уторак, 5. септембар 2023.

Muzika je lek - Ruska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - -- tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---

                                   


                                      

Pevanje u terapijske svrhe POMOGLO je pacijentima da se oporave od depresije, postoperativnih trauma, kod govora nakon moždanog udara, da stabilizuju pritisak i ojačaju imunitet.




Ovaj proizvod ne možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Pevanje i slušanje omiljene muzike doprinosi zdravlju i boljem raspoloženju, a može se koristiti i u terapeutske svrhe. Kad pevamo, uključuje se desni temporalni režanj mozga koji oslobađa endorfin, supstancu koja nas usrećuje i budi i kreativnost. Ali nije samo dobro raspoloženje benefit pevanja. Njime se rešavaju i mnogi zdravstveni problemi – od depresije, preko jačeg imuniteta, do artritisa.

Osobe koje vole da pevaju u društvu, pod tušem ili dok voze uglavnom imaju pozitivne misli, a dobro raspoloženje poboljšava i njihovo zdravstveno stanje, dokazali su istraživači sa univerziteta u Frankfurtu i Berlinu.

Štititi disajne puteve od infekcija

Istraživanje u kom je učestvovalo 30 pevača-amatera pokazalo je da pevanje stimuliše proizvodnju antitela koja štite disajne puteve od infekcija. Osim toga, pevanje deluje slično kao meditacija, joga ili pešačenje, jer opušta organizam. Kada pevamo, vibracije muzike i tonova kreću se kroz naše telo modifikujući naše fizičko i emotivno stanje. Pevanje je staro koliko i ljudska vrsta, deo je svih nas i jedan je od adekvatnijih načina za unapređenje kvaliteta života. Na kraju krajeva, besplatno je.

Ako svakodnevno pevamo ili pevušimo za svoju dušu, disaćemo pravilno i tako ćemo povećati dotok kiseonika u ćelije, stimulisati cirkulaciju krvi i organizam dovesti u ravnotežu.

Pevanje ima veliki značaj za buduće mame, koje još u trudnoći treba da pevaju svojim bebama. Mamin glas predstavlja osnovu za regulaciju, umirivanje, opuštanje i san. U kombinaciji s toplim dodirom, glas je najčešće esencijalna komponenta za umirivanje bebe. Zapamtite, dete ne zanima kako vaš glas zvuči – upravo kao takav njemu je najukusniji i najveličanstveniji instrument za njegove uši, mozak i osećanja.

Pevanje, pre nego samo pričanje, održava bebu smirenom i jača vezu s roditeljima, ali i poboljšava bebino zdravlje. Istraživanja govore da je pevanje bebama najdelotvornije za njihovu regulaciju emocija i usmeravanje pažnje.

Stabilizuje krvni pritisak, ojačava imunitet

Pokazalo se, takođe, da je pevanje u terapijske svrhe pomoglo pacijentima da se oporave od depresije, postoperativnih trauma, kod govora nakon moždanog udara, da stabilizuju pritisak i ojačaju imunitet.

Zahvaljujući pevanju, mogu da se umire zbunjeni i senilni, da se psihotični pacijenti odvrate od destruktivnog i agresivnog ponašanja, halucinacija i fiksnih ideja. Kod terapije pevanja klijent nije pasivna osoba, koja samo sluša muziku, već aktivni svedok terapijskog procesa.

Terapijske vežbe pevanja nisu glasovno zahtevne i ne traže veliki raspon glasa, može ih otpevati svako. Neke od terapijskih vežbi kod pevanja uključuju i pokrete tela. Dobar deo vežbi služi za poboljšavanje disanja, što je vrlo važno u slučajevima astme i drugih respiratornih tegoba.


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446



Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 






Нема коментара:

Постави коментар