Да би шољица чаја била делотворна, чај треба припремити на правилан начин:
Инфуз је припрема када се биље прелије кључалом водом, поклопи и остави да стоји одређени временски период.
Декокт је начин када се екстракцијом биље прелије водом и остави да кључа на повишеној температури.
Мацерат је припрема кадасе биље прелије хладном водом и остави да стоји одређени временски период на собној температури.
Чај можете зачинити на различите начине: додавањем рума, ваниле,лимуна, а најчешће се заслађује шећером, медом,малтексом...
Чај ујутро буди,освежава дух и мисли,подстиче креативност и вољу, обнавља и чисти организам, опушта од напорног дана, даје осећај мира и задовољства....................
Инфуз је припрема када се биље прелије кључалом водом, поклопи и остави да стоји одређени временски период.
Декокт је начин када се екстракцијом биље прелије водом и остави да кључа на повишеној температури.
Мацерат је припрема кадасе биље прелије хладном водом и остави да стоји одређени временски период на собној температури.
Чај можете зачинити на различите начине: додавањем рума, ваниле,лимуна, а најчешће се заслађује шећером, медом,малтексом...
Чај ујутро буди,освежава дух и мисли,подстиче креативност и вољу, обнавља и чисти организам, опушта од напорног дана, даје осећај мира и задовољства....................
Нема коментара:
Постави коментар