четвртак, 13. април 2023.

Normalizacija Rada Štitne Žlezde

                                      Ruska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - --  tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---

Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 

Normalizacija Rada Štitne Žlezde


Posle dijabetesa, oboljenja štitne žlezde su druga po učestalosti medju endokrinološkim oboljenjima . Praksa pokazuje da samo u Beogradu se na godišnjem nivou obavi preko 70.000 hiljada pregleda vezanih za ovu oblast endokrinologije. Uzroci nastanka bolesti štitne žlezde jos uvek nisu kristalno jasni, značajnu ulogu svavkako nosi genetski faktor u kombinacijama sa faktorima spoljne sredine. Pored toga je važno znati da nepravilna ishrana i stres mogu biti jedni od osnovnih faktora rizika.


Sta je to hipertireoza?


Hipertireoza predstavlja povecan nivo hormona štitne žlezde (T4 ,T3), uglavnom se se javlja kod žena izmedju 30 i 50 godina. Najčešci uzrok je autoimuna bolest štitne žlezde a ređe multinodularna struma (čvorici). Karakteristični simptomi za ovo oboljenje su:


Uvećanje štitne žlezde

Lupanje srca

Povećan apetit

Nemir

Nervoza

Topla i vlažna koža

Gubitak težine

Česte stolice

Neuredne mensruacije

Lomljiva kosa

Grčevi u mišicima

Umor

Pored ovih simptoma mogu se javiti i ispupčene očne jabučice, sjajne oči, ukočen pogled, i ostale promene na očima. Ispupčeni crveni i modri pečati na koži.


Ishrana kod obolelih od hipertireoze (hiperaktvna štitna žlezda)


Osobe obolele od hipertireoze imaju ubrzan metabolizam i zbog toga moze doći do promene na mišićnoj i koštanoj masi pa se preporučuje povećan unos aminokiselina, kalcijuma i proteina. Povećan unos vitamina C kao i omega-3-masnih kiselina. Unos vitamina B je veoma važan jer bez njega žlezda kao i mozak ne može da funkcioniše na pravi način. 


Rizici


Kafa, gazirani sokovi, crni čaj ubrzavaju metabolizam, sto moze dovesti i do ubrzanja bolesti. Mleko, mlečni proizvodi, pšenica, kukuruz, hranu tretiranu aditivima i konzervansima, rafinirana hranam, beli šecer, crveno meso, alkohol , duvan. Ovo su neke od namirnica koje mogu povećati rizike kao i sam razvitak oboljenja.


Sta je to hipotireoza?


Suprotno od hipetireoze je hipotireoza, zapravo hipotireoza je autoimuna bolest koja uzrokuje smanjenje hormona štitne žlezde (T3,T4). Najčešci uzroci ovog poremećaja je nedostatak joda u hrani, kao i Hašimotov sindrom (hronična upala štitne žlezde). Uopšteno su sva autoimuna oboljenja sedam puta češća oboljevaju zena nego muškaraci pa zato i od ove vrsta poremećaja štitne žlezde imaju veći rizik žene. Karakteristični simptomi su:


Pospanost, bezvoljnost

Gojaznost

Bledilo kože

Suva kosa

Promuklost glas

Smanjenje libda

Poremećaj menstrulnog ciklusa

Sterilitet

Hladnoća

Osim toga neki od simptoma mogu biti usporenost, problem sa zatvorom, nadutost stomaka…Ishrana kod obolelih od hipoterioze


Ishrana kod hipoterioze potrebno je da se zasniva na namernicama koje podstiču rad štitne žlezde, sa dodatkom namernica koje sadrze jod.


Vrlo je važno unosti sto više morskih algi jer su  bogate jodom.


Osobe obolele od hipoterioze su sklone zatvoru, s toga se preprucuje da unose što više filtrirane vode i da svakodnevno praktikuju unos hrane sa najmanje 30g dijetnih vlakana. Poznato je da vlakna pokreću creva i ubrzavaju metabolizam. Namirnice koje preporučujemo su psilijum ljuspice ili mekinje. 


Rizici


Pojedine namernice otežavaju resorpciju joda, što može ugroziti žlezdu zato se ne preporučuje povišen unos kupusa, semenki od lana, kikirikija, senfa, soje …


Saveti


Povećajte unos filtrirane vode

Redovno i umereno vežbajte

Izbegavajte proizvode od soje

Izbacite gluten iz ishrane

Kafa, duvan i alkohol neka postane vaša prošlost

Pevajte

Doktor Oleg Torsunov savetuje svima koji imaju problema sa štitnom žleždom a posebno pacijenti sa smanjenom funkcijom štitne žlezde da pomognu svom obolelom organu tako što će pevati.


On kaže da su štitna žlezda i uopste ceo endokrini sistem, tesno povezani sa ljudskim emocijama, posebno sa emocijom ljubavi. Štitna žlezda boluje kod osoba koje snažno preživljavaju sve što im se događa, koje na loše postupke drugih odgovaraju sa osećanjem duboke povređenosti i ogorčenja. Negativne emocije ostaju kao zaleđene u organizmu, skupljaju se u štitnoj žlezdi, i ona počinje da boluje.


Emocije moraju da budu pokretne. Oslobodite se nagomilavanja negativnih emocija pevanjem. Zvuk ih vrlo lako iznosi iz organizma,


Pevajte, pevanje će učinitu da popuste emocionalne stege u štitnoj žlezdi. Čvorici na štitnoj žlezdi nestaće sami. Pevajte vesele pesme, bez obzira kakve probleme imate i kako ste raspoloženi. Pevajte sa radošću i ljubavlju. Stalno pevajte, radujte se drugima, usrećite druge i ozdravićete. Navodi doktor Oleg Torsunov.


Mnogi poznati stručnjaci iz oblasti endokrinologije preporučuju određenu kombinaciju biljaka kao rešenje problema obolelih od štitne žlezde . Čuveni doktor Igor Knjazkin iz Sankt Peterburga tvrdi da pre odlazka u krevet izmasirate štitnu žlezdu sokom od crnog luka i da ćete na taj način bezazleno podstići funkciju štitne žlezde.


Pored ovih saveta ono sto Vam preporučujemo jeste da koristite mešavinu odabranog bilja iz prodavnice NATURA KUTAK NIŠ. 


Čajevi za štitnu žlezdu pomoćiće Vam da na potpuno prirodan način normalizujete rad štitne žlezde kao i u razgradnji čvorića na istoj.Нема коментара:

Постави коментар