четвртак, 16. март 2023.

SUSAMOV TAAN Niš - Ruska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - -- tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI






Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Taan  susamov maslac

Susamovo seme je jedan od najboljih izvora kalcijuma. Pored kalcijuma sadrži i dosta  gvožđa, vitamina B3, E, ali  i proteina. Od svih semenki susam sadrži najveći nivo fitosterola. Fitosteroli su su sastojci koji imaju hemijsku strukturu sličnu holesterolu.

Zahvaljujući fitosterolima redovno uzimanje susama redukuje ukupan nivo holesterola ali i smanjuje rizik od određenih vrsta kancera.

Uljana pasta od susama taan ili tahini čini osnovu za pravljenje humusa, izuzetno ukusnog namaza od nauta. Kao i ostali namazi iz ove grupe koristi se za pripremu preliva, sosova, poslastica...

Dodatne informacije:

Sastav: susam 100 %

Pogledajte još:
Rečnik najvažnijih makrobiotičkih pojmiva u ishrani
Agar-agar: biljni želatin, koji se dobija od jedne vrste alge. Koristi se za pripremanje kantena i aspika...

Krompir sa sojinim viršlama
500 g krompira, 1 pakovanje sojinih viršli, 1 veza blitve, 2 kašike hladno ceđenog maslinov...

Čorbe od bundeve sa pivskim kvascem
500 g bundeve, 1 kašika pivskog kvasca, 2 dl sojinog mleka, morska so, peršunov list, biber...





Pored raznih vrsta namaza  od kokosa, biljnih organskih maslaca, belog luka, maslina u našoj ponudi možete naći i putere od jezgrastog voća i semenki. Veliki broj studija je pokazao da redovna upotreba jezgrastog voća i semenki utiče na smanjenje rizika obolevanja od kardiovaskularnih bolesti, smanjenje holesterola, normalizovanje krvnog pritiska, smanjenje rizika od moždanog udara kao i obolevanja od dijabetesa tip 2.

Ovi hranljivi namazi zadržavaju sva korisna svojstva namirnica od kojih su napravljeni što znači da su pre svega bogati korisnim polinezasićenim mastima ali i belančevinama, vitaminima i mineralima. Sadrže veliku energetsku ali i hranljivu vrednost. Posebno su pogodni za doručak jer obezbeđuju organizmu sve ono što mu je potrebo za uspešno obavljanje svih predstojećih obaveza.

Puteri od jezgrastog voća i semenki se mogu koristiti i za pripremu raznih preliva i sosova umesto pavlake ili majoneza.

Ne sadrže konzervanse i aditive.

.
INSPIRASANI VAŠIM UKUSIMA I POTREBAMA!
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -

Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446



Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 




Нема коментара:

Постави коментар