среда, 22. децембар 2021.

Čajevi za oporavak pankreasa -Niš -Ruska apoteka Niš - - BILJNA APOTEKA NIŠ - - SUPER HRANA NIŠ - tel. +381641137793 - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš

  



Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Čajevi za oporavak pankreasa
Bez pankreasa nemoguće je održati organizam zdravim, jer vrši mnogo značajnih funkcija. Između ostalog, on ima uticaj na nivo glukoze u krvi i razlaganje nutrijenata iz unete hrane.

Da bi se poboljšao rad pankreasa i ubrzao oporavak u slučaju bolesti, pacijentima su dostupna brojna prirodna rešenja, među kojima su biljni čajevi, ali i drugi proizvodi sa 100% prirodnim sastavom.

Pozitivni rezultati se tada postižu brzo i uglavnom bez neželjenih efekata.

PANKREAS – JEDNA OD NAJBITNIJIH ŽLEZDA U LJUDSKOM TELU
Pankreas predstavlja žlezdu koja se nalazi u sklopu digestivnog trakta – tačnije unutar abdomena u blizini jetre. Obavlja mnogobrojne funkcije neophodne za normalan život čoveka. To je i endokrina i ezgokrina žlezda jer stvara pojedine vrste hormona i istovremeno formira enzime neophodne za varenje hrane.

Najznačajniji hormon koji pankreas proizvodi jeste insulin neophodan za apsorpciju šećera i njegovo pretvaranje u energiju. Blansiran nivo glukoze u krvotoku važan je za rad nervnog i kardiovaskularnog sistema.

U slučaju smanjene produkcije enzima za varenje sprečava se razlaganje i apsorpcija nutrijenata bez kojih ljudsko telo ne može da opstane. Zato je potrebno na prirodan način očuvati zdravlje pankreasa, a jedan od primera je unos čajeva pripremljenih od biljaka koje blagotvorno deluju na ovaj važan organ.

ŠTA UZROKUJE BOLESTI PANKREASA?
Oboljenja koja se najčešće razvijaju usled disfunkcije pankreasa jesu dijabetes, pankreatitis i rak pankreasa.

Kod dijabetesa tipa 1 lekari ne mogu tačno da utvrde šta ga uzrokuje pa se pretpostavlja da uticaj na razvoj istog imaju geni, dok dijabetes tipa 2 pokreću i genetika i način života.

Pankreatitis u akutnoj i hroničnoj formi uzrokuju kamen u žučnoj kesi, preteran unos alkohola, pojedini medikamenti, infekcije, cistična fibroza ili hirurška intervencija rađena u predelu abdomena.

Rak pankreasa je stanje kod kojeg nije moguće otkriti pokretača, ali se može raditi na prevenciji ukoliko postoji genetika kao faktor rizika.

REGULACIJA RADA PANKREASA U SKLADU SA OSTALIM DELOVIMA DIGESTIVNOG TRAKTA
Pankreas je ključni deo gastrointestinalnog trakta jer bez njega i enzima koje stvara proces varenja ne može normalno da se odvija. Iz tog razloga potrebno je regulisati rad ovog organa zajedno sa jetrom, želucom i crevima.

Pre svega treba voditi računa šta se unosi u organizam od hrane. Neophodno je konzumirati vlaknaste namirnice pune vitamina i minerala koje se brzo vare i eliminisati iz jelovnika svu tešku hranu punu masnoća i ugljenih hidrata.

Ne treba zaboraviti na hidrataciju, odmor i odvikavanje od loših navika koje negativno utiču na celokupno ljudsko zdravlje, a ne samo na sistem organa za varenje u koji se ubraja i pankreas.

BILJKE KOJE POZITIVNO UTIČU NA RAD PANKREASA
Ove biljke se zbog svog sastava i dejstva često preporučuju za pankreas i od njih se pripremaju lekoviti čajevi:
AGRIMONIJA reguliše rad želudačno-crevnog sistema i samim tim podstiče rad pankreasa. U našem narodu je poznata i kao petrovac. Poboljšava lučenje insulina i žuči. Za pripremu čaja koristi se nadzemni deo biljke koji se pre pripreme napitka suši. Agrimonija se nalazi i u brojnim čajnim mešavinama namenjenim za pankreas, ali i u preparatima koji se koriste u istu svrhu.
TREPETLJIKA, poznata i pod imenom jasika, deluje umirujuće na upalne procese što je korisno za medicinsko stanje nalik pankreatitisu. Reguliše rad creva, ima antiparazitsko dejstvo i ponaša se kao prirodno sredstvo za detoksikaciju organizma. Kvalitetne čajne mešavine namenjene za regulaciju rada pankreasa u svom sadržaju često imaju trepetljiku i to usitnjenu suvu koru ove drvenaste biljke.
KADULJA, odnosno žalfija, je bogata eteričnim uljima i ima izraženo protivupalno delovanje. Poboljšava rad pankreasa, jetre i creva. Korisna je kod bilo kakvog poremećaja varenja, a takođe nosi epitet prirodnog antibiotika sa širokim spektrom delovanja. Kadulja se može koristiti u obliku čaja za pankreas. Usitnjeni delovi biljke se kuvaju da bi isparile komponente koje mogu na ljudski organizam delovati konvulzivno i to prilikom unosa većih doza.
MLEČNI ČKALJ ili sikavica je po izgledu biljka slična čičku i poželjna je kod lečenja različitih bolesti gastrointestinalnog trakta među kojima je i pankreatitis. Pomaže kod trovanja raznim supstancama i suzbijanju alergijskih reakcija. Unutrašnja upotreba u obliku čaja se preporučuje i kod čira na želucu ili duodenumu. Mlečni čkalj je pun beta karotena, selena, vitamina K i vitamina B grupe.
ZLATNI KOREN je poznata altajska biljka koja podstiče rad pankreasa. Osim toga, jača imunološki sistem, otklanja iscrpljenost, popravlja raspoloženje i poboljšava apetit. Štiti od nastanka ili daljeg napredovanja malignih oboljenja. Zlatni koren je odličan izvor energije i snažnih biljnih antioksidanasa. U ruskoj tradicionalnoj medicini često se pominje i hvali čaj od zlatnog korena.
KORISNI SAVETI ZA OPORAVAK PANKREASA
– Regulacija ishrane pomaže u radu pankreasa i bržem ozdravljenju. Uzimajte svakoga dana sveže sezonsko voće i povrće. Naročito se preporučuju karfiol, brokoli, kupus zbog blagotvornog dejstva na pankreas.

Antiinflamatorna svojstva belog luka korisna su u slučaju upalnih stanja pankreasa, ali i regulacije povišenog krvnog pritiska. Izbegavajte brzu hranu jer njeno svakodnevno konzumiranje ne dopušta pankreasu da stvara dovoljno enzima potrebnih za normalan proces varenja.

– Unos dovoljnih količina tečnosti se nikako ne sme zanemariti jer i najblaža forma dehidratacije može da pokrene upalu pankreasa. Ćelije ovog organa moraju konstantno dobijati dovoljne količine tečnosti i zato se preporučuje da se ista pije po formuli 30ml na svaki kg telesne težine, ukoliko ne postoje smetnje organske prirode za toliki unos vode.

Osim što ćete piti čistu vodu, jedite i namirnice koje u svom sastavu imaju visok sadržaj tečnosti poput krastavaca, lubenice i paradajza.

– Izbegavajte kafu i čajeve sa kofeinom koji izazivaju kiselost, a samim tim i upalu pankreasa – naročito ako se uzimaju svakog dana u velikim količinama. Probajte kafu od cikorije koja je daleko zdravija od klasične kafe, a poznat je i pozitivan uticaj ove biljke na celokupan digestivni trakt jer stabilizuje rad organa za varenje, smanjuje gorušicu, održava normalnu crevnu floru, smanjuje tegobe koje prate gastritis…

– Budite fizički aktivni jer vežbe i sport na svakodnevnoj bazi podstiču normalnu cirkulaciju što je korisno i za pankreas kome takođe treba dovoljno krvi da bi ostao zdrav i funkcionalan. Naučno je dokazan pozitivan uticaj fizičke aktivnosti na pankreas i zato se ona preporučuje svim pacijentima koji imaju zdravstvene probleme vezane za rad ovog organa.

Posebno dijabetičari imaju korist od joge gde je utvrđena pojačana osetljivost na insulin.

PRIRODNI PREPARATI ZA PANKREAS
1. GLUKONORM je ruski fitočaj sa obnavljajućim dejstvom na pankreas. Smanjuje nivo glukoze u krvi i zanimljivo je da je tokom upotrebe zabeleženo smanjenje lekova za dijabetes kod obolelih korisnika.

U sastavu Glukonorma nalaze se zlatni koren, crveni koren, ivan čaj, ehinacea, trepetljika, smilje, maslačak i mahune pasulja. Svi ovi sastojci zajedno stimulišu proizvodnju insulina u pankreasu, deluju antiinfmalatorno i ponašaju se kao detoksikatori.

Glukonorm namenjen je pacijentima sa dijabetesom tipa 1 ili 2, ljudima koji imaju predispozicije za ravoj takvog oboljenja i kod slučajeva metaboličkog sindroma.

2. PANKREA pospešuje rad pankreasa i napravljena je tako da na ovaj organ ima direktno, blagotvorno delovanje. Ova čajna mešavina je osmišljena i testirana u medicinskom fitocentru ’’Alfit’’, gde je potvrđena njena efikasnost.

U Pankrea fitočaju između ostalog nalaze se agrimonija, kadulja i trepetljika. Od strane lekara, Pankrea se preporučuje za hronični pankreatitis, dijabetes. 


Upotrebom Amle takođe se postižu odlični rezultati. 


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 

JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446



Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 



Нема коментара:

Постави коментар