среда, 8. децембар 2021.

Oblepiha-pasji trn - Niš - RUSKA apoteka NATURA KUTAK NIŠ - / +381641137793 OBILIĆEV VENAC 20 Niš




Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


CELEBNAJA OBLEPIHA – 60 kapsula
Najbogatiji izvor karotenoida i prirodni multivitaminski kompleks namenjen deci i odraslima
Jedinstveni biljni izvor svih omega-3, 9, 6 i 7 masnih kiselina, karotenoida, vitamina A, B1, B2, B3, B6, B9, C, PP, E; organskih kiselina, fitoncida, antioksidanasa

Oblepiha kapsule - multivitaminski kompleks namenjen deci i odraslima
OBLEPIHA, pasji trn (Hippóphae rhamnoídes L. Elaeagnaoeae). Razgranati, trnoviti grm, koji raste širom Evrope i u područjima Azije sa umerenom klimom. Plodovi su zlatno-žute ili narandžaste boje. Jestivi mesnati plodovi nalaze se na vrlo kratkim peteljkama, te se stvara utisak da su “oblepili grane“, te stoga ovu biljku u Rusiji, gde je veoma popularna, nazivaju „oblepiha“.

Samonikli pasji trn sadrži više vitamina i drugih korisnih materija nego kultivisani, a odlikuje ga trnovitost i potpuno odsustvo peteljki.

U Rusiji se pasji trn od davnina smatra plodom koji leči „od sto bolesti“. U XVII veku, tokom osvajanja Sibira, ruski kozaci koji su dospeli u surove ruske predele bez neophodnih lekova, lečili su se i jačali zdravlje upotrebom ove biljke.

Pasji trn je široko rasprostranjen u umerenoj klimi Evroazije, na Kavkazu, u istočnom i zapadnom Sibiru, Zabajkalju, Mongoliji, Indiji i Kini.

Zbog lekovitih svojstava oblepihe, u fitoterapiji koriste se plodovi, seme, listovi, kora i mladi izdanci. Po svojim svojstvima pasji trn-oblepiha je jedinstvena biljka.

Naime, oblepiha je jedina biljka na svetu koja u sebi sadrži sve esencijalne (3, 9, 6 i 7) masne kiseline. Poseduje mnogostruko veći sadržaj karotenoida od šargarepe (za koju se smatra da je najbogatija), a po sadržaju askorbinske kiseline je ispred mnogih drugih tradicionalno poznatih biljaka (limun, šipurak), te je zasigurno najbogatiji prirodni izvor vitamina C. Kuriozitet predstavlja činjenica da je nivo serotonina („hormona sreće“) u pasjem trnu čak hiljadu puta veći nego u bananama ili čokoladi.

Plodovi oblepihe bogati su vitaminima – A, B1, B2, B3, B6, B9, C, PP, E pektinom, belančevinama, a sadrže i tanine, organske kiseline, fitoncide. Fitoncidi se još nazivaju „prirodnim antibioticima“.
Njihova upotreba je bezbedna i bez posledica koje mogu da prouzrokuju antibiotici dugotrajnom upotrebom.
Uz odgovarajući način života, i pravilnom ishranom, fitoncidi značajno utiču na kvalitetno poboljšanje imunog odgovora organizma.


Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 



Oblepiha pospešuje rad metabolizma, jača zidove krvnih sudova i čini ih elastičnim, poseduje antioksidantna svojstva.

Bogat nivo vitamina čini snažnu potporu u slučaju avitaminoze, anemije, a zbog idealno izbalansiranog odnosa vitamina koje sadrži, koristi se kao podrška u tretmanu bolesti oka.

Askorbinska kiselina koja se sadrži u plodovima ob lepihe jača imunitet, poboljšava stanje kod anemije, uravnotežava lučenje žuči, eliminiše upalne procese, poboljšava proces varenja hrane, regeneriše štitnu žlezdu, poboljšava stanje jetre kao i drugih unutrašnjih organa. Vitamin C u kombinaciji sa antioksidansima ubrzava zarastanje rana kao i proces epitalizacije tkiva.

Pasji trn je bogat natrijumom, kalijumom, kalcijumom i fosforom. Ovi elementi su neophodni u procesu stvaranja novih ćelija i podržavaju fiziološke funkcije čitavog organizma.

Takođe učestvuju u stvaranju bazne sredine u organizmu. Potrebno je podsetiti da je u baznoj sredini razvoj i egzistencija gljivica, (uključujući candida albicans i sl patogenih bakterija npr. echerichia coli i parazita otežana, stoga je oblepiha veoma popularno i delotvorno sredstvo narodne medicine u svim slučajevima infektivnih oboljenja.

Tiamin i riboflavin u plodovima oblepihe normališu rad nervnih ćelija i blagotvorno utiču na stanje celokupnog nervnog sistema. Visok sadržaj vitamina E u kombinaciji sa antioksidansima dozvoljava da se procesi regeneracije u organizmu intenzivno odigravaju.

SASTAV: 1 kapsula CELEBNAJA OBLEPIHA od 500 mg sadrži: Plod oblepihe (Hippóphae rhamnoídes) 350 mg, Ekstrakt ploda oblepihe 150 mg.
Aditivi nisu korišćeni.

Za proizvod CELEBNAJA OBLEPIHA kapsule, katedra za farmakognoziju Farmaceutskog fakulteta univerziteta u Beogradu navodi stručno mišljenje u kome stoji da tradicionalna medicina koristi plodove oblepihe u različite svrhe: kod groznice, kašlja i prehlade, bolesti jetre, poremećaja cirkulacije, inflamacije, ishemijske bolesti srca (angina pektoris), za bolje varenje, kao laksativ, čišćenje krvi i tretman tumoroznih promena (posebno želuca i ezofagusa).





Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20

Ne samo da plodovi pasjeg trna imaju hranljivu vrednost, već su svi delovi biljke izvor hranljivih i bioaktivnih sastojaka: sterola, terpenoida, fenola, tanina, masnih kiselina, vitamina (vitamin E, C, karotenoida) i mineralnih sastojaka.

Flavonoidi (glikozidi kvercetina, kemferola miricetina, kao i najzastupljeniji aglikon izoramnetin nalaze se u plodu), zajedno sa fenolkarbonskim kiselinama (u plodu prisutne galna, protokatehinska, P-kumarna, ferulinska, P-hidroksibenzojeva i elagna kiselina) su najznačajniji polifenoli u listovima i plodovima.

Značajan je sadržaj kalijuma, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora, natrijuma, mangana i selena, posebno visok sadržaj vitamina C, kao i vitamina A, E i B kompleksa.

Preko 40 različitih isparljivih sastojaka se nalazi u plodu. Kora, stabljika i perikarp ploda sadrže redak 5-hidroksistriptamin koji u organizmu ima ulogu neurotransmitera. Pored zasićenih i nezasićenih masnih
kiselina, oblepiha sadrži karotenoide, tokoferole i fitosterole, takođe oblepiha je izvor jedinog prirodnog ulja koje sadrži omega-3,6,7 i 9 nezasićene masne kiseline.

Prisutni karotenoidi (alfa-, beta- i gama-karoten, likopen, zeaksantin, zeaksantin diplamitat i beta-kriptoksantin palmitat) u plodu su značajni kod bolesti koje su povezane sa starenjem (npr. degeneracija makule). Vitamin C, karotenoidi i flavonoidi iz ploda su najznačajniji antioksidansi u ekstraktima ploda.

Dosadašnja ispitivanja su pokazala antimikrobnu, gastroprotektivnu, antioksidativnu, antitumorsku, radioprotektivnu, kao i inhibiciju agregacije trombocita, zatim protektivni efekat na jetru i srce.
U klinčkim studijama su dokazani pozitivni efekti na agregaciju trombocita, degeneraciju retine, i noćno znojenje kod žena u menopauzi.

Proizvod CELEBNAJA OBLEPIHA namenjen je deci i odraslima sa ulogom da koriguje poremećene funkcije organizma, usled dejstva toksičnih agenasa virusa i bakterija, kao i da podrži i poboljša fiziološke i metaboličke procese u organizmu.

Preparati oblepihe poseduju brojna korisna svojstva u funkcionisanju kardiovaskularnog sistema. Flavonoidi pasjeg trna sprečavaju oštećenje krvnih sudova izazvano hipertenzijom.

Konzumiranjem preparata plodova oblepihe, sprečava se oštećenje miokarda nastalo ishemijom. Eksperimentalna istraživanja su pokazala da se pod uticajem antioksidanasa pasjeg trna povećavaju adaptacione sposobnosti kardiovaskularnog sistema na račun stabilizacije njegovih funkcionalnih pokazatelja (brzine pulsa i arterijskog pritiska), a povećava se i adaptacioni potencijal celog organizma.

Plodovi pasjeg trna poboljšavaju krvnu sliku i smanjuju rizik pojave tromba, smanjuju nivo holesterola, povećavaju otpornost organizma narušenu zračenjem elektronskih uređaja).

Oblepiha je nezamenljiv izvor neophodnih elemenata namenjen slaboj i često bolesnoj deci, deci koja borave u dečjim kolektivima, i koja su sklona upalama uha, grla i oka.

Plod pasjeg trna ispoljava:

baktericidno i analgetičko dejstvo;
regenerativnu sposobnost;
ubrzava epitelizaciju pri povredama kože i sluzokože;
poboljšava aktivnost pankreasa;
pozitivno utiče na razmenu lipida u jetri. 



Proizvodi na bazi pasjeg trna (oblepihe) uključeni su kao neizostavni dodatak u ishrani ruskih kosmonauta i sportista.

Plodovi pasjeg trna su važna komponenta zimskog načina ishrane zbog visokog sadržaja i prirodno uravnoteženog odnosa vitamina i minerala, koji se dobro apsorbuju u organizmu, stoga je primena oblepihe kao podrška ishrani dece izuzetno korisna.

Naročitu pažnju treba usmeriti ka prevenciji nastanka problema sa vidom usled dugotrajne izloženosti zračenju računarskih i telefonskih monitora (plavo svetlo) i kod dece i kod odraslih.
Iz tog razloga plodovi pasjeg trna se mogu preporučiti kao proizvod koje sveobuhvatno poboljšava zdravstveno stanje.

Lekari medicinskog fitocentra Alfit, iz ruskog grada Barnaul, Oblepiha kapsule preporučuju pacijentima u sledećim slučajevima:

izostanka adekvatnog imunog odgovora;
prevencije nastanka virusnih i bakterijskih infekcija respiratornog trakta;
onkoloških oboljenja;
bolesti koje su povezane sa starenjem;
povišene telesne temperature;
povišenog krvnog pritiska;
čira želuca i
dvanaestopalačnog creva
ulceroznog kolitisa;
hroničnog tonzilitisa;
rekovalescencije;
anemije;
nadoknade vitamina i minerala;
opšteg jačanja organizma;
velike potrebe organizma za vitaminom C;
avitaminoza vitamina A;
autoimunih oboljenja;
detoksikacije jetre;
podrške kod radio i hemioterapije.
Upotreba oblepihe daje dobre rezultate i pomaže kod problema i oštećenja očnog aparata kao što su:

traume;
ranice i defekti rožnjače;
konjuktivitis;
povrede očiju izazvane zračenjem i opekotinama.
Oblepiha ispoljava visok stepen efikasnosti kada je potrebna dodatna energija nakon preležanih težih bolesti. Takođe, koristi se u prevenciji virusnih, bakterijskih i autoimunih oboljenja. Oblepiha kapsule pružaju podršku organizmu u toku hemio i radio terapije. Oblepiha kapsule se mogu koristiti u slučajevima anemije, opšte slabosti, zamora i stresa.

Zbog prirodno uravnoteženog odnosa vitaminai minerala, oblepiha kapsule su prvi izbor suplementacije, koja u značajnoj meri prevazilazi upotrebu sintetskih vitamina.

Oblepihu mogu da koriste deca koja borave u dečijim klektivima sklona upalama uha, grla, nosa i oka.
Alergije, iscrpljenost, hronični umor, stres  su stanja u kojima se takođe koriste oblepiha kapsule.

NAZIV PROIZVODA:
CELEBNAJA OBLEPIHA kapsule.
Pakovanje: 60 kapsula.
Neto težina: 36 gr.
Jedna kapsula od 500 mg.

KAKO SE PRAVILNO KORISTE CELEBNAJA OBLEPIHA KAPSULE:
Način upotrebe:
Deca od 3 do 7 godina: 1 kapsula 1-2 puta dnevno;
Deca od 7 do 14 godina: 1 kapsula 3 puta dnevno;
Deca starija od 14 god: koriste dozu za odrasle;
Odrasli: 2 kapsule 2 puta dnevno.

Pogodno za kontinuiranu upotrebu.
Preporučen način upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporučenog načina upotrebe ruskog proizvođača gde se doza navodi kao individualna, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije.

Za minimalni period korišćenja navodi se primena ovog fitokompleksa u trajanju od 3 meseca više puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti ukoliko postoji potreba.

NAPOMENE: Pre korišćenja proizvoda poželjno je upotrebiti manju dozu kako bi se uočile moguće individualne reakcije.

KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

UPOZORENjA: Tokom trudnoće i dojenja ne treba koristiti plod pasjeg trna bez konsultacije sa lekarom. Nije namenjen deci mlađoj od 3 godine starosti.

ROK TRAJANjA: Tri godine od datuma odštampanog na ambalaži.

NAČIN ČUVANjA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

ISPITIVANjE:
Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i stručnog mišljenja Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o sanitarnom nadzoru, Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima.

U skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije, na pakovanju proizvoda označene su informacije namenjene krajnjem korisniku navedene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

Upotrebu kapsula CELEBNAJA OBLEPIHA odobrilo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao dodatak ishrani, rešenjem br. 17294/2020 od 12.10.2020. godine.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
PROIZVOĐAČ:  Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Rusija


Ruska apoteka Niš - - BILJNA APOTEKA NIŠ - - SUPER HRANA NIŠ -


  tel. +381641137793 

tel. +381665323446 


ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš


Preporuka ulje oblepiha tečno klikom na sliku. 





 

 

Нема коментара:

Постави коментар