среда, 25. фебруар 2015.

5 РАЗЛОГА ЗАШТО КОРИСТИТИ овсене пахуљице И 2 супер рецептa са ЊИМА



Овсене пахуљице су природне и готово непрерађене, а састоје се од зоби, житарице целог зрна. Зашто их свакодневно конзумирати и како их убацити у другачија јела осим доручка, прочитајте у следећим реченицама.

5 разлога за конзумирање овсених пахуљица

1. Конзумирање зобених пахуљица смањује ниво холестерола и смањује ризик од кардиоваскуларних болести. Већ ¾ шоље овсених пахуљица дневно може помоћи у смањењу нивоа холестерола

2. Топива влакна у њима могу везати (апсорбовати) значајну количину воде, и тиме успорити варење. На тај начин дуго осећамо ситост, и на тај начин помажу у контроли телесне тежине.

3. Конзумирање зобених пахуљица смањује ризик развијања шећерне болести типа 2. Топива влакна помажу да се избегне осцилација нивоа шећера у крви.

4. Садржи бројне витамине, минералне материје и антиоксиданте, богат је извор угљених хидрата и гвожђа. Упркос биљном пореклу садржи и много протеина. Управо те хранљиве материје могу смањити и ризик од рака.

5. Припрема је брза и једноставна. Било која врста зобених пахуљица у било којем рецепту готова је у максимално 15 минута. Без губљења пуно времена на тањиру можете имати фантастични и хранљиви оброк.



Баш зато што су тако једноставне и "обичне", а толико здраве, хранљиве и укусне, Продавница здраве хране Натура кутак воли овсене пахуљице, а вама доноси два одлична рецепта за кексиће који ће одушевити сваког вашег укућана и пријатеља.





Зобена АРОНИЈА

овсена аронија

Потребни састојци:

1 шољицу ситних зобених пахуљица или 1 ½ шољица зобног брашна

4-5 кашика уврх пуних путера од кикирија

1 јаје

1 1/2 кашичицу прашка за пециво

Пола кашичице стевије

Прстохват морске или розе соли

Пекмез од ароније или сува, кандирана аронија

Припрема: Самељите овсене пахуљице у брашно или користите готово зобено брашно. Додајте прашак за пециво, стевију и прстохват соли. Умутите јаје па сипајте у смесу, додајте маслац од кикирија и замесите тесто. Обликујте куглице па их слажите на тепсију обложену папиром за печење. Сваку куглицу мало спљоштите и усредини направите рупице за пекмез. Пеците 15ак минута на 170Ц, а кад се кексићи охладе рупице попуните пекмезом од ароније.

Зобено брашно које вам је потребно у овом рецепту можете купити у нашој продавници. Ови укусни кексићи не би били потпуни без пекмеза суперздраве ароније. Како до пекмеза, али и осталих производа од ове супер биљке сазнајте код нас сваког радног дана.



НАЈБРЖИ ДЕСЕРТ НА СВЕТУ

зобена банана

Потребни састојци (за 8-10 кекса)

2 ком зрелих банана

100 г меканих зобених пахуљица

Припрема: Огулите 2 зреле банане (што зрелије и меканије). Растргајте их на мање комаде и додајте уз њих 100 грама меканих зобених пахуљица. Вилицом истисните банане и спојите их са овсеним пахуљицама док не добијете уједначену смесу. На папир за печење кашиком распоредите смесу за кексе и једнако их обликујте. Можете их и посипати дорбљеним лешницима. Обликоване колачиће ставите пећи на 200 степени 15-ак минута док не посмеђе.
Пријатно.


Нема коментара:

Постави коментар