уторак, 24. октобар 2023.

Šatavari Niš -AYURVEDA centar Niš--BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - -- tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---

                                     


      Shatavari prah
  100g
AYURVEDA centar Niš--                                            
 Ruska apoteka Niš ----
 BILJNA APOTEKA NIŠ --
- SUPER HRANA NIŠ - --  tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---




Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Shatavari prah 100g

Shatavari je biljka koja se vekovima koristi za terapiju podmlađivanja.

Prirodni dar za sve žene.

Šatavari je poklon ženama jer hrani i čisti krv ženskih reproduktvnih organa kao što  povećava i plodnost. On hrani ženske reproduktivne organe i priprema ženske organe za trudnoću, potpomaže da se spreči pobačaj. Shatavari sadrži fitoestrogene koji su naročito korisni za žene koji imaju nizak nivo estrogena koji mogu biti npr rezultat menopauze.Takođe reguliše mesečni ciklus i ovulaciju. Koristi se da bi se umirili PMS grčevi, nadimanje i razdražljivost. Pomaže da se spreči anemija.

Shatavari doslovno znaci „imati 100 supružnika“.

Prema ayurvedi shatavari jača ženu do tačke gde je u mogućnosti da proizvede hiljade zdravih jajnih ćelija. Shatavari ublazava jutarnju mučninu tokom trudnoće a i efikasan je u čišćenju materice posle porođaja. Shatavari promoviše zdravlje majki i poboljšava majčino mleko u laktaciji.

U stanjima pre menopauze žene ga mogu uzimati da se reše  valunge i neprijatna raspoloženja. čak i posle menopauze ova biljka ce podmazati, navlažiti suve reporuktivne organe.

Muškarci takođe imaju koristi od ove biljke

Budući da je afrodizijak i jača libido i kod muškaraca i žena, pomaže u lečenju impotencije te širokog spektra spolne nemoći.

Leči seksualne poremećaje i upale spolnih organa.

Satavari je takođe efikasan kod stomačnih čireva, proliva.

Način upotrebe: 1/2 -1 kašičice (2-8g) praha dnevno izmešajte sa voćnim sokom , ili dodajte u šejkove, smutije i popijte.

Čuvati na suvom i tamnom mestu do 25 stepeni.

Proizvod ne sadrži. veštačke boje, aditive, konzervanse, zaslađivače i gluten.

Pakovanje: 100 grama.

Zemlja porekla: Indija

Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446



Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 






Shatavari (Šatavari) - prirodni dar za sve žene i lek za stotinu bolesti
Saznajte sve o lekovitom prahu ovog ploda pod imenom Shatavari što na drevnom sanskrtu znači “lek za stotinu bolesti“.

Shatavari (čita se "šatavari") je biljka penjačica, visine do dva metra, koja raste na šljunčanim i stenovitim šumskim područjima viših nadmorskih visina. Zbog lekovitih svojstava bere se vekovima delom Šri Lanke, Indije i Himalaje.

Ipak, ono najbitnije za znati je da se ova vredna biljka preporučuje za lečenje želudačnih, probavnih i živčanih bolesti te brojnih ženskih tegoba.

Zbog podmlađujućeg učinka na ženske polne organe poetično je nazivaju biljkom “koja poseduje stotinu muževa“. Nadaleko je poznato njeno blagotvorno delovanje na reproduktivni sistem kod žena, a zbog svog širokog spektra delovanja korisna je i muškarcima.

Šatavari je biljka koja podmlađuje telo ublažavanjem ili otklanjanjem stresa. Kod žena pomaže u ublažavanju bolova tokom PMS-a, a u narodnoj se medicini koristi za lečenje bolesti vagine, vrata materice, neplodnosti, vaginalnih infekcija,  kod gubitka libida te problema u menopauzi. Sadrži fitoestrogene koji osim što su korisni kod disbalansa hormona u žena, pomažu i muškarcima s povećanom prostatom.

Održava hormonalnu ravnotežu, zdravi PH vagine, regulira menstruacije i ovulacije. Baš zato, uklanja simptome predmenstrualnog sindroma (razdražljivost, nadutost, grčeve), ublažava bol i kontrolira gubitak krvi tokom ciklusa.

Shatavari deluje i kao afrodizijak te jača libido muškaraca i žena, hrani reproduktivni sistem jačanjem njegova tkiva te pomaže kod raznih upala polnih organa.

Zdravstvene dobrobiti biljke Shatavari
U ayurvedskoj prehrani koristi se koren i sveži sok biljke Shatavari koji se na niskim temperaturama melju u fini i blagi prah.

Zdravstveni učinci shatavari biljke sežu puno dalje od reproduktivnog sustava.

Prema ayurvedi, ova biljka je odlična pomoć za funkcioniranje probavnog sistema. Učinkovita je protiv žgaravice, bolova u želucu, želudačnih čireva, povraćanja, sindroma iritabilnog creva i proliva.

Ima povoljno delovanje i na respiratorni sustav - ublažava suhoću, nadraženost i druge probleme gornjih disajnih puteva, pomaže kod bronhitisa. Također deluje antimikrobno što je korisno za lečenje zglobova i bolesti povezanih sa zglobovima (artritis).

Shatavari - način upotrebe
U ajurvedskom lečenju koristi se koren biljke, nakon posebnog postupka obrade i sušenja te lišće koje je igličastog oblika.

Konzumira se na više načina, ali najčešće je dostupan kao sušeni koren, usitnjen u prah ili u obliku kapsula.

Shatavari u prahu se pije kao sok, pomešan s vodom ili s prokuvanim mlekom i dodatkom meda, po želji. Ipak, najviše se koristi kao čaj za ravnotežu hormonalnog i genitalnog sustava. 1-2 čajne kašičice praha stavite u 2-4 dcl provrele vode te malo prokuvajte. Zasladite po želji pa ga konzumirajte 1-2 puta dnevno.

Je li biljka Shatavari sigurna za korištenje?
Ne postoji mnogo naučnih dokaza koji bi eksperimentalno potvrdili tačan mehanizam delovanja biljke shatavari u ljudskom organizmu. Dokazi koji postoje upućuju na to da aktivne supstance biljke deluju kao fitohormoni koji imaju i antibakterijski učinak. Postoje i indikacije koje upućuju na delovanje biljke u smislu poboljšavanja imunog sistema posebno kod žena.

Zbog nedovoljne istraženosti, shatavari se ne preporučuje trudnicama i dojiljama te osobama koje uzimaju neke specijalizirane lekove.


   


Šatavari u prahu se pije kao sok, pomešan s vodom ili s prokuvanim mlekom i dodatkom meda, po želji

  Ruska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - --  tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---




Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20

Šatavari u prahu se pije kao sok, pomešan s vodom ili s prokuvanim mlekom i dodatkom meda, po želji.
ŠATAVARI U PRAHU
Šatavari biljka (Asparagus racemosus) je puzavica sa drvenastim stabljikama i lišćem nalik na borove iglice. Potiče iz Indije, Australije, I iz nekih oblasti Kine. Gomoljasti koreni, najvitalniji delovi biljke su se dosta koristili zbog njihovih lekovitih svojstava, a lišće i cvetovi mnogo manje.

Ukazuje na sposobnost ove biljke da podrži plodnost i mladolikost žena. Ona je rasajana za osobe pita telesne građe, za ženski polni sistem i za krv.



Ova biljka je puna cinka, kalcijuma, minerala, i vitamina B kompleksa. Njeni estrogeni ne proizvode sporedne negativne efekte. Ova biljka ce uravnoteziti i unaprediti vaš život pa se često i naziva „kraljica bilja“. Balansira hormone tokom svih faza ciklusa žene, isto tako i u menopauzi. Ova je biljka ženski reproduktivni tonik, izuzetno blagotvornog delovanja na matericu, jajnike i na reproduktivni sistem u celosti.

Ubažava urogenitalne upale i probleme. Potiče plodnost i libido. Deluje kao afrodizijak. Jednako je dobra i za muškarce.

Ime shatavari potiče od dve reči na sanskritu, “shata“ što znači stotina i “vari“ što znači koren, a u slobodnom prevodu znači sto korena.

Šatavari biljka se uglavnom koristi za održavanje hormonskog balansa kod žena, za lečenje ili sprečavanje stanja kao što su sindrom policističnih jajnika (PCOS), kao i za ublažavanje predmenstrualnog sindroma ili simptoma u menopauzi. Prema pristalicama šatavari biljke, ona je korisna za jačanje plodnosti, jer može da leči nepravilnosti ovulacije i menstruacije. Smatra se i da se korišćenjem ove biljke smanjuje upala reproduktivnih organa tokom menstruacije, jača seksualna želja kod žena, a kod dojilja povećava lučenje mleka. Takođe, biljka se ponekad koristi za sprečavanje pobačaja i prevremenog porođaja, lečenje niza gastrointestinalnih problema, zarastanje rana i kašalj.

Konzumira se na više načina, ali najčešće je dostupan kao sušeni koren, usitnjen u prah. Prah se pije kao sok, pomešan s vodom ili sa prokuvanim mlekom. Od šatavari se izrađuje i ulje kojim se masira telo radi jačanja mišića i smanjenja boli kod lumbaga, ishijasa ili upale zglobova. Sveže lišće se upotrebljava za pripremu paste koja se primenjuje izvana za olakšavanje kožnih tegoba. Čaj za ravnotežu hormonalnog i genitalnog sistema 1-2 kašičice praha stavite u 2-4 dcl vode (jačinu čaja regulišete po želji dodavanjem vode) te malo prokuvajte. Zasladite medom ili smeđim šećerom od trske, po želji. Ovaj čaj možete uzimati 1-2 puta dnevno. Ujutro i uveče, između obroka, 1/2-1 kašičice dodajte u toplo mleko, promešajte i popijte. Mleko ne treba biti vruće. Najbolji efekat Šatavrai postiže se sa mlekom.


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446



Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 



Нема коментара:

Постави коментар