недеља, 9. новембар 2014.

8 врсте Семена које имају невероватне здравствене бенефиције

Семе је препуно витамина и минерала, оно је одличан извор влакана, протеина и антиоксиданата, а такође је најбогатији извор омега-3 масних киселина. Сваки носилац има нешто другачије да обезбеди за тело из нара, конопље или Цхиа. Али важно је да знамо који имају здравствене предности пре него што одаберете да их имате.

нар

Нар је богат извор антиоксиданата. Стога, он помаже да се заштити ћелија вашег организма од слободних радикала, који изазивају прерано старење.
Или једноставним речима, сок од нара повећава ниво кисеоника у крви. Антиоксиданти се боре против слободних радикала и спречавају стварање крвних угрушака. Ово на крају помаже да крв слободно тече у вашем телу уз побољшање нивоа кисеоника у крви.

семе бундеве за енергију

Да ли сте знали да семе бундеве може спречити појаву камена у бубрегу? Студије показују да семенке бундеве могу спречити формирање одређених камена у бубрегу попут калцијум оксалата камена у бубрегу.
Светска здравствена организација (СЗО) препоручује потрошњу семена бундеве као добар начин да добијете своје хранљиве састојке. Ова семенка садржи гвожђе минерал који помаже у одржавању високог нивое енергије. једна шоља семена са пола кашике паприке чили у праху и мало морске соли за ужину.

 



Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA
☎️+381184245096

JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446



Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 




Сусам за здраво срце

Семе сусама садржи линолеинска киселина, омега-6 масне киселине које могу да помогну контролисању штетног холестерола. Печење појачава укус и додаје се у салате.

Пшеничних клица за варење

Пшеничне клице може да помогне јачању имуног система. Њихове здравствене бенефиције такође укључују превентивну меру против кардиоваскуларних болести и рака. Храњиви састојци у пшеничним клицама, такође помажу у варењу и могу помоћи у губљењу тежине.

Лана за превенцију рака

Постоје неки докази да лан семе може да смањи ризик од срчаних болести, рака, можданог удара, дијабетеса. Иако садржи све врсте здравих компоненти, те је добро познато за ове превенције рака. има лигнана и омега-3 масних киселина које смањују упалу изазивају болести. Главне здравствене предности ланено семе су захваљујући богатом садржају Алфа-линоленска киселина (АЛА), дијететских влакана, и лигнана.

Конопље за тонус мишиће

Јести конопље семена у било ком облику. За особе које пате од имуно дефицитарних болести. То је један од ретких вегетаријанских потпуних извора протеина јер садржи свих 20 аминокиселина, кључни фактор у изградњи калорија за мишиће. Поспите мало у шејк после вежбања за снагу и укус.

Чиа за јаке кости

Брига о својим костима је важна, поготово док старимо. Ово семе, које је богато калцијумом, је корисно за ваше здравље костију.

Потрошња чиа семена може повећати ниво крви дуги ланац омега-3 ЕПА за 30%, кажеa нова студија из Appalachian State University и University of North Carolina.

семе сунцокрета

Семе сунцокрета су одличан извор витамина Е, примарни масти растворљивих антиоксиданс тела. Витамин Е путује кроз тело неутралише слободне радикале који иначе оштећују масне-садрже структуре и молекуле, као што су ћелијске мембране, мождане ћелије, и холестерола.


Нема коментара:

Постави коментар