недеља, 21. мај 2023.

Maitake Niš - MEDICINSKE PEČURKE NIŠ - IMUNITET NIŠ - - -BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - -- tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI

           


                      MAITAKE

pomaže i kod povišenog pritiska, raznih infekcija, hepatitisa B i C, smanjenju temperature kod upalnih procesa, a sve češće i kod dijabetesa, uz Coprinus comatus i još neke gljive.


                  Ruska apoteka Niš ---- BILJNA APOTEKA NIŠ --- SUPER HRANA NIŠ - --  tel. +381641137793 --- "NATURA KUTAK" - - - ul. OBILIĆEV VENAC br. 20, Niš --- tel. +381665323446 - - - NAJVEĆI IZBOR ORGANSKIH PROIZVODA U SRBIJI---




Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Maitake / Grifola frondosa – sušeni prah 50g

Maitake je japanski naziv za ovu izuzetnu pečurku, koju su veoma teško pronalazili, jer se ona nije nalazila u šumi, na livadama ili na kori drveta, nego unutar debla ili na korenju, obično starog hrasta ili bukve, kestena i još nekih vrsta.

Znalo se za njenu lekovitost i blagotvorno dejstvo od davnina, posebno u Japanu, Kini i okolnim zemljama, mada se može naći i u Evropi kao i u SAD i Kanadi. Ozbiljnija istraživanja se vršena zadnjih decenija 20-og veka, kada se počela i masovnije uzgajati, posebno u Japanu i Kini, gde su vršena i najtemeljnija istraživanja vezana za blagotvorno dejstvo maitake na imunološki sistem organizma.

Poznato je da su u SAD vršena ozbiljna ispitivanja vezana za lekovitost maitake, gde se u više navrata utvrdilo da ova gljiva može da pomogne kao imunostimulator. Jedan tim stručnjaka je objavio da deluje blagotvorno kod tretiranja kancera dojke, pa i drugih kancera, a Američki Nacionalni Institut za borbu protiv raka je objavio da ima dejstvo i u borbi protiv HIV virusa.

Maitake je bogata polisaharidima, beta-glukanom, proteoglikanom, heteropolisaharidima, kao i mnogim drugim sastojcima. Polisaharidi iz gljiva sprečavaju nastanak malignih ćelija, to jest štite zdrave ćelije i sprečavaju širenje sa ćelija koje su već zahvaćene tumorom. Beta glukani iz gljiva podstiču imunosistem u ćelijama da se lakše izbore sa uljezima u organizmu.

Dokazano je da pomaže i kod povišenog pritiska, raznih infekcija, hepatitisa B i C, smanjenju temperature kod upalnih procesa, a sve češće i kod dijabetesa, uz Coprinus comatus i još neke gljive.

Neka istraživanja su potvrdila da maitake pomažu kod sprečavanja gubitka koštane mase, do čega dolazi u poznim godinama ili usled nekih oboljenja. Maitake može biti blagotvorna i kod problema vezanih za arterosklerozu.

Prepororučuje se 1-2 grama praha dnevno, razmućeno u vodi ili kao dodatak jelima.

MAITAKE (Grifola frondosa)
Grifola frondosa Maitake jeste džinovska gljiva koja može dostići veličinu fudbalske lopte i koja raste više godina na istom mestu u osnovi drveća, posebno hrasta. Veoma je osetljiva na promene u okruženju, pa je nije lako uzgajati.  U Japanu je poznata kao Maitake, što znači igrajuća  pečurka. U Japanu je Maitake široko korišćena kulinarska gljiva, glavni sastojak nacionalnog jela nabe, ali i važan sastojak velikog broja jela (često se priprema samo sa maslacem, u foliji).
Može dostići težinu od preko 20 kilograma, zbog čega je poznata i kao kraljica gljiva.

Maitake je bogata mineralima (kalijum, kalcijum, magnezijum) i raznim vitaminima (B2, D2, niacin), vlaknima i aminokiselinama. Aktivni sastojak te gljive koji poboljšava imunitet identifikovan je osamdesetih, a reč je o proteinu beta glukanu. Zajedno sa drugim medicinskim gljivama, Maitake se koristi za opšte poboljšanje zdravlja i vitalnosti organizma. Raste u severoistočnom Japanu i Severnoj Americi, a u tradicionalnoj medicini cenjena je kao adaptogen koji balansira telo i dovodi ga u normalu.

Maitake se koristi za:
snižavanje krvnog pritiska,
u borbi protiv kancera,
za poboljšanje funkcija imunog sistema.

Istraživanja su pokazala da Maitake može da reguliše krvni pritisak, glukozu, insulin, serum i lipide jetre, te da je korisna u mršavljenju.

Ova gljiva posebno se preporučuje za prevenciju kancera i sprečavanje njegovog širenja zato što može da aktivira ćelije ubice i podstakne proizvodnju interleukina 1.

Kod manjeg broja ljudi su moguće blage alergijske reakcije, obicno kod onih koji inače reaguju na gljive.

POVEZANI PROIZVODI

Paleta pažljivo odabranih proizvoda

"Zdrav čovek ima hiljadu želja. Bolestan samo jednu." - Anton Čehov

Ćuranov rep – Coriolus (trametes) Versicolor
Šitake – Lentinus Edodes
Hericium Erinacesu – Lavlja griva
Noni – Morinda Citrifonia
Astragalus
Doziranje kordicepsa
Kordiceps i regulacija šećera u krvi
Kordiceps – podsticaj za srce
Imunomodulatorni efekti kordicepsa


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA KUTAK 


JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446



Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 




Нема коментара:

Постави коментар