недеља, 12. јул 2015.

семенке бундеве сваки дан се у медицинске сврхе користе већ хиљадама година



Богат су извор магнезијума, калцијума, калијума, гвожђа, цинка и витамина К. Одличан су избор за грицкање јер су богате омега 3 масним киселинама које су телу неопходне за одржавање здравља срца и регулисање крвног притиска. Откријте изненађујуће здравствене предности које имају семенке бундеве и зашто их треба јести уместо нездравих грицкалица.

 



Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA
☎️+381184245096

JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446



Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 




Против рака

Истраживање које су спровели шпански научници је показало да семенке бундеве садрже једињења која се успешно боре против ћелија рака. Још једно истраживање, овог пута немачких научника, потврдило да жене које су прошле кроз менопаузу и свакодневно једу семенке бундеве имају за 23% мањи ризик од настанка рака дојке. Једнако делотворним су се показале и семенке сунцокрета.

Добре за здравље простате

Уље семенки бундеве се користи за лечење повећане простате (хиперплазије). Ово уље садржи фитохемикалије и антиоксидансе који смањују ниво слободних радикала у телу и спречавају настанак канцерогених ћелија.







Ублажавају симптоме менопаузе

Ако тражите природан начин да побољшате расположење или ублажите симптоме менопаузе, семенке бундеве су одличан избор. Оне регулишу топлотне налете, главобољу, смањују бол у зглобовима и смањују учесталост наглих промена расположења. Научници су доказали да семенке бундеве повећавају ниво доброг (ХДЛ) холестерола и регулиришу крвни притисак.

Смањују холестерол

Истраживања су показала да семенке бундеве лош холестерол могу смањити за 13%, а ниво укупног холестерола за 10%. Такође ће смањити ризик од настанка крвних угрушака, болести кардиоваскуларног система, можданог и срчаног удара.

Штите од дијабетеса

Семенке бундеве су богате здравим незасићеним масним киселинама. Установљено је да су делотворне у регулисању нивоа шећера у крви и повећању осетљивости тела на инсулин. Бројни стручњаци дијабетичарима препоручују семенке бундеве као намирницу за свакодневно конзумирање.

Добре за мршављење

Богат су извор влакана и протеина, материје које су кључне у губитку килограма. Само 30 г семенки бундеве има око 5 г протеина, што ће вас дуже држати ситима. Ипак, конзумирајте их умерено јер шоља семенки садржи око 285 калорија.

Побољшавају расположење

Одличне су за физичко, али и психичко здравље. Научници су установили да семенке бундеве показују одличне резултате у смањењу симптома депресије. Одличне су за смањење стреса и анксиозности. Једним истраживањем се показало да повећавају жељу за сексом.

Олакшавају артритис

Научници су установили да семенке бундеве имају антиупално деловање које ублажава симптоме артритиса. Ако патите од артритиса, сваки дан поједите око 30 г семенки бундеве како бисте олакшали симптоме артритиса.

Спречавају настанак остеопорозе

Особе којима у телу недостаје цинка требају размислити од томе да почну грицкати семенке бундеве. Оне су одличан извор цинка, минерала који је потребан за изградњу костију. Само 1/4 шоље семенки бундеве садржи чак 17% препоручене дневне вредности цинка.


Семенке бундеве су омиљена занимација уз пиво и филмове многих људи. Али, оне су много више од тога. Данас вам откривамо колико здравља крију ове познате "занимације".


Сигурни смо да ћете их кад прочитате које све добробити имамо од ових семенки следећи пут грицкати са пуно више поштовања.

Семенке бундеве су веома богате амино киселинама триптофаном који претвара серотонин у организму и утиче на добар сан. Слободно пре спавња грицкајте бундевине семенке и спаваћа као беба.




Поред тога, оно што ће вам помоћи да се опустите јесте и магнезијум којима ове семенке обилују. Поред тога што опушта, магнезијум је од велике важности за здравље срца.

Семенке бундеве су веома лагане за варење, а уједно су богате здравим протеинима. Савршене су за брзу ужину током дана јер стабилишу ниво шећера у крви, што значи и лакши губитак килограма ако желите смршати.


Уље направљено од ових семенки је веома богато здравим омега 3 масним киселинама, а научно је доказано да потпомаже излечење увећане простате, и превентивно спречава њен настанак. Веома су добре за здравље мушкараца и због велике количине цинка које поседују.

Нека истраживања су показала да конзумирање бундевиних семенки има једнак учинак као и индометацин, лек који се даје за разне упале, болове и отоке само без икаквих ежељених ефеката.

Верује се да компонента фитостерол која се налази у семенкама бундеве може да помогне при снижавању повишеног холестерола, а после пистаћа и семенки сунцокрета, семенке бундеве имају највишу количину ових стерол.

Да бисте у тело путем семенки унели све нутријенте најбоље би било да их једете сирове или малко препечене у рерни, не на већој температури од 170Ц, 15-20 минута. Зачините их по жељи и уживајте. Семнке бундеве су сјајан додатак салатама, супама, сосевима, а њима у песту можете заменити пињоле које поприлично тешко наћи.


Нема коментара:

Постави коментар