петак, 28. фебруар 2014.

Đumbir u borbi protiv raka prostate

Đumbir efektniji nego lekovi u borbi protiv raka?


đumbir
Đumbir, začin srodan začinu kurkuma, supstanci koja ima jako antikancerogeno sredstvo, poznat je po svojoj sposobnosti da smanjuje tumore. Čak je efikasniji od mnogih lekova protiv raka, koji su se pokazali kao potpuno neefikasni i zapravo ubrzavaju smrt pacijenata obolelih od raka. Najčešće se konzumira u malim dozama u prehrambenim proizvodima i pićima. Prema nekim istraživanjima, lekovita svojstva đumbira daleko nadmašuju čak i farmaceutske napredne izume.
U jednom istraživanju koje je sproveo Univerzitet u Džordžiji, ekstrakt đumbira smanjuje veličinu tumora prostate za čak 56% kod miševa.
Istraživači sa departmana bioloških nauka na Univerzitetu Kralj Abdulaziz u Saudijskoj Arabiji tvrde na osnovu svojih istraživanja da ekstrakt đumbira može biti efektivniji u borbi protiv raka dojke nego bilo koji drugi lek protiv raka koji se trenutno nalazi na tržištu. Oni tvrde da lekovi protiv raka dojke najčešće imaju efekat ometanja raka, ali da uz to izazivaju ozbiljne sporedne efekte. Kada su izložili ćelije raka ekstraktu đumbira, došli su do zaključka da đumbir ima antikancerogeno dejstvo i da pri tom ne škodi zdravim ćelijama.
Osim antikancerogenog dejstva, đumbir smanjuje upale, a zna se i da je đumbir bogat izvor antioksidanata koji popravljaju kvalitet života. Đumbir suzbija rak pluća, jajnika, debelog creva, dojki, kože, prostate i pankreasa. On služi kao prevencija dijabetesa, ima antibiotička dejstva, antifungalna dejstva (protiv gljivica), deluje protiv čireva, problema sa želucem, smanjuje toksičnost raznih supstanci, smanjuje menstrualne bolove, deluje protiv zračenja. Zatim povoljno deluje kod jutarnje mučnine, bakterijske dijareje i kod mnogih drugih bolesti.
Ali šta je sa lekovima protiv raka? Da li đumbir zaista može da nadmaši napredne lekove koji se često ističu kao „jedina opcija“ za onkološke bolesnike?
Ispostavilo se da lekovi za rak ne samo da su ozbiljno neefikasni u trajnom smanjuju tumora, već zapravo povećavaju tumore i brže ubijaju pacijenta.
Tumori metastaziraju, što znači da se vrate veći i jači od svog prvobitnog oblika. Štaviše, utvrđeno je da je metastaziranje nakon uzimanja lekova veoma agresivno.Prema jednom medicinskom centru u Bostonu, pokušaji da se kontroliše tumor lekovima može dovesti do metastaze tumora, što na kraju krajeva dovodi do smrti pacijenta.
S druge strane, đumbir praktično nema neželjenih efekata i koristi se kao prehrambeni proizvod u mnogim kulturama već vekovima. Ekstrakt đumbira sprečava rast tumora i njegove smrtonosne efekte kod mnogih ćelija tumora prostate.

Узбудљив : Ђумбир Пронађено за заштиту од , Реверсе Токиц МСГ Дамаге
Елизабет Закупац Елизабетх закупца
20. новембар , 2013
Упдатед 11/20/2013 у 1:26 пм
0
коментар
10
ђумбир мсг 263к164 Узбудљив : Ђумбир Пронађено за заштиту од , Реверсе Токиц МСГ ДамагеМСГ или натријум глутамат , јетоксична супстанца додаје у различитим намирницама у циљу да вам враћају за више . То је познато као екцитотокин иу стању је да буквално узбуди своје ћелије на смрт . Док управљача јасно МСГ јенајбољи начин да се заштитите од њеног оштећења , недавна истраживања показују ђумбир може бити у стању да вам заштити , чак уназад штету која је већ урађено .

МСГ се наћи у различитим намирницама , понекад наведеним под различитим именима , тако да не отера купце : имена као што су екстракт квасца , хидролизовани биљних протеина , протеина сурутке , аутолизед квасца и квасца хране . То је најчешће проналази у супама , ароме, и сосови . Али ефекти МСГ не може бити сакривен . Прошло је повезан са гојазношћу , проблема са видом , мигрене , па чак и АДХД и рак .


Ђумбир , с друге стране , јелековита храна која је лако пронаћи , па чак и лакши за коришћење . Она има антигљивично , антивирусно и антибактеријско деловање . Здравствене предности ђумбира су већ неспорна , али сада то истраживање показује како ђумбир може супротставити штету од МСГ ,корист од овог корена су још више порасла .




За студију , истраживачи убризгава пацове са МСГ решење за 30 дана , указујући екстремну повлачење након тога и у вези смањење епинефрина , норепинефрина , допамин и серотонин- све кључне неуротрансмитера једињења у мозгу .

Истраживачи пратили овај режим са 30 дана од ђумбира екстракта корена . У то време , они су били у стању да у потпуности преокрене штету коју МСГ , враћајући неуротрансмитера пражњење и оштећење мозга . Даље , предности ђумбира настављено након истраживачи зауставили га администрирање .


Објављено у Пакистану Јоурнал оф Биологицал Сциенцес , они закључио рекавши , " можемо рећи дађумбир екстракт има неуропротективни улогу против натријум глутамат токсичност ефекта . "


Сврха МСГ у храни , према произвођачима , је да делује као појачивач укуса . Као и многи други адитива који нису безбедни , МСГ има место наФДУ је опште признат као сигурни (ГРАС) листи , делом због недостатка агенције за надзор и наизглед недостатак бриге о адитива .


Једна студија објављена у 2008 у часопису Аутоиммунити повезан МСГ потрошњу са централном гојазношћу , дијабетесом тип 2 , значајним упале и оштећења јетре . Ови истраживачи рекао , " предлажемо да МСГ треба да има свој профил безбедности преиспита и да се потенцијално повучен из ланца исхране . "


Док амбициозан ,преиспитивање МСГ и њених токсичних ефеката вероватно неће догодити у скорије време . Барем до тада , постоји нада да избегавање иисхрана са ђумбиром може да заштити мозак од оштећења МСГ .



Ђумбир заиста ради на врху листе ефикасних природних хоме лекова . Се користи кроз историју од стране различитих култура широм света , ђумбир користи предности невероватну лековиту моћ доказано за мноштво болести . Зачин је паковане са есенцијалних нутријената и подмлађивања једињења . Док ђумбир је показано да помогне безброј ' минор' проблеме као што су стомаком , невероватно здравствене предности ђумбира такође укључују борбу против рака ефикасније од фармацеутских лекова рака .


Здравствене предности Гингер - Откривање Изненађујуће исцелитељску моћ


1 . Ђумбир јеСнажан Рак борац


Док ђумбир помаже заједничке болести , то је позитиван ефекат на више озбиљних здравствених услова не може се занемарити . Један такав озбиљно здравствено стање које ђумбир је познато да помогну лечење годинама је рак јајника . Универзитет у Мичигену Свеобухватног Цанцер Центер сазнао преко својих истраживања да ђумбир такође могу да униште ћелије рака јајника . Шта више , они су открили да ђумбир изазвао два типа ћелијске смрти - апоптозе и аутопхаги . " Апоптосис ... резултати из ћелија рака у суштини самоубиство . Други тип ћелијске смрти , звао аутопхаги , резултати из ћелија варе или нападају сами . "




" У више Рак јајника ћелијских линија , утврдили смо да је ђумбир индуковане ћелијске смрти на сличан или бољи темпом него на бази платине лековима за хемотерапију обично користе за лечење рака јајника ", каже Џенифер Род , МД ,гинеколошки онкологија сарадник на УМ Медицина Школа .

Поред помажући у лечењу рака јајника , ђумбир такође нуди обиље заштитних користи за рак дебелог црева . Универзитет проучавали како ђумбир би могао да спречи напредовање цолорецтал ћелија рака . Један суђење објављен у Јоурнал оф Цлиницал Онцологи је показала да су они конзумирање ђумбир корен имају нижи ниво запаљења црева и упале црева , чиме се помаже да се смањи ризик од рака дебелог црева . Друге студије су такође показале да ђумбир помогне формирање тумора за оне изложени изазивању рака хемикалија.


Релатед Прочитано: 4 анти - Рак храна


Шта је најимпресивније о месту ђумбир у заштити против рака , мада , то је то способност да надмаше опасне дроге рака . Предмет једног истраживања заснованог из Грузије Државног универзитета , цео ђумбир екстракт је откривено да се смањују величину тумора простате за невероватних 56% у мишева . Али шта је са лековима рака ? Да ли ово стварно једноставан зачин обори напредне лекова који се често кришом посматрати као " једина опција " за пацијенте од рака од лекара ? Испоставило се да лекови рака су не само неефикасна у трајно смањују туморе , али они заправо чине тумори већи и убије пацијента брже - нешто природне намирнице неће учинити . Здравствене предности ђумбира тражите још боље .


2. . Анти-инфламаторна својства Помоћ са многих услова


Као што је раније поменуто , ђумбир има страшан анти-инфламаторна својства . У ствари , то може бити онокорен је најпознатији по . Анти - инфламаторна једињења одговорни за значајно смањење упале називају гингеролс . Ова једињења чине ђумбирневероватно корисно средство за разне запаљенске у вези здравствених услова .


У бројним истраживачким комада , истраживања откривено да су једињења су одговорни за смањење бола и побољшање мобилности за оне са остеоартритис или реуматоидни артритис . У две клиничким студијама , утврђено је да 75 % артритиса пацијената и 100 % болесника са мишићне нелагодност доживели олакшање бола и / или отицање . Поред бола нивое смањења , једињења могу такође умањује отицање .


Поред тога што помаже онима са артритисом , ђумбир може имати користи онима који имају друге болести изазваних или подстакнуто инфламација , као што су гојазност , дијабетес , Алзхеимер-ова болест , бројне врсте рака , и кардиоваскуларне болести , да поменемонеке .




Али здравствене предности ђумбира не престају ту .

3. . Третирање Горушица / рефлукс киселине са ђумбиром


Милиони пате од горушице и лоша пробава можда штеди Подоста ако они дали Ђумбир пробати као третман за горушице , уместо многих киселина- блокатора на више милијарди долара дроге индустрије . Трошкови лекова за рефлукс киселине , познате као инхибитори протонске пумпе или ППИ , може добро превагнути било потенцијалну корист . Ови лекови су познати да се повећа ризик од прелома костију , малапсорпције питања, пнеимониа , канцер , и Цлостридум диффициле .


Уместо окретања на лекове , само покушајте ђумбир . У 2007 студији објављеној у часопису Молецулар Нутритион Ресеарцх и хране , истраживачи су упоредили анти - улкус и анти - Хелицобацтер плиори ( бактерија повезана са чирева ) својства ђумбира и конвенционалних киселина- блокатори попут лансопразол, или Превацид . Необично , ђумбир обавља шест до осам пута боље од лекова . Уместо ометање или уклањањем желудачне киселине баријеру ( а тиме и деактивирање протеолитичке ензиме и повећава ризик од инфекције ) , ђумбир инхибира рефлукс киселине и садржи потентан протеолитичке ензиме .


Остали Хеалтх Бенефитс од ђумбира


4. . Кашаљ - Поред безброј других ђумбир користи , то је такође један од најпознатијих природних лекова за кашаљ . Ђумбир мора бити делимично исечен и кувано и да се обезбеди потенцију , треба сломљен мало пре кључања . То ће помоћи да се извуче активне састојке . Пијење ђумбира као чај ће ублажити бол у грлу , кашаљ нон-стоп , па чак и загушења .

5. . Упаљено грло - Као и код кашља, стомаком и главобоље , чај направљен са ђумбиром је такође одличан за бол у грлу . Покушајте једно одчај је поменуто на овој страници , или кувати са 1 инча комад корена ђумбира или неколико кришке , а затим додајте мед и / или лимуна .
6. . Запушен нос / загушења - Покушајте да мало ђумбира чај са кокосовим млеком и локалног меда . Ово није само за невероватних укуса , она разбија шлајм и даје подстицај за имуни систем .
7. . Стомаком / Побољшан Варење - Многе биљке и зачини су одлични за смиривање узнемирени стомак , а ђумбир није изузетак . То јелогика даје некоме ко је мука неку клакера . Нарендајте мало ђумбира или ископај неколико гранчица нане лишћа и стрмим у кипућу воду на неколико минута и уживајте са кашика сировог меда да потчини се гунђати .
8. . Главобоље / Мигрене - биље попут нане , алева паприка и ђумбир може бити корисна у лечењу главобоља и мигрена . Ђумбир је посебно корисно за борбу против мучнине које често прати мигрене . Да бисте користили 3 биље заједно у чај као природно болова , помешајте један комад ђумбира инча са кашичицом сушеног нане и прстохват Каен у кључалу воду . Оставити смешу да цурити 15 минута пре него што пије . Засладити медом или само стевије .
9. . Зубобоља - Такође, међу здравственим предностима ђумбира , користећи зачин као лек за зубобоље је нешто што је преноси са генерације на генерацију . Многи људи чак доживљавају тренутно олакшање од бола зуба . Покушајте трљање сирову ђумбир у десни или кувати корен ђумбира , пуштајући га да се охлади и да га користите као уста исперите .
10. . Бол - Поред тога што помаже лечење бола у вези са запаљењем ( болови у зглобовима ) , стомаком , бол у грлу , и зубобоље , ђумбир такође могу да помогну са болност мишића . Једињења гингерол , схогаол , а зингероне нашао у ђумбира су ефикаснији од лекова за упалу лекова познатих као НСАИЛ , наводи се у студији објављеној у Јоурнал оф Паин . Пробајте мало ђумбира чај после тренинга , а ако то не успе , пробајте неке друге природне аналгетик .
Гингер Предности Преглед - Ђумбир је одличан за :

Заштита Рак

Горушица / киселина рефлукс / Герд
Јачање имуног система
бол
кашаљ
упаљено грло
Запушен нос или цурење из носа
Узнемирен стомак
мучнина
зубобоља
Главобоље
запаљење
упаљено грло
оток
Болести изазване или подстакнуто инфламација , као што су артритис , гојазност , дијабетес , Алзхеимер-ова болест , бројних типова канцера , кардиоваскуларне болести , и више
-
Првобитно , ђумбир је углавном користи у Кини . Ових дана , постоји много плантажа широм света - посебно у источној Африци и на Карибима . То је разлог зашто многи гране природне здравствене заштите као што су биљне терапије , арома терапије , Ајурведа и Натуропатхи зависе од више гигнер користи .

Људи доживљавају многе здравствене предности ђумбира за узрасте , време је да га видите као више него само састојак за ваше јела , али и као моћан природни лек .


Додатни извори :


Аннеттерозен.Хубпагес


ХеалтхДиариес


Пубмед/20418184


СциенцеДаили


Обстетрицс & Гинецологи


Јоурнал оф Нутритион


Америчко удружење истраживање ракa




Нема коментара:

Постави коментар