четвртак, 10. април 2014.

Индијски орах је природни антидепресив


2 шаке индијских ораха су терапеутски еквивалент дози Прозаца. Садрже есенцијалних амино киселина Л-триптофан је подељен на анксиозност-смањење одлагања, изазивају нијацина. Још важније, триптофан је такође направљен у серотонин, један од најзначајнијих неуротрансмитера вашег тела. Серотонин даје осећај благостања, или како Аустралијанци би рекли осећај "нема бриге."
Ово је тако јак ефекат а који Прозац, Паксил и слични антидепресиви обично или имитирају серотонин или ће вештачки одржавати сопствене нивое серотонина у телу високим. Тако да можете  урадити исту ствар са храном. И нико не може да нам каже да пасуљ, грашак, сир, ораси и пшеничне клице су токсична ако једете пуно њих!
Пуно угљених хидрата (скроба) у својим оброцима помогне триптофану да стигне до места где највише чини добро: у вашем мозгу. У циљу да центрира крвно-мождану баријеру да се у, царбос су обавезна. Тако сир и крекери обезбеђује бољи ефекат од сира  самог. Јаје или два на тосту је боље него само јаје. Пасуљ, грашак, ораси  већ садрже угљених хидрата, тако да су сви самостално довољни.
Размислите да пет порција пасуља, неколико делова путера од кикирикија, или само једна велика шака индијског ораха даје једну до две хиљаде милиграма триптофана, који ће радити као и антидепресиви које морате да купите на рецепт ... али немој да кажеш фармацеутске компаније морају да исплате добре плате докторима. Неки скептици сматрају да  фармацеутски људи већ знају. Ево два цитата у доказе:
"Обратите пажњу на оно што се дешава са дијететских суплемената у законодавном арени ... Ако су ови напори  успешни, могло би  створити класу производа да се такмичи са одобреним лековима. Оснивање посебног регулаторног категорији додатака могао поткопати ексклузивних права уживају носилаца одобрених апликација дроге "(Извор: Заменик комесара за политику ФДА Давид Адамс, на Друг Информатион Ассоциатион годишњем састанку, 12. јула, 1993).


Овде су 15 других Изненађујуће Здравствене предности индијских ораха
Ко не зна о индијских ораха? Цају је оно што их зову у Индији. Ми их користимо углавном у слаткишима и деца воле да их једу, јер су. Они су пуни антиоксидантима, витаминима и минералима који су неопходни за нормално функционисање тела. Они заправо припадају Бразилу, али португалски их довео у Индији у 16. веку. Бубрега у облику или у облику пасуља ораси имају многе здравствене предности, од којих неколицина су представљени у наставку:
. 1. Спречава Рак:
Проантхоцианидинс су класа флавонолс који се боре против ћелија тумора заустављањем их поделити даље. Ове Проантхоцианидинс и висок садржај бакра у индијским орахом борби против канцерогених ћелија помаже и вас држи подаље од рака дебелог црева. Ово је један од главних индијских ораха предности.
. 2. здраво срце:
Цасхевс садрже низак садржај масти у односу на друге орасима и да превише у облику олеинске киселине која је веома здрава за срце. Они су слободни холестерол и антиоксиданти присутни вас држи подаље од срчаних болести.
3. снижава висок крвни притисак:
Индијских ораха снизити крвни притисак уз помоћ овог магнезијума у ​​њима.
. 4. Помаже Коси:
Бакар је минерал који помаже ваша коса добити ту боју. Дакле, ако узмете индијски орах који су пуни садржаја бакра, можете добити ту црну косу коју сте увек желели.
. 5 здраве кости:
Као и калцијум, магнезијум је такође важан за здравље костију која је главни садржај у индијским орахом.
. 6 Збогом Нервоза:
Магнезијум се чува на површини костију који спречава улазак калцијума у ​​нервне ћелије и на тај начин одржава крвне судове и мишиће опуштено. Недовољна количина магнезијума може довести до калцијум унесете крвне судове који воде их на уговор. Она такође доводи до високог крвног притиска, мигренске главобоље итд
. 7 Спречава Камена у жучи:
Дневни унос цасхевнут може да смањи ризик од развијања жучи до 25%.
. 8. Помаже у Мршављење:
Иако индијских ораха се сматрају као масти, садржи доброг холестерола. Дакле, супротно популарном веровању, они који једу индијски орах најмање два пута недељно добит мању тежину у односу на оне који једу мање.
9 Антиоксидантима.:
Селен, бакар, магнезијум и сл делују као ко-фактори за многе ензиме.
. 10 потпомаже варење:
Индијских ораха помоћи у расту и развоју, нуклеинске киселине и синтезу варење.
11 Високо на Витамини.:
Индијских ораха су богата витаминима попут рибофлавина, пантотенске киселине, тиамина, ниацина итд Ови витамини вас сигурно од сидеробластиц анемије, пелагра, итд
. 12 здравих десни и зуба:
Као што је поменуто раније, магнезијум садржај присутан у индијским орахом је веома добар за кости. Тако да даје здраве зубе, као и јаке десни да их држи.
. 13 Пријатно спавање:
Након менопаузе, ови индијских ораха може вам дати опуштено и пријатно спавање током ноћи.
. 14 Слободни радикали:
Индијских ораха помоћи нашем телу да искористи гвожђе правилно и елиминише слободне радикале који изазивају здравствене проблеме.
. 15 макуларна дегенерација:
Индијских ораха има могућност филтрирања сунчевог УВ зраке и штите нас од макуларне дегенерације.
Сада када знате здравствене предности индијских ораха, осигура да једете мало једном недељно сам сигуран да их већ волите.

Нема коментара:

Постави коментар