уторак, 23. мај 2023.

L-Arginin 500 mg Niš--BEST SUPLEMENT STORE NIŠ - - -BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - -- tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---

                                     


           L-Arginin 500mg-100 kapsulaOvaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


L-Arginin 500 mg kapsule sadrže aminokiselinu koja podstiče cirkulaciju, vitalnost, fizičke performanse i snagu.

Arginin je uslovno esencijalna aminokiselina za telo koja služi za proizvodnju energije u mišićima i njihovo razvijanje i obnavljanje. Učestvuje u sintezi DNK i važan je prekursor azotnog oksida (NO).

Azot oksid je element koji proizvode endotelne ćelije krvnih sudova i doprinosi opuštanju glatkih mišićnih vlakana čime se podstiče cirkulacija krvi i vazodilatacija. Povećava sintezu kolagena i ubrzava vreme popravke tkiva nakon povreda. Arginin povoljno deluje na krvni pritisak, protok krvi, krvne sudove, vitalnost i na reproduktivno zdravlje oba pola.

podstiče cirkulaciju krvi
povećava nivo energije i opšte vitalnosti
reguliše krvni pritisak i štiti krvne sudove
poboljšava atletske performanse, jača mišićna tkiva i povećava mišićnu masu
pomaže kod erektilne disfunkcije

Način upotrebe: 2 kapsule dva puta dnevno, između obroka ili pred spavanje uz puno tečnosti da bi se olakšala apsorpcija.

Napomena: Proizvod nije namenjen osobama sa glaukomom ili virusom herpes simpleksa, osim ukoliko lekar nije drugačije propisao. Kontraindikovana je upotreba u slučaju infarkta miokarda ili koronarne bolesti srca. Ne uzimati istovremeno sa antihipertenzivnom i antikoagulansnom terapijom.

L-arginin je uslovno esencijalna (esencijalna za decu i sportiste) aminokiselina neophodna za normalno funkcionisanje endokrine žlezde hipofize. Zajedno sa ornitinom, fenilalaninom i ostalim neurotransmiterima, arginin učestvuje u stvaranju i izlučivanju hormona rasta (GH) iz hipofize, koji omogućava očuvanje ćelija i usporava proces starenja. Prirodni izvori arginina su jezgrasti plodovi, mrki pirinač, suvo grožđe, čokolada, susam i namirnice bogate proteinima.

Potreba za argininom naročito je velika kod muškaraca, pošto se 80% semene tečnosti sastoji od arginina, a njegov nedostatak može da dovede do neplodnosti. Danas gotovo svaka terapija steriliteta uključuje i suplementaciju arginina. Posle tridesete godine života dolazi do skoro potpunog prestanka lučenja arginina iz hipofize, zato ga je potrebno nadoknađivati putem dodataka ishrani. L-arginin ima sledeća dejstva na organizam:

- prekursor je za sintezu azotoksida (NO)
- stimuliše oslobađanje hormona rasta koji podmlađuje organizam i učestvuje u sintezi mišićnog tkiva
- prirodna je alternativa Viagri
- povećava broj i pokretljivost spermatozoida kod muškaraca
- snižava holesterol i redukuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja
- potpomaže imunološke reakcije
- potpomaže stvaranje kolagena
- ubrzava oporavak i zaceljivanje rana
- pomaže metabolizam masti nagomilane u organizmu
- poboljšava ćelijski odgovor na dejstvo insulina
- čuva ćelije i usporava proces starenja
- snižava krvni pritisak

Sagorevanje masti pomaže tako što učestvuje u njihovoj transformaciji u energiju, čime se postiže mišićna masa bez masnih naslaga. Pojačava otpornost organizma prema bolestima - jača imunološki sistem. Učestvujući u obnavljanju tkiva, arginin jača vezivna tkiva, čime doprinosi i zdravlju tetiva i ligamenata. Rast mišića pospešuje tako što pojačava sintezu proteina. Arginin još smanjuje nivo ureje u krvi i mokraći.

Za oslobađanje hormona rasta tokom noći značajni su sledeći dodaci ishrani: aminokiseline ornitin, arginin, triptofan, glicin i tirozin, koji deluju sinergijski (delotvorniji su zajedno nego pojedinačno) sa vitaminom B-6, niacinom, cinkom, kalcijumom, magnezijumom, kalijumom i vitaminom C. Vrhunac lučenja GH dostiže se oko devedeset minuta pošto se zaspi. Nivo prirodnog hormona rasta smanjuje se sa starenjem organizma. Negde oko pedesete godine sinteza GH potpuno prestaje. Ali dodavanjem ishrani preparata koji sadrže aminokiseline i vitamine koji podstiču oslobađanje hormona rasta, proizvodnja prirodnog hormona rasta može se vratiti do nivoa mlađe odrasle osobe.

Ovaj preparat ne treba da uzimaju deca u razvoju, trudnice, žene koje doje, ili osobe koje imaju herpes ili pate od shizofrenije. Ne preporučuje se osobama koje imaju problema sa bubrezima ili jetrom, osim po preporuci i pod nadzorom lekara.

Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 
Нема коментара:

Постави коментар