четвртак, 11. мај 2023.

Lavlja griva tinktura Niš -- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - -- tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI


Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Tinktura Lavlje grive bazirana je na čistom ekstraktu lekovite pečurke Hericium erinaceus koja je proglasena gljivom 21. veka zbog svog lekovitog dejstva.

Lavlja griva – Hrana za mozak
Lavlja griva je bogata ß-glukanima i prirodnim nootropnim supstancama – hericenon i erinacin – odgovornim za očuvanje nervnih ćelija i poboljšavanje moždanih funkcija.

Studija na starijim odraslim osobama sa blagom demencijom otkrila je da konzumiranje ekstrakta Lavlje grive tokom četiri meseca značajno poboljšava mentalno funkcionisanje. Kod ispitanika je zabeležen poboljšan fokus i smanjeni simptomi ‚‚moždane magleˮ odnosno mentalne usporenosti, ošamućenosti, nepažnje, nedostatka prisutnosti i zbunjenosti.

Ustanovljeno je da Lavlja griva uspešno obnavlja omotač nervnih ćelija pa ih tako čuva od propadanja.

Uzimanje Lavlje grive može da uspori progresiju hroničnih neurodegerativnih bolesti kao sto su Alchaimer, multipla skleroza i Parkinson.

Proizvedeno u Srbiji u strogo kontrolisanim uslovima
Gljivu uzgajamo u strogo kontrolisanim uslovima bez teških metala i pesticida kako bi se garantovala čistoća i moć ekstrakta.

Ekstrakt je 100% rastvorljiv u vodi, što mu daje superiornost u odnosu na druge proizvode jer se sastojci odgovorni za lekovito dejstvo lakše apsorbuju u telu.

Odobreno od Ministarstva Zdravlja Republike Srbije
Naša tinktura Lavlje grive je jedina u Srbiji koja je prošla kontrolu Farmaceutskog fakulteta i ima odobrenje od Ministarstva Zdravlja.

Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 


lavlja griva
Zbog svog hemijskog sastava, lavlja griva se efikasno i lako apsorbuje u organizmu.

Lavlja griva (Hericium erinaceus) je vrsta jestivih pečurki (gljiva), sa značajnim nutritivnim i lekovitim svojstvima. Do skoro se pretežno koristila u istočnjačkoj kuhinji. Uzgaja se u Japanu, Kini i Severnoj Americi, ali se sve više koristi u Evropi pa i kod nas, jer trendove zdravije ishrane velikim delom diktiraju brojna nova istraživanja.

Kako izgleda lavlja griva i kakvog  je ukusa
Pečurka lavlja griva je veoma neobičnog izgleda. Nema peteljku ni okrugli „krov“ kao ostale gljive. Više je nalik mahovinastim tvorevinama, iako debljim i masivnijim. Njena težina je drugačija – veća je, pa i „gušća“ u odnosu na druge gljive i po strukturi i po gramaži. Ima manji sadržaj vode, „mesnatija“ je. Ukus podseća na mekše meso ili morske plodove.

U 100 grama lavlje grive nalazi se:

44 kalorije
0,6 g masti
7,1 g ugljenih hidrata
2,5 g proteina.
Reč je, dakle, pre svega o izuzetno niskokaloričnoj namirnici.

Koje korisne materije sadrži lavlja griva
Ova gljiva ima veliki broj izuzetno korisnih sastojaka potrebnih našem organizmu i značajnih za opšte zdravstveno stanje. Sadrži polisaharide (heterobeta glukan), kao i beta D glukane, uz provitamin D2. U lavljoj grivi ima erinacina Q, kao i erinacina R i derivata ciatena. Tu su i brojni enzimi neophodni za mnoge funkcije našeg tela (GSH reduktaza, SOD, NaDPH, katalaze, tirozinaze, perksidaze).

Ksilan, glikoksilan, mano glikoksilan, samo su neke od supstanci koje lavljoj grivi daju epitet i „čudesne pečurke“. Bogatstvo antioksidanata je važno ne samo za sprečavanje oskidativnog stresa, već i za zaštitu od infekcija. Zbog svog hemijskog sastava, lavlja griva se efikasno i lako apsorbuje u organizmu.

Lavlja griva i problemi sa neurološkim sistemom
Naučna istraživanja o zdravstvenim prednostima lavlje grive vrše se već duže od tridesetak godina. Još prva saznanja su govorila o tome da je ova gljiva izuzetno korisna za naš neurološki sistem, odnosno, revitalizovanje i zaceljenje nervnih vlakana.

Grupe naučnika iz Kalifornije i Japana koji se bave neurobiologijom i istraživanjem funkcije nerava, testirali su dejstvo lavlje grive i ustanovili velike koristi. Ekstrahovali su dva molekula, aktivna sastojka lavlje grive – derivate ciatena, koji su veoma važni za obnavljanje nervnog tkiva. Došli su do dokaza da se korišćenjem lavlje grive obnavlja mijelinski omotač nervnih ćelija i pospešuje provodljivost nervnih signala. Ovo svojstvo lavlje grive je učinilo da se svrsta među najznačajnije prirodne preparate kod alternativnih tretmana za multiplu sklerozu i distrofiju mišića.

Druga neurološka oboljenja i kognitivne poteškoće
Faktor rasta nervnog tkiva takođe je značajan za stanje našeg neurološkog sistema, a posebno kod osoba obolelih od demencija, speficično kod Alchajmerove bolesti. Uopšte, izuzetno je korisna kod svih oboljenja nervnog sistema, što potvrđuje i jedan od vodećih svetski istraživača Paul Stamets, naučnik, mikolog i stručnjak za gljive.

Sada već čuvena studija iz Jokohame (2009), navodi se kao primer za poboljšanje kognitivnog zdravlja kod pacijenata koji su uzimali lavlju grivu svakodnevno, kao i boljih kognitivnih sposobnosti. Ona nije jedina – više studija se bavilo ovim pitanjem i potvrdilo navode. Jedno zanimljivo istraživanje bavilo se stanjem žena u menopauzi i pokazala da su bile manje depresivne uz bolju koncentraciju, ako su konzumirale lavlju grivu.

Pokazalo se da je cijaten zaslužan za dobre rezultate kod digestivnih problema (gastristisa, čira na želucu, karcinom želuca i jednjaka). Sastojci lavlje grive mogu da pomognu i u obnavljanju sluzokože creva. Zbog malo kalorija i niske količine masnoća, dobro regulišu nivo holesterola i glukoze u krvi.

Istraživanja kažu da ova pečurka može da bude od pomoći i kod poremećaja ishrane (anoreksija, bulimija). Jako antioksidativno dejstvo je značajno za obnavljanje sluzokože svih organa, ali i kože i njenog oporavka.Нема коментара:

Постави коментар