja pasjeg trna (ulja oblepihe)

Hladno ceđeno ulje pasjeg trna (ulje oblepiha)
Ulje iz bobica se dobija postupkom hladnog cedjenja i takvo ulje je sačuvalo sve neophodne lekovite sastojke, svoju boju,ukus i miris. To je narandžasto – crvenkasta tečnost, koja ima karakterističan ukus i miris. Narandžasto – crvenkasta boja ulja oblepihe potiče od visoke koncetracije provitamina A – beta karotena.

Prirodni sastav ulja pasjeg trna (ulja oblepiha)

Ulje pasjeg trna je lider među biljnim uljima po visokom sadržaju kartinoda (provitamin A). Stručnjaci ga nazivaju i tečnim vitaminom A. Bogato je vitaminima E, B2, B3, B6, B9, P i K, mikro i makroelementima koji pozitivno deluju na  organizam u celini. Sadrži orgomnu količinu askrobinske kiseline odnosno vitamina C, čak 10 puta više nego što je sadržano u pomorandži. Bogato je folnom kiselinom (vitamin B9) koja je od ključne važnosti za rgeneraciju DNK.


 



Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber



JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446



Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 



Ulje pasjeg trna jedino je poznato biljno ulje na svetu koje sadrži omega 3,6,7, i 9 zajedno.

Ima najveći procenat retke i jedinstvene omega 7 masne kiseline. Omega 7 pomaže u regulisanju telesne težine, čuva srce i krvne sudove.

Osobine ulja pasjeg trna (ulja oblepihe)

Bogato je flavonoidima (rutin, izoramnetin, kvercetin, kempferol i dr.), koje nazivaju i Vitamin P.

Zato su vrlo efikasno sredstvo u borbi protiv raka. Dokazano je da su brojni bioflavonoidi moćni antioksidansi , tj. da sprečavaju oštećenje ćelija koje uzrokuju slobodni radikali, nusprodukti oksidativnog metabolizma. Zato su vrlo efikasno sredstvo u borbi protiv raka.

S druge strane, sve se više istražuje uloga bioflavonoida u metabolizmu i funkciji askorbinske kiseline (Vitamina C) u organizmu. Za sada nema pouzdanog dokaza, ali se veruje da vitamin C i bioflavonoidi zajednički doprinose pozitivnom uticaju na imunološki sistem. Postoje i istraživanja koja govore o pozitivnom uticaju bioflavonoida na prevenciju srčanih bolesti, raka, pa i o antiinfektivnim svojstvima nekih bioflavonoida.

U sastvav ulja pasjeg trna ulaze triterpenske kiseline, organske kiseline (vinska, sirćetna, jabučna, ćilibarna), tanini, pektini, kumarin, fitoncidi.
Ulje pasjeg trna sadrži visok procenat provitamina A (betakaroten), vitamina B1, B2,B3,B6, C,D,E I K. Zbog visokog sadržaja Provitamina A stručnjaci ga nazivaju i tečni vitamin A.

Provitamin A (beta-karoten) potiče iz biljaka kao što je zeleno lisnato povrće ili šargarepa, dok se Vitamin A retinol krije isključivo u životinjskim namirnicama (žumance, jetra…)
Vitamin A (retinol) – važan je za kontrou rasta i razvoja epitelnog tkiva, učestvuje u stvaranju vidnog pigmenta rodopsina.
Ima značajan uticaj na kožu. Epidermalna diferencijacija se vrši uz pomoć vitamina A i kiseonika. To čini da prirodni ovlaživači kože slobodno funkcionišu i daju joj svež izgled.

Pravilna reakcija imunog sistema i upravljanje antitelima nije pouzdano bez dovoljne količine vitamina A. Deluje kao antioksidans, održava hormonsku ravnotežu kod žena i ravnotežu šećera u krvi.

Nedostatak vitamina A najpre se ogleda kroz kožu, oči i imunitet. Prvi znak nedostatka ovog vitamina moze biti oslabljen vid pri slabijoj svetlosti – takozvano „kokošije slepilo“. Zatim, promene na koži (gruba i perutava koža). Kasnije može doći do hroničnih upala (grla, sinusa…) ili promena na sluzokoži.

Kod dece, nedostatak vitamina A dovodi do zaostajanja u rastu i loše formacije kostiju i zuba. U trudnoći, i višak i manjak vitamina A može rezultirati deformacijom fetusa. Muška neplodnost uzrokovana prestankom spermatogeneze, takođe moze ukazivati na nedostatak vitamina A.

Vitamin K1 ( fitomenadion) igra važnu ulogu u koagulaciji krvi, pa njegov nedostatak dovodi do različitih hemoragičnih stanja.

Vitamin K2 je bitan u prevenciji osteoporoze.

Ulje oblepihe sardži veliku koncentraciju Vitamina C, čak i do 10 puta više nego u pomorandži. On igra važu ulogu u procesima krvotoka, obrade kolagena i sinteze steroidnih hormona, učršćava krvne sudove pozitivno deluje na organe vida. Bitan je za podizanje imuniteta.

Sadrži veliku koncentraciju folne kiseline (vitamin B9), neophodne za krvnu sliku i regeneraciju DNK.

Makro i mikro elementi Mg,Fe, Ca,Mb, Mn, Si, Ni,Zn.

Ulje oblepihe je jedino poznato biljno ulje koje sadrži nezasićene masne kiseline omega 3,6,7 i 9 zajedno. Ima veliki procenat omega-7 masne kiseline ( 30-35%). Omega -7 masne kiseline imaju glavnog predstavnika: palmitoleinsku kiselinu.

Omega-7 palmitoleinska kiselina pokazala je vrlo povoljne učinke: deluje protivupalno, pogodna je kod kožnih promena kao što je dermatitis, povećava osetljivost na insulin te čak deluje povoljno na povišene vrednosti masnoća u krvi, pomaže u održavanju normalne telesne težine i u očuvanju zdravlja srca i krvnih sudova, a time u borbi protiv ateroskleroze.

Kako ulje oblepihe deluje na organizam čoveka?

Ulje pasjeg trna i kardiovaskularni sistem

Pasji trn se koristi za lečenje bolesti kardiovaskularnog sistema, tako što jača elastičnost zidova krvnih sudova. Redovnom primenom krvni sudovi su manje krti, i skloni pucanju. Pasji trn reguliše loš holesterol, čuva srce, i sprečava promene koje dovode do ateroskleroze. Ulje oblepihe sadrži kiseline omega 3, omega 6, omega 7 i 9 koje blagotvorno deluju na kardiovaskularni sistem. Pri regularnoj upotrebi ulja oblepihe snižava se rizik tromboze (formiranje krvnih ugrušaka), normalizuje pritisak arterije, zaustavlja taloženje holesterola na zidovima krvnih sudova, razvoj uplanih procesa. Poboljšava elastičnost krvnih sudova, zahvaljujući fitosterolima, vitaminima A,E,C, B grupe,flavonoidima, magnezijumu, silicijumu.

Ulje pasjeg trna kod asmatičnih problema

Smiruje asmatične napade, pomaže da se sluzokoža disajnih puteva zaleči, smiruje bronhije. Pomaže kod sinuzitisa, laringitisa.

Ulje pasjeg trna za organe varenja

Leči bolesti želudca, dvanaestopalačnog creva: čira na želucu, gastritisa, bolesti debelog creva. Smiruje sluzokožu digestivnog trakta, smiruje upalne procese i sanira ulkusne ranice. Budući da sadrži retku omega 7 masnu kiselinu može se koristiti u procesu čišćenja jetre.

Lečenje ginekoloških problema uljem pasjeg trna

Ima velikog udela u lečenju ginekoloških problema. Može se primeniti pri lečenju kandidijaze, cervicitisa, erozije grlića materice, narušene vaginalne mikroflore, endometrijaze,mioma materice, polipa, inflamacije i bola u abdomenu, lečenje vaginalne upale kod trudnica. Ulje oblepihe ne izaziva nikakvu alergiju ni iritaciju, ima antibakterijsko dejstvo.

Uticaj ulja pasjeg trna na kongitivni sistem

Pasji trn ima veoma povoljan uticaj na kognitivni sistem, poboljšava rad mozga, moždanih ćelija. Pasji trn efikasan je i kod očuvanja kognitivnih sposobnosti, te kod lečenja degenerativnih neuroloških bolesti koje uključuju pogoršanje motoričkih sposobnosti.

Važno je napomenuti da je primena pasjeg trna veoma uspešna kod jačanja sposobnosti vida!

Organi vida i uticaj ulja pasjeg trna

Ulje oblepihe je bogato karotinodima, vitaminima B, E I C,magnezijum, silicijum, magnan, koji su neophodnih za rad organa vida. Vitamin A učestvuje u sintezi vidnog pigmenta rodopsina. Vitamin C i flavonoidi poboljšavaju krvotok očiju, snižavaju unutrašnji pritisak očiju, a takođe skup vitamina A i E utiču na upalne procese očiju i štite tkivo očiju od slobodnih radikala.

Upravo zbog svega navedenog ulje oblepihe se koristi za razne bolesti vida u vidu kapi ili masti za oči.

Regularna upotreba ulja oblepihe posebno je korisna za prevenciju bolesti očiju, kao što su katarakta, glaukom, dijebetska retinopatija, makularna degeneracija.

Ulje pasjeg trna za jačanje imuniteta

Ulje oblepihe – prirodno polivitaminsko sredstvo, efikasno je za obnavljanje snage i zdravlja. Preporučuje se konzumiranje pri avitaminozi i hipovitaminozi. Takođe se koristi za oporavak posle težih operacija ili radioaktivnih terapija i zračenja.

Ulje pasjeg trna kod kožnih oboljenja

Pomaže kod psorijaze, ekcema, dermatitisa, opekotina, ožiljaka, osipa, iritacija. S obzirom da ima antibakterijsko dejstvo i protivupalno rešava problem akni, sprečava upalu kože i uklanja ožiljke od akni, eliminiše perut i seboreju, reguliše žuljeve. Ima sposobnost da utiče na pigmentaciju kože i eliminiše pege. Sprečava prevremeno starenje, povećava elastičnost kože i sprečava nastanak bora, postojeće redukuje. Jača kosu, pomaže u generaciji oštećene i farbane kose. Sprečava opadanje i jača folikul dlake.

Primena ulja pasjeg trna kod dece

Posebno se mogu podvući mogućnosti primene ulja oblepihe za negu dece. Spoljna upotreba se koristi za zarastanje sluzokože usne duplje( afti ). Ulje može brzo da reši upalu sluzokože jezika, koji se često povređuje kod dece prilikom ugriza. Takođe, pri izrastanju novih zuba, mazanje ulja na sluzokožu desni i ustiju može da smanji bol i svrab. Uljem se maže i osip kod deteta, na mestima kod nadražene kože.

Upotreba ulja pasjeg trna u stomatologiji

Ulje oblepihe smanjuje bol u zubima, koristi se u stomatologiji kao sredstvo za brže zarastanje rana posle operacija.

Upotreba ulja pasjeg trna kod traumatskih povreda, bolesti na koži i zarastanja rana

Ulje oblepihe koriste za pojedine bolesti i traumatske povrede na koži dermatitis, svrabež, pitirijazis (gjljivične infekcije), ekcem, lišaj (gljivične infekcije u gornjem sloju kože), pioderma, tuberkuloza kože, bubuljice, neurodermatitis, akne, lupus kože, heilitis (bolest usana), a takođe i za stimulaciju rasta kose. Spoljna upotreba ulja oblepihe pri povredama na koži obezbedjuje visok kvalitet zarastanja kože bez stvaranja grubih ožiljaka ili pukotina.

Primena ulja pasjeg trna (ulja oblepihe) u kozmetologiji

Za problematičnu kožu

Ulje oblepihe, koje je dobijeno hladnom metodom ceđenja NE preporučuje se za negu kože lica, u čistom obliku, već se meša sa drugim komponentama.

Čisto ulje se koristi za različite dermatološke probleme.

Za negu kose

Za masnu kosu
Protiv opadanja kose
Protiv peruti


Recepti sa uljem pasjeg trna za negu lica

Ulje pasjeg trna za kožu sklonu aknama

Za kožu koja je sklona aknama možete naneti ulje oblepihe na akne, držati 10minuta zatim isprati.

 Maska sa uljem pasjeg trna za masnu i problematičnu kožu

Jedno žumance, jedna kašika gline za spoljnu upotrebu, ulje oblepihe 1 kašičica. Pomešati sve sastojke, ako dobijete previše gustu masu razredite sa malo voćnog soka: narandža, jabuka, grejpfrut. Ostavite masku na licu 20 minuta, nakon toga isprati.

Maska sa uljem pasjeg trna za suvu kožu, za povećanje elastičnost

Griz 2 kafene kašičice, jedno žumance, pola kafene kašičice morske soli, jedna kafena kašičica meda, jedna kašika soka od pomorandže ili jabuke, ulje oblepihe dve kašičice. Skuvati griz u medu, dodati sve sastojke, dobro izmešati i ostaviti na licu da deluje 25-30 minuta, zatim isprati vodom.

Maska sa uljem pasjeg trna protiv starenja kože

U jednakim količinama pomešati ulje oblepihe, žumance i pavlaku. Naneti na očišćenu kožu lica, ostaviti da deluje 15 min., pa isprati vodom.

Recepti sa uljem pasjeg trna za negu kose

Maska sa uljem pasjeg trna za masnu kosu

Pomešati dve kašičice gline sa jednom kašičicom ulja oblepihe, kašičicom meda i jednim jajetom. Ostaviti da deluje 40 minuta zatim isprati.

Maska sa uljem pasjeg trna za rast i protiv opadanja kose

Konjak poboljšava cirkulaciju i jača folikul dlake. Dve kašike ulja pasjeg trna pomešati sa jednom kašičicom konjaka. Ostaviti na kosi i koži glave da deluje 25 minuta.

Maska sa uljem pasjeg trna protiv peruti

Pomešati 6 kašika maslinovog ulja sa jednom kašikom ulja obepihe. Ostaviti da deluje 40 minuta. Masku ponavljati dva puta u toku sedam dana. Do potpunog eliminisanja peruti biće potrebno mesec dana.



Način upotrebe ulja pasjeg trna (ulja oblepihe)

Suva koža, suve oči, vaginalna suvoća, smanjenje telesne težine, snižavanje holesterola, ateroskleroza, tromboza, gastritis, paradentoza

Uzeti jednu kafenu kašičicu, 2 puta dnevno, 20 do 30 minuta pre jela.
Može se kontinuirano uzimati 6 meseci. Nakon toga naporaviti pauzu od 2 meseca pa ponovno uzimati 6 meseci.

Posle zračenja i hemoterapije

Uzeti pola supene kašike 2-3 puta dnevno.
Vreme primene je 2-3 nedelje. Postupak se može ponoviti nakon 4 do 6 nedelja.

Čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu

Odrasli i deca iznad 12 godina

Uzeti 1 kafenu kašičicu ulja 2-3 puta dnevno 20 minuta pre obroka.
Vreme primene 20-28 dana.

Maksilarni sinusitis, laringitis i tonzilitis

Namočiti vatu u ulje i implicirati u nosnu šupljinu ili ukapati 2 do 3 kapi ulja.
Za laringitis navlažiti sluznicu ždrela uljem ili ispirati grlo s mlakom vodom u koju ste pomešali jednu kafenu kašičicu ulja ( 0,5 lit vode).
Vreme primene tokom dve nedelje 2 puta dnevno.
Može se i inhalirati nekoliko kapi ulja.

Ginekološki problemi ( erozija grlića materice, HPV)

Tampone natopiti sa 5 do 10 ml ulja pasjeg trna. Najbolje umetnuti tampon pre spavanja a ukloniti nakon 10 sati primene
Vreme trajana tretmana: 14 dana

Za opekotine, dekubitus, oštećenje kože od radijacije

Oblozi od zavoja natopljenih uljem

Koža i kosa

Uzimati oralno 1 kafenu kašičicu dva puta dnevno 15 minuta pre jela. Koristi se za spoljnu upotrebu kod opekotina od sunca.

Bolesti desni ( gingivitis, parodontitis, ) i izbjeljivanje zuba

Natopiti vatu uljem i masirati desni.
Vatu obilno natopljenu uljem ostaviti na desnima oko 10 min.
Uzimati oralno 1 kafenu kašičicu dva puta dnevno 15 minuta pre jela.


 



Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA
☎️+381184245096

JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446



Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 



Нема коментара:

Постави коментар