уторак, 18. октобар 2022.

Noni u prahu Niš - - - BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - -- tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---

                               

N O N I    P R A H   Bogat izvor vitamina, minerala i antioksidanata, sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina.
                                                                                       

Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20NONI PRAH  (Morinda citrifolia)

Plod nonija dolazi sa tropskog stabla koje je poreklom iz Polinezije, uključujući ostrva Tahiti I Havaji. Drvo nonija raste do 6metara i daje jajoliki plod koji ima oštar miris. Polinežani su nosili sa sobom semenke nonija i sadili ih u novim zemljama. Noni prah se dobija iz voća koje je ubrano na vrhuncu svog nutritivnog ciklusa, lagano se suši i obrađuje na niskim temperaturama kako bi se osiguralo da zdravstvene dobrobiti voća ostanu netaknute.

Veruje su da Polinežani u svojoj tradicionalnoj medicini koriste noni više od 2000 godina, i koriste se svi delovi biljke. Propisano je oko četrdesetak tradicionalnih lekova koji sadrže jedan ili više delova biljke. Spoljna upotreba prvenstveno uključuje zaceljivanje rana i upala, a unutrašnja: dijareja, bakterijske, virusne, gljivične i parazitske infekcije, menstrualne smetnje, upale grla itd.

Noni prah je bogat izvor antioksidanasa, aminokiselina, vitamina i minerala koji ga čini savršenim dodatkom ishrani. Sadrži visok nivo C vitamina, kalijuma i gvožđa, kao i niz fitohemikalija koje imaju moćna zaštitna dejstva. Bogat je polisaharidima za koje se pokazalo da imaju imunomodulatorno delovanje.

Noni prah sadrži 17 od 20 poznatih aminokiselina, od kojih se 9 smatra esencijalnim.

Skopoletin, komponenta praha ima protivupalno dejstvo, xeronin podstiče normalan rast ćelija i podmlađivanje, a terpin pomaže u detoksikaciji tela.

Sportisti su otkrili da konzumacija noni praha pomaže mišićima da se lakše oporave posle vežbanja. Koristi se još za ublažavanje bolova u mišićima, smanjenje hroničnog bola kod reume i artritisa. Zbog visokog antioksidativnog potencijala, koristi se u prevenciji da smanji rizik od moždanog udara, reguliše krvni pritisak , podrži zdravlje kardiovaskularnog  sistema kao i zaštita organizma pušača. Savetuje se kao dodatak ishrani kod depresije, gubitka pamćenja i nedostatka mentalne oštrine.

Utvrđeno je da ima antiemetička svojstva i efikasno smanjuje učestalost rane postoperativne mučnine. U jednoj studiji, profilaktički ekstrakt nonija od 600mg, što odgovara 20 grama praha davan je pacijentima za sprečavanje postoperativne mučnine i povraćanja, i oni su u prvih 6 sati posle operacije imali manje mučnine u poređenju sa placebo grupom.

Korišćene: kašiku praha razmutite u smutiju, soku, jogurtu ili čaju.

Kontraindikacije: Prah nonija se vodi kao super hrana i za sada nema puno kliničkih istraživanja. Za svaki slučaj, ne savetuje se trudnicama i dojiljama, a zato što ima visok sadržaj kalijuma ( slično paradajizu) o tome treba da vode računa osobe koje imaju visoke doze kalijuma u krvi, kao i osobe sa bolestima jetre, bubrega ili srca.

Ako Vam se dopao tekst možete ga oceniti na linku ispod
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 
Нема коментара:

Постави коментар