петак, 17. април 2015.

Најфункционалнија храна у свету која уништава ћелије рака




Многи специфичних протеина, ензима и кодирање унутар наше имуног система могу бити активиран да убију ћелије рака. Не постоји таква ствар као што је ћелија рака које не могу да се поразили људског имунолошког система. Разлика између канцера које расту и они који не смо оно што уносимо у своја тела да забрани њихов раст. Протеини се могу неефикасним ако ћелије доживети неконтролисани раст иако оштећења или мутација у ДНК или ако токсини кроз загађења прехрамбену и хемијску надјачати природну функцију имуног система. Ево 10 функционална храна која потискује развој тумора током имуног надзора у људском телу.

Научници су открили да здраве ћелије оштећена хемотерапијом лучи више протеина, што повећава преживљавање ћелија рака. Хемотерапија је доказано да изазове ћелије рака за интеракцију са околним ћелијама тумора и изазвати их да расту, инвазију, и важније, опиру накнадно терапију. Где конвенционални медицински третман не оболелима од рака, природне намирнице успети.

У студији објављеној у часопису Наука Транслатионал Медицине, научници су идентификовали молекул, познат као ТИЦ10 који активира протеин који помаже у борби против ове болести. Протеин, под називом ТРАИЛ (тумор-некроза-фацтор-везане Апоптосис-индуцинг лиганд) потискује развој тумора она заправо може пређу крвно-мождану баријеру, која раздваја главни крвоток из мозга.

Кроз бескрајној мудрости тела, њени системи препознају страних освајача и отрове као што су хемотерапије које нису корисне за мозак. Многи лекови канцера због тога блокиран доношења крвно-мождану баријеру. Међутим, ТРАИЛ је дозвољено пролаз због својих позитивног дејства на имуни систем.

Други позитиван је да ТИЦ10 не само активира ТРАИЛ ген у канцерозне ћелије, али иу здравих. Ово је познат као "посматрач ефекта '- тј где су такође убијени ћелије близу канцерогених ћелија.

У близини здраве ћелије су такође добиле подстрек да повећа број рака-убија ТРАИЛ рецепторе на њиховој површини ћелије.




10 Функционална храна која инхибирају тумора
 1. Куркума

Куркумин, вероватно најмоћнији антиоксидант познат из популарне индијски зачин куркума, има безброј здравствене бенефиције. Недавна студија коју је предводио истраживачки тим у Минхену показало да то може инхибира формирање метастаза.

Куркумин врши анти-инфламаторне и анти-оксидативних ефекте инхибирањем фактор некрозе тумора-алфа (ТНФ-алфа), сугеришући да његов ефекат на ендотелне функцији могу посредован сузбијање запаљења и / или оксидативног стреса путем нисходне регулације ТНФ-а алфа.

Један од најсвеобухватнијих резимеи преглед 700 куркума студија до данас је објавио угледни Етноботаничар Џејмс А. Дјук, др. Он је показао да куркума изгледа да надиграо многе лекове у својим ефектима против више хроничних болести, ослабљених, и то чини готово без нежељених споредних ефеката.

2. Сеа Поврће


Нори, Хијики, Вакаме, Араме, Комбу и алге су само неки од неколико варијанти морских поврћа са моћним ефектима на рак. Они су богат извор многих дивних минерала, укључујући магнезијума, калцијума, гвожђа, и биорасположиви јода.

Али пошто хронична, нежељено упале и хронични оксидативни стрес су оба фактора ризика за развој рака, било би сасвим природно да научници да буде заинтересована за морске поврћа су намирнице против канцера не само у случају рака дебелог црева, али за друге врсте карцинома такође. Сеа поврће су добро истражен и садрже различите анти-инфламаторних и антиоксиданаса, а Овај нутријент комбинација обухвата неке ризика-смањење користи у случају рака дебелог црева и друге врсте рака.

Од специјалне напомене у овом подручју рака и морских поврћа је питање рака естрогена везаних, посебно рака дојке. Унос морских поврћа појављује у стању да модификује различите аспекте нормалног менструалног циклуса код жена на такав начин да током дугих временских периода (више десетина година) укупне кумулативне лучења естрогена који се јавља током фоликуларне фазе циклуса буде смањен.

3. Грожђе и ресвератрол
Ресвератрол је једињење које фенолни доприноси антиоксиданса потенцијала црног грожђа.

Ресвератрол није само антиоксиданс и антимутаген, већ и смањује оксидативни-проузроковао смрт ћелије. Ресвератрол је показано да инхибира продукцију азот оксида и фактор некрозе тумора алфа (ТНФ-а) липополисахаридом стимулисан Куппфер ћелијама. Куппфер ћелије су макрофага фиксни у месту у јетри. Њихова хронична прекомерну производњу азот оксида и ТНФ-А због хроничне инфекције могу изазвати озбиљна оштећења јетре.

Можда ресвератрол најважнија имовина је његова способност да инхибира циклооксигеназе-2 (ЦОКС-2). ЦОКС-2 се односи на рака и абнормалне повећање у цревном тракту. Природни ЦОКС-2 инхибитори као што ресвератрола је показано да смање појаву рака и преканцерозних израслина. Дакле, док фармацеутске компаније раса да пронађу сложене средства која инхибирају ЦОКС-2, састојак је већ присутна у црвеним грожђа која ако конзумира свакодневно (или преко органског сока) штити од тумора природно.

4. Цхлорелла и Спирулина
Научници у Јужној Кореји недавно су открили да каротеноиди из Цхлорелла се успешно користи за спречавање рака код људи. Они су открили примарни каротеноида од Ц. еллипсоидеа се Виолаксантин, док главни каротеноида од Ц. вулгарис је лутеина. Они су испитивали активност полу-пречишћен екстракта ових каротеноида против хуманог канцера и нашли су инхибирао раст ћелија рака на дозно-зависан начин.

Хлорофил неутралише токсине еколошких и загађивача. То помаже крв преносе кисеоник до свих ћелија и ткива. Рак не може да напредује у ћелије које су пуна кисеоника. Хлорофил игра улогу у способности хлорела да детоксикацију тешке метале, а је природни исцелитељ рана. Постоје докази да хлорофил смањује способност карциногена да веже са ДНК у великим органима. Његови анти-мутагена својства чине га штити од токсина као што су Пхармацеутицал лекови.

Спирулина једноставно није у стању да уклони тешке метале као хлорела чини, јер недостаје ћелијску мембрану, међутим показује значајне имунитета повећање својства. Се се она направљена од спиралним ланца који јој даје име. Спирулина је богата витаминима Б, Е, К и бета каротен, као и гвожђа и магнезијума и есенцијалних масних киселина. Она садржи аминокиселине које промовишу бољу ментално функционисање, виталност и енергију, и уравнотежену шећера у крви. Према студији обављен у Кини, селен-инфусед Спирулина инхибира раст ћелија карцинома дојке.

5. Зелени чај
Здравствене користи зеленог чаја су због присуства групе биљних флавоноида зове катехини. Од посебног интереса за истраживача је епигалокатехин-3-галат-О (ЕГЦГ), примарни катехин из зеленог чаја. На пример, јужнокорејски истраживачи су открили да ЕГЦГ блокира ТНФ природно путем ометања способношћу одређених про-инфламаторних хемикалија да се везују за ћелије глатких мишића ткива васкуларног система. У 2009. студији коју је Цхонбук Натионал Университи Медицал Сцхоол, констатовано је да специфична механизам деловања ЕГЦГ у смислу блокирање ТНФ је сузбијање фрацталкине, инфламаторни агенс специфично укључени у развој атеросклерозе, или каљење артерије.



6. Цруцифероус Поврће
Цруцифероус поврће садржи витамине, минерале, друге хранљиве материје и хемикалије познате као глукозинолата. Ове хемикалије разбити у неколико биолошки активних једињења за које се зна да поседују антиканцерогено ефекте. Рукола, броколи, купус, карфиол, кељ, репа и кељу су неки међу многим различитим типовима крсташица поврћа које су богате хранљивим материјама, укључујући неколико каротеноида (бета-каротин, лутеин, зеаксантин); витамини Ц, Е и К и; фолата; и минерали.

Биолошки активна једињења као што су индол нитрила, тиоцијанати, и изотиоцијанати у овим поврћа спречити рак штити ћелије од оштећења ДНК, помажући инактивирају канцерогена индуковање ћелија смрт канцерогеним материјама и инхибицију тумора крвних судова формацији (ангиогенеза) и миграцију туморских ћелија (потребан за метастазе). За укупног садржаја глукозинолата, соју оутсцоре купус, кељ, карфиол, броколи и међу најчешће једе крсташица поврћа.

7. Парадајз
Редовно конзумирање парадајза и његових производа се константно повезан са мањим ризиком од неколико врста рака и, у мањој мери, коронарне болести срца. Међу многим парадајза компоненти одаје здравим својствима, каротеноида и посебно ликопен се активно истрагом.

Скромне ефекти редовног уношења сока парадајза даје мале количине каротена који су откривени на производњу инфламаторних медијатора, као што је ТНФ-алфа. ТНФ-алфа производња од пуне крви је утврђено да је више од 30% нижа после скоро месец дана конзумирања сировог сок од парадајза.

8. лековитих гљива
Печурке се користе најмање 5000 година за хранљиве и медицинске сврхе. Анти-вирусне и анти-канцер ефекти се показало у више од 50 врста кроз животиња и ин витро студије. Шест компоненте ових гљива су под истрагом због њихове активности у канцера код људи: у Лентинан компонента шитаке, шизофилан, активни Хексоза корелацији једињење (АХЦЦ), Маитаке Д-фракцију и две компоненте Цориолус Версицолор.

Цориолус лишај је изузетно честа ПОЛИПОРЕ гљива које се могу наћи широм света. Лишај значи 'од неколико боја "и да ли је тачно да је ова гљива се наћи у разним различитих боја као што је приказано на слици изнад. Такође се препознаје као лековите гљиве у кинеској медицини под именом Иун Зхи.

Полисахарид-К (ПСК), је протеин-везани полисахарида изолована фромТраметес версицолор, који се користи као имуни систем повишење агент у третману канцера у неким европским земаља, као Кини и Јапану. У Јапану, ПСК је одобрен као помоћно средство за терапију карцинома и покривен је владе здравствено осигурање.

ПСК приказује антиканцерогено деловање из прелиминарног лабораторији ассессментсин ин витро, ин виво и људским клиничким испитивањима. Прелиминарна истраживања су показала да би ПСК смањити Мутаген-индуковану, зрачење-индуковане и спонтано индуковану развоја експерименталних препарата ћелија рака.

9. Бели лук
Студија, објављена у часопису Цанцер Ресеарцх Превенција, напомиње да кинеска медицина је коришћен бели лук од 2000. пне. Аутори указују једињења као што су диалил сулфид - да се објављене када се бели лук сијалица провали у каранфилића - може допринети потенцијалним превентивних овлашћења Биљка је.

Бројне студије о белог лука су се појавили баве диалил сулфида и рака. Један од Републике Кореје наводи Диалил дисулфид (тате) као најчешћи уљу сумпора једињења у белим луком, инхибира пролиферацију ћелија у многим ћелијских линија. Научници испитују тамо тате способност да убије ћелије у процес који укључује производњу слободних радикала. Они су утврдили да је чувени тумор супресор ген, п53, ухапшен ћелијски циклус када ДАДС третман је био присутан. Ћелије рака умро након 24 сата тате третмана који активирао п53 ген. Такође су пронашли да је ДАДС ћелијске смрти индуковане спречен третманом са једињењем познатог спречи п53 зависи ћелијску смрт смањењем слободних радикала нивое у митоцхрондриа, целуларних пећи. Њихови резултати су показали да митоцхрондриал слободни радикали могу послужити као други гласници у Дадс ћелијске смрти индуковане, који захтева активацију п53. Та студија је пронађена у Јоурнал оф биохемијских и молекуларну токсикологију.

Алицин - што даје бели лук своје арома и укус - делује као најмоћнији антиоксидант на свету. Алицин једињење мора распадају у циљу стварања снажан антиоксидант. Реакција између сулфенске киселине и радикала је као брзо као што могу добити, ограничен само времена. Уље белог лука у праху и додаци се производе дестилацијом свежег белог лука, а затим разблаживањем са друге супстанце чинећи их неефикасним. Овај процес уништава већину алицин у белог лука. АллиМАКС је једини Нутрацеутицал са разликом што је само један да обезбеди тело са гарантовано 100% приноса чистог стабилизована алицин екстракт.

10. конопље
Конопља уље промовише пуну зарастање тела и подиже ниво мелатонина хиљадама пута веће од нормалног. Када епифиза производи огромне количине мелатонина, изазива никакву штету телу, али је веома тешко под условом патите од и заиста могу да елиминишу.

Мелатонин Показало се да успори или заустави раст неколико типова ћелија рака па чак лечење канцера. Неки од студија су предложили да мелатонин може да продужи опстанак и побољшање квалитета живота за пацијенте са одређеним врстама канцера као што не може лечити напредне рака плућа и меланома. Неке студије известио да мали број канцера отишао у потпуном или делимичном опроштење

Пеер-прегледао и објављени истраживање је показало мелатонин нуди посебно јаку заштиту од рака репродуктивних. Ћелије целом телу - чак ћелије рака - имају мелатонин рецепторе. Дакле, када се мелатонин чини своје ноћне обиласке, деоба ћелија успорава. Када се овај хормон резе на канцера дојке ћелија, утврђено је да се супротстави склоност естрогена да стимулише раст ћелија.

За скоро деценију, Рик Симпсон је показује људима како да лече рак са уљем од конопље. Оба комерцијални правни тип конопље нафте и илегалном ТХЦ натоварен конопље нафте су највише енергије препуне извори протеина доступни у биљном царству. Његова уље се може користити у многим нутритивним и трансдермалним апликације.

Конопља уље је један од најбогатијих извора есенцијалних аминокиселина и есенцијалним масним киселинама, пружајући одличан баланс омега-3, -6 и -9 масних киселина. Све ове супстанце се тренутно расправља, не само у алтернативној сцени здравља, али и прехрамбене индустрије, која трага за одговарајућим састојцима да створи тзв 'функционална храна ".

Нема коментара:

Постави коментар