понедељак, 15. септембар 2014.

Узмите паузу од менопаузе


Валунзи, промене расположења, и дебљање, су три проблема менопаузе који сваку жену плаше. Као и пубертет, менопауза је природна транзиција у животу жене који означава крај њених репродуктивних година. Временски период који доводи до менопаузе се назива перименопаузе, а Постменопауза је период после менопаузе. Док многе жене пројуре кроз менопаузу са мало или нимало знакова транзиције, неке жене су буквално очајне  у борби против својих страшних валунга.
Тада постоји пад у производњи естрогена. Наше надбубрежне жлезде би требало да покупи лабаво, и производе више естрогена. Надбубрежне жлезде су хормон који производе жлезде које се налазе на врху бубрега. Они су најпознатији за своје кортизола или хормона стреса производње. С обзиром стрес повезан са захтевима живота, наши надбубрежне жлезде често нису дорасли задатку добијених за пад естрогена у телу жене током менопаузе. Као резултат пада естрогена, неке жене развијају низ симптома менопаузе, укључујући: валунге, сувоће вагине, ниског либида, несанице, промене расположења, и дебљање да поменемо само неке.
У Северној Америци, стрес је епидемија. Имамо заузет и захтевне распореде да задрже висок ниво кортизола стално.Доследно висок ниво кортизола у телу се оштећује и физички и ментално. Упорно висок ниво кортизола може такође довести до менопаузе попут симптома пре менопаузе. Штавише, висока кортизол такође може погоршати постојеће симптома менопаузе.Пад естрогена удружена са менопаузом може негативно утицати ниво кортизола у телу. Естрогена помаже да се одржи здрав ниво кортизола, па нуспојава менопаузе често укључује повећану одговор стрес. За борбу против негативних ефеката стреса, води здрав начин живота, вежбање технике релаксације, а подржавајући своје надбубрежне жлезде могу помоћи да се смањи или спречи симптома менопаузе.
Промене у хормонима женских може изазвати више од досадних и евентуално слабе симптоме. Ове промене могу да утичу на хормонски здравље костију, здравље срца и крвни регулацију шећера у телу. Поред тога, ризик од развоја неке врсте рака повећава превише. Дакле, важност здравог начина живота постаје још једном критична жена достигне менопаузу, не само да спречи страшне непријатне симптоме, али и да подрже здраво старење.
Постоји велики број природних додатака популаран са многим корисним ефектима да помогну управљају симптоме менопаузе. Црна Цохосх, чедан бобица, црвене детелине, и жалфија, да поменемо само неке, су успешно користи од стране многих жена да помогну у борби против валунзи, сувоће вагине, низак либидо, итд Међутим, природно не мора да значи 100% сигуран. Важно је да ради са Натуропатхиц лекара како би се осигурало да суплементи које предузимате су безбедне и ефикасне за вас.
Сметње на исхрану је од суштинског значаја за здрав и слободан живот симптома, посебно како старимо. Иако ово може изгледати као здрав разум, често је једна област занемаримо да направите промене у јер то може бити незгодно и тешко. Међутим, уз мало планирања, једе Вхоле Фоодс исхрана богата свежим поврћем и воћем, житарица, посно месо и здраве масти може да помогне баланс хормона и смањује симптоме менопаузе.
Ако исхраном није било довољно тешко, многе жене такође боре да пронађу времена и / или мотивацију да се физички активни. Ипак, користи од вежбања су добро студирао. Вежба не само да побољшава кардиоваскуларни и здравље костију, али је показано да директно побољша симптоме менопаузе, као што је смањује у врућем фласх фреквенцији, побољшање квалитета сна, смањење холестерола, побољшање расположења, и регулацију крвног шећера. Бити физички активан четири или више дана у недељи за 45-60 минута може имати значајне последице на здравље жене у менопаузи година. Аеробик тренинг и отпорност / снаге су одличан извор вежбе, али чак и ходање у добрим темпом је показала да има здравствене заштитне ефекте.
Док жене могу борити са симптомима менопаузе, они не би требало да буде дебилитатинг или тешка. Водећа здрав начин живота је један одличан начин да се транзиција у менопаузи лако. Водећа здрав начин живота обухвата: одвикавање од пушења, смањење конзумирања алкохола и прављење здраве исхране и вежбе изборе сваки дан. Ако сте у недоумици или бори са правом план за вас, увек је добра идеја да се консултује са натуропатх.Индивидуализована процена здравља, хормон тестирање и физички преглед може да помогне свима водити план лечења како би задовољила ваше специфичне здравствене циљеве.

Нема коментара:

Постави коментар