четвртак, 4. март 2021.

Tokoš-Niš - -- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - -- tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI

 

TOKOŠ je vekovni peruanski prehrambeni proizvod, antibiotskog i probiotskog svojstva, dobijen tehnikom konzervacije belog krompira u planinskoj izvorskoj vodi. Ima sjajna nutritivna i terapeutska svojstva. Nastao je u vreme civilizacije Inka kao rezultat bakterijske fermentacije krompirove celuloze.

SASTAV: Fini prah tokoša, fermentisani beli krompir u prahu (Solanum tuberosum) 74,07g/100g, kapsula-želatin, maltodekstrin, sredstvo protiv zgrudnjavanja (magnezijum-stearat), silicium-dioksid. Saržaj tokoša je 400mg po kapsuli.


 Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije ViberJELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) NAMENA: Podiže imunitet, efikasno pomaže u borbi sa gastrointestinalnim, urinarnim i kožnim infekcijama. Aktivno štiti želudačnu sluzokožu te opravdano nosi epitet leka za gastritis. Tradicionalno se koristi u lečenju hemoroida i čira na želucu, upale ili oštećenja pluća/bronhija, astme, svakog vida prehlade, u post porođajnom periodu i kod srastanja unutrašnjih i spoljih rana. Pre svega, sjajan je probiotik i karakteristika njegovog efekta je da omogućuje da se hranjive materije koje unosimo nađu u jednostavnijim frakcijama, koje se lakše asimiliraju.

NAČIN UPOTREBE: 2x1 kapsula dnevno kao probiotik. U slučaju ozbiljnije infekcije 2x2 kapsule dnevno. Neophodno je da se pije na prazan stomak. Piti sa vodom.

PREPORUKA: Ne preporučuje se trudnicama. Kraću pauzu poželjno je napraviti nakon tri meseca terapije.
PROBIOTIK IZ DOBA INKA

Tokosh, togosh ili tocos je peruanski prehrambeni proizvod, antibiotskog i probiotskog svojstva, dobijen tehnikom konzervacije belog krompira u planinskoj izvorskoj vodi. Ima odlična nutritivna i terapeutska svojstva. Naziv Tokosh potiče od reči togosh, što na jeziku andskog naroda Quechua znači naborano, smežurano. Nastao je u vreme civilizacije Inka kao rezultat bakterijske fermentacije krompirove celuloze (u ređim slučajevima kukuruza, krtolastog povrća olluco i aracacha).

Inke ili neko od brojnih plemena u njihovom carstvu, stvorile su Tokoš kroz proces fermentacije. Bazen tekuće izvorne vode pronalažen je ili iskopavan na obalama potoka na nadmorskoj visini od preko 3500m. Krompir ili kukuruz su zatim stavljani u pletivo od trave i slame, prekrivani kamenjem i ostavljani neometano 12-24 meseci pod vodom. Izvorska voda koja teče kroz kamenje ispirala bi bakterije tokom fermentacije. Nakon što bi se ona završila, smežurani krompir neprijatnog mirisa bi sušili na suncu i čuvali za buduću upotrebu. Inke su verovale da je on dar boga Inti za očuvanje telesne kondicije.

Danas, Tokoš pretežno dolazi iz planinskog grada Huanuco. Njegova kaša, puding ili želatin su tradicionalni vidovi pripreme. Moderna pojava je ta da se sve češće fermentiše za vrlo kratak period (10 dana) uz upotrebu koktela određenih kiselina. Takav postupak je 2018. godine odneo više ljudskih žrtava u glavnom gradu, Limi. Praktično je nemoguće pronaći kvalitetan Tokoš koji je odstajao do dve godine u čistoj izvorskoj vodi jer je takav posao postao neisplativ. Na sličan način je upropaštena peruanska Maka o čemu možete pročitati klikom na text. U saradnji sa starim Quechua  iz grada Huanuco  obezbedili smo najkvalitetniji Tokoš.

NAMENA

Podiže imunitet, pomaže u borbi sa gastrointestinalnim, urinarnim i kožnim infekcijama. Aktivno štiti želudačnu sluzokožu te opravdano nosi epitet leka za gastritis, bez obzira da li je on izazavan stresom ili lošom ishranom. Tradicionalno se koristi u lečenju hemoroida i čira na želucu, upale ili oštećenja pluća/bronhija, astme, svakog vida prehlade, u post porođajnom periodu i kod srastanja unutrašnjih i spoljih rana. Pre svega, sjajan je probiotik te deluje krajnje povoljno na crevnu floru i varenje. Karakteristika njegovog efekta je da omogućuje da se hranjive materije nađu u jednostavnijim frakcijama koje se lakše asimiliraju.

Bogat je kalcijumom i pomaže u prevenciji osteoporoze. Sadrži vitamine B1 i B6, esencijalne amino i masne kiseline i brojne mikro i makro elemente. Preporučuje se kao komplementarna hrana za decu. U Andima on se daje bebama i one retko kada imaju stomačne grčeve ili prehlade. Razne studije su pokazale da Tokosh kao prirodna hrana ima izraženija svojstva nego antibiotici i probiotici proizvedeni od strane farmaceutske industrije, bez i jedne kontraindikacije.

Fermentisani krompir ima vrlo neugodan miris i ukus. Većina ljudi to ne toleriše i moj stav ja da su kapsule od 400mg pravo rešenje za širu upotrebu.


Savetovalište kao i proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber

☎️+381641137793


☎️066/ 53-23-446     Ruska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - --  tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---
Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 
Нема коментара:

Постави коментар