недеља, 6. септембар 2020.

Sočivo iz zaborava na meniju elitnih restoeanaRuska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - -- tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI-

 



Zrnca sočiva bogata su vitalnim hranjivim sastojcima poput proteina, ugljenih hidrata i vlakana, kao i vitaminima i mineralima kao što su magnezijum, gvožđe, cink, folat, fosfor, kalijum, bakar i vitamini grupe B.
Ova žitarica se preporučuje svima onima koji pokušavaju da skinu kilograme, jer jedna kašika sadrži svega 14 kalorija, a osim toga, bogata je vlaknima i povoljno utiče na metabolizam i ubrazava proces varenja i daje osećaj sitosti.
Sočivo će vam pomoći kada je u pitanju prevencija, ali i lečenje mnogih čestih bolesti današnjice:
Snižava holesterol
Koliko je dobro sočivo za zdravlje govori činjenica da ono provereno snižava nivo holesterola u krvi. Zahvaljujući tome, ujedno pomaže pri uklanjanju rizika od srčanih oboljenja, kao i moždanog udara, a vaše arterije će biti zdrave, elastične i zaštićene od sužavanja.



Čuva zdravlje srca i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti
Od davnina je poznato da oni koji jedu hranu bogatu vlaknima imaju veoma male šanse da obole od kardiovaskularnih bolesti. Obzirom da je sočivo za srce jedan od najboljih saveznika u borbi protiv oboljenja koja mogu da naškode ovom vitalnom organu, preporučuje se da ga jedu i zdravi, a posebno i oni koji su već imali zdravstvenih problema. Magnezijum iz ovih zrna će vam pomoći da poboljšate krvotok, a sama krv će biti bogatija kiseonikom.


Stabilizuje nivo šećera u krv
Ukoliko ga budete konzumirali redovno, vlakna koja su pogodna za probavu pomoćiće vam da se u vašim crevima, kao i u organizmu, bolje transportuju ugljeni hidrati. Samim tim, sočivo za dijabetičare predstavlja sjajan izbor, jer stabilizuje nivo šećera u krvi, pa se preporučuje i osobama koje imaju insulinsku rezistenciju i hipoglikemiju.
Efikasno protiv anemije
Kako je bogato gvožđem, ono je pravi izbor kada je u pitanju borba protiv malokrvnosti. Naročito se preporučuju crvena zrna ove biljke za decu koja su najviše podložna ovom zdravstvenom problemu, kao i za žene tokom menstrualnog ciklusa. U ovim slučajevima, najbolje je da se pripremi čorba od sočiva koja će organizmu dati neophodnu količinu gvožđa.
Blagotvorno deluje na bubrege i mokraćni sistem i izbacuje toksine
Da bi telo pravilno funkcionisalo potrebno je s vremena na vreme uraditi detoks i osloboditi se nakupljenih toksina. Sočivo je vrlo moćno i kada se radi o izbacivanju štetnih materija i očuvanju zdravlja bubrega. Redovnom primenom se drastično smanjuje rizik od bubrežnih bolesti.
Pored navedenog, sočivo je posebno cenjena namirnica, jer:
pomaže protiv nadimanja i grčeva
prirodni je laksativ
daje vitalnost i energiju
utiče pozitivno na imunološki sastav
pomaže u iskašljavanju
povećava proizvodnju majčinog mleka
neguje i pročišćava kožu
ima nizak glikemijski indeks


Ruska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - --  tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI-

Нема коментара:

Постави коментар