уторак, 3. март 2015.

Anita Moorjani pobedila je karcinom i otkrila ključ srećnog života

U svojoj knjizi "Ponovo rođena" Anita Moorjani detaljno objašnjava šta znači živeti autentično i bez straha. Njena poruka je da je neophodno da se volimo snažno, svim srcem...
"Udovoljavala sam ljudima, stavljala ih na prvo mesto i plašila sam se toga da budem autentična. Pokušavala sam da budem neko ko nisam i iscrpljivala se radeći za druge. I uvek sam mislila da je sebično slediti sopstvene potrebe, jer sam imala utisak da su tuđe veće i bitnije. Međutim, kad sam ja ostvarena, tada sami i zdravija, srećnija, više dajem a manje mi je potrebno. Takođe mi je jasno i da ukoliko stalno pokušavamo da budemo neko ko nismo, planetu lišavamo nas samih."
Ovim rečima Anita Moorjani počinje svoju dirljivu ispovest o čudesnom izlečenju koje joj je donelo i dubinska saznanja i promenilo njen odnos prema životu.
Naime, u februaru 2006. godine Anita je primljena u bolnicu u konačnoj fazi raka. Upala je u komu i svi organi su joj otkazali. Lekari su rekli njenoj porodici da će živeti samo još nekoliko sati. Ali ono što niko od okuplljenih nije znao - Anita je tada zapravo bila usred neverovatnog iskustva bliske smrti (near-death experience, NDE).
U tom stanju mogla je da vidi, čuje i oseti sve što se oko nje događa. Doživela je retko iskustvo kog mnogi od nas nikada neće. Prešla je na "drugu stranu", kako kaže i vratila se kako bi podelila s nama ono što je naučila. Lekari su joj tog jutra prognozirali još samo nekoliko sati života, a ona se već sledećeg probudila. Nekoliko dana kasnije više nije ni imala dijagnozu, rak se povukao.
12_saveta_ponovo_rodene_anita_moorjani_pobedila_je_karcinom_i_otkrila_kljuc_srecnog_zivota_2
U intervjuu koji je dala spisateljici Dženifer Pastilof, Anita je podelila ono što je naučila iz NDE.
  1. Nemojte shvatati život preozbiljno.
  2. Jedite čokoladu.
  3. Shvatite svoju veličanstvenost.
  4. Jedite još čokolade.
  5. Uživajte u životu i radite ono što vam donosi radost.
  6. Neka je vaša svakodnevica ono što vas čini srećnim, a ne ono što mislite da bi trebalo ili šta drugi misle da bi vi trebalo da radite.
  7. Živite svoj život strasno i sa puno ljubavi, a ne u strahu od neuspeha.
  8. Započnite svaki dan uz "Dancing Queen" i pevajte.
  9. Smejte se sebi svaki dan (što više ovo vežbate pre ćete dostići nirvanu).
  10. Svakim pogledom u ogledalo, podsetite se da ste savršeno dete svemira, koji je tu da bude verno sebi. Vaš jedini cilj je da živite ono što jeste. U pokušaju da budete neko drugi, vi svemir lišavate samog sebe.
  11. Ne brinite previše o tome jeste li u pravu. Kada nam je jedini cilj da budemo svoji, teško da možemo da pogrešimo.
  12. Svaki dan započnite s jasnoćom namere, ostavljajući iza sebe jučerašnje emocije. Svaki dan je prazno platno, na koje možemo da naslikamo sve što poželimo. Tako da je na nama izbor hoćemo li obojiti naše platno radošću, ljubavlju i smehom, ili strahom, ljutnjom, kajanjem, teskobom i zabrinutošću.
  13. „Mogla sam odabrati hoću se vratiti… ili nastaviti prema smrti. Odlučila sam se za povratak kad sam shvatila da je raj stanje, a ne mjesto…“
    Knjiga o fascinantnom ozdravljenju, osobnoj veličanstvenosti i nebeskom kraljevstvu koja potvrđuje da smo svi mi duhovna bića s ljudskim iskustvom… i da smo svi jedno!
    „Ponovno rođena“ nadahnjujući su memoari Anite Moorjani. Nakon gotovo četiri godine borbe s karcinomom i zloćudnim stanicama, njezino je tijelo počelo otkazivati. Lebdjela je na granici između života i smrti, a tada je spoznala svoju urođenu vrijednost i stvarni uzrok svoje bolesti. Dok je polako dolazila k sebi, shvatila je da joj se stanje poboljšalo nevjerojatnom brzinom – iz bolnice je otpuštena u roku od samo nekoliko tjedana, a u njezinu tijelu više nije bilo ni traga zloćudnim stanicama!
    Anita Moorjani pripovijeda nam o svom djetinjstvu u Hong Kongu, poslovnim izazovima, o svojoj istinskoj životnoj ljubavi te o danima koji su je prikovali za bolesničku postelju. Otkriva nam što je sve naučila iz bolesti, kako je demantirala liječnike i suvremenu medicinu, priča nam o ozdravljenju, strahovima i istinskoj veličanstvenosti svakoga od nas. Fascinantno i dirljivo iskustvo blizine smrti iz temelja joj je promijenilo poglede na život i danas je sve što radi prožeto dubinom i spoznajama koje je dobila dok je bila na „drugom svijetu“.
    Kao pripadnica tradicionalne hinduske obitelji u većinski kineskom i britanskom društvu, Anita Moorjani od djetinjstva je bila razapeta između svoje i kulture i vjere sredine u kojoj je živjela. Godinama je pokušavala krivotvoriti vlastiti put kako bi ispunila tuđa očekivanja, a zahvaljujući prosvjetljenju koje je doživjela u drugoj dimenziji spoznala je da ima moć izliječiti se sama i da u svemiru postoje čuda za koja prije nije znala.
    Anita Moorjani rođena je u Singapuru u indijskoj obitelji. Njezina se obitelj preselila u Hong Kong kad su joj bile dvije godine, a ondje živi i danas. Zbog svog podrijetla i školovanja u britanskim školama, multilingvalna je: odrasla je govoreći istodobno engleski, kineski i indijski, a u školi je učila i francuski. Godinama prije nego što joj je u travnju 2002. dijagnosticiran karcinom radila je u poslovnom sektoru. Njezino fascinantno i dirljivo iskustvo blizu smrti početkom 2006. iz temelja je promijenilo njezin pogled na život. Sve što danas radi ispunjeno je istinskim spoznajama koje je stekla dok je bila u drugoj dimenziji.
    Zbog osobnog iskustva blizu smrti, Anita često gostuje na konferencijama i događajima u svijetu i predstavlja svoje spoznaje. Na Odsjeku za biheviorističke znanosti Honkonškog sveučilišta predaje o temama poput ponašanja u terminalnim fazama bolesti, suočavanja sa smrću i psihologije duhovnih uvjerenja. Ona je utjelovljenje istine koja kaže da svi mi imamo unutarnju snagu i mudrost da prevladamo i najizazovnije životne situacije, a i živi je dokaz te mogućnosti.
  14. Anita Moorjani in Sedona - Iskustvo bliske smrti sa srpskim prevodom
    http://www.anitamoorjani.com/ 

Нема коментара:

Постави коментар