петак, 13. фебруар 2015.

Aktivni medicinski ugalj


Aktivni ugalj je vrsta uglja koja se hiljadama godina unazad koristila u medicinske svrhe. Mi vas danas upoznajemo sa svim lekovitim svojstvima ovog čudotvornog praha.

 Ovaj proizvod možete kupiti u prodajnom objektu :

NATURA KUTAK 
NIŠ 
Ul. OBILIĆEV VENAC br. 20


Savetovalište!
Proizvode možete poručiti i pozivom na brojeve ili putem aplikacije Viber


NATURA
☎️+381184245096

JELENA TASIĆ
☎️+381641137793

SALE
☎️+381665323446Klikom na link dobijate putokaz i mapu kako da nas nađete


Ovde 


NATURA KUTAK NIŠ OBILIĆEV VENAC 20 (Google mapa) 
Kad kažemo ugalj ne mislimo na ostatke poslednjeg roštilja nego na posebnu vrstu koja je potpuno bezbedna za konzumaciju i ne sadrži nikakve mirise ni ukuse.

Aktivni ugalj se obično pravi od kore kokosovog oraha ili bambusa koje se zgrevaju na veoma visokim temperaturama ne bi li promenile svoju strukturu i dobile visoko upijajuća svojstva.
Ovaj snažni suplement se u drevnim kulturama koristio za lečenje od otrova, bakterija, parazita i drugih toksičnih materija u organizmu. Način na koji funkcioniše je veoma jednostavan. Naime sve štetne materije iz tela se jednostavno zalepe za površinu uglja pa ih telo putem bešike eliminiše iz organizma.

Naučno su dokazana mnoga terapeutska svojstva aktivnog uglja, a mi vam donosimo savete kako da ga najjednostavnije uključite u svoj svakodnevni život.

Danas je ugalj dostupan u mnogo različitih oblika kao što su kapsule, tablete, prah ili tečnost. Često se koristi kao deo detoks tretman i za čišćenja debelog creva. Veoma je važno napomenuti da se aktivni ugalj ni na koji nači ne probavlja u vašem organizmu, već samo prolazi kroz vaš digestivni trakt i kao milion malih usisivača čisti sve štetne materije.
Aktivni ugalj će vam pomoći i ako ste preterali sa alkoholom. Popijte čašu rastvorenog uglja pre izlaska i posle. Na ovaj način sprečićete glavobolje i mamurluk. Ovo je dobro znati pre sezone slava i praznika.

Aktivni medicinski ugalj je adsorbent sa visokim afinitetom vezivanja liposolubilnih i hidrosolubilnih jedinjenja. Adsorpcija prirodnih i sintetskih lekova, otrova, gasova i produkata bakterijskog metabolizma omogućena je velikom specifičnom površinom čestica.
Kod nespecifične dijareje, trovanja hranom i hemikalijama, akutnih trovanja lekovima i toksinima, za regulaciju probave (kod nadimanja i grčeva). Kao sastavni deo kućne apoteke poželjno ga je imati sa sobom na putu, odmoru i na izletima.

Kako nam sve pomaže aktivni ugalj
Otklanja tragove lekova iz organizma.
Smanjuje oštećenja izazvana holesterolom i kardiovaskularnim bolestima.
Uklanja parazite i bakterije iz organizma.
Poboljšava zdravlje i izgled kože.
Može se koristiti kao pasta za zube pošto ih izbeljuje i uklanja neugodan zadah.
Pozitivno deluje na čir želuca.
Stotinama godina u Severnoj Americi se koristio za lešenje modrica i kožnih upala.
Preventivno deluje na grip, prehlade i ostale uobičajene viruse.
Može se koristiti za potpunu detoksikaciju tela.

Profesor Tueri, član francuske medicinske Akademije je 1831.god. pred svojim iznenadjenim kolegama popio smrtonosnu dozu strihnina i... preživio.
Tajna je bila u tome što je ovaj otrov prethodno pomešao sa aktivnim ugljem.
Ljekovita svojstva ovog prirodnog preparata prvi put su dokumentovana još na egipatskim papirusima.

Danas je u modernoj industriji neophodan u proizvodnji vazdušnih i vodenih filtera.
U savremenoj medicini aktivni ugalj se prvenstveno koristi kod akutnih trovanja izazvanih inhalacijom, vodom ili hranom.
Aktivni ugalj predstavlja veliku pomoć kod trovanja lekovima koja su česta pojava, posebno kod dece. To je razlog što pedijatri preporučuju roditeljima da ga obavezno uvrste u kućnu
apoteku.
Šta je medicinski aktivni ugalj?
Crni prah bez ukusa i mirisa dobijen od drveta ili drugih materijala koji su bili izloženi visokim temperaturama u bezvazdušnom prostoru.
Dalje se tretira tj. aktivira da poveća sposobnost upijanja supstanci zagreavanjem. To je čist ugljen koji se postupkom doveo do povećane moći apsorboranja čestica i gasova u digestivnom sistemu.
Podaci o aktivnom uglju nadjeni su i na egipatskim papirusima i pre 1550 pre naše ere. Indijanci su ga mešali sa vodom za stomačne bolesti.
U obliku granula ili tableta, pomoć je za probleme sa stomakom, bilo da je u pitanju trovanje vodom, hranom, lekovima, dijareja, nadutost.

Dejstvo aktivnog uglja
Aktivni ugalj vezuje za sebe veliki broj organskih i anorganskih otrova, mikroorganizme i lekove. Sa druge strane, sam se ne resorbuje i ne metaboliše, već se zajedno sa supstancama koje je vezao izlučuje iz organizma. Neškodljiv je i mogu ga koristiti i deca.
Studije potvrdjuju delovanje kod gasova, zatvora, grčeva, ali česta upotreba može uticati na apsorbciju hranljivih materija, pogotovo kod djece. Zbog toga, ne treba ga uzimati brzo posle unosa hrane ili lekova (može smanjiti njihovo dejstvo).
Posle obilnog ručka se može koristiti sa smanjenje nadutosti.
Rasprostranjen svuda, ovaj tako poznat proizvod dobijen sagorevanjem drveta, svakome je dostupan. Ugalj je lek protiv mnogih bolesti i odavno se ubraja u sredstva kojima se služi prirodna medicina. Lekovita svojstva uglja baziraju se na izvanrednoj sposobnosti njegovih čestica da apsorbuju bakterijske toksine, toksične supstance koje su unete u organizam ili su proizvod metaboličkih procesa.

Način prerade

Biljni ugalj se dobija sagorevanjem različitih drvenastih materija pri čemu se proces sagorevanja prekida u fazi žara. Ovo se može izvesti stavljanjem žara u sud, koji se može hermetički zatvoriti (kako ne bi prodirao vazduh koji održava sagorevanje), ili tako što se užareno drvo pokrije limenom pločom (tablom) preko koje se naspe zemlja. Ovako se dobija tzv. aktivni ugalj, koji se dalje prerađuje u prah uz pomoć avana, električnog ili ručnog mlina za kafu. Ugljeni prah je delotvorniji, što je sitnije prerađen. Čuva se u papirnoj ili platnenoj ambalaži. Kao sirovina za dobijanje uglja, može se koristiti drvo eukaliptusa, lipe, stablo voćke (orah, trešnja, jabuka), ili neko drugo drvo.

Način primene

Interno: Kod probavnih smetnji, neprijatnog zadaha iz usta, čira na želucu, akutnog i hroničnog enteritisa (upale creva, crevnog katara), kolitisa (upale debelog creva), usled fermentacije, putrifakcije (truljenja), iktera (žutice), kancera (raka), slučajne akutne intoksikacije (trovanja) medikamentima ili drugim hemijskim supstancama, ili namerne intoksikacije – pokušaja samo ubistva, itd.

Uzimati 1-2 supene kašike ugljenog praha razmućenog u malo vode, 2-3 puta dnevno, pre jela. Kod akutnih intoksikacija uzima se veća količina i u što kraćem roku od unošenja otrovne materije u organizam. Preporučljivo je, ako je moguće, da se odmah po unošenju otrova u organizam, izvrši ispiranje želuca vodom i ugljenim prahom. Deca i osobe sa osetljivim probavnim aparatom mogu da upotrebljavaju ugljeni prah na sledeći način: prah pomešati sa vodom i ostaviti da stoji preko noći. Piti tečnost koja se izdvaja iznad taloga u čaši. Kod novorođenčadi sa povećanim vrednostima bilirubina, terapija se primenjuje oralno (na usta) sa rastvorom ugljenog praha u vodi, u kombinaciji sa helioterapijom (sunčanjem) ultravioletnim zracima.

Spolja: Kod rana, uboda insekata, ujeda zmija, celulitisa (upale potkožnog ćelijskog tkiva), potkožnog čira, stomačnih ili drugih bolova, upale očiju i drugih upala, povrede zglobova, ekcema, itd. Primenjuje se u obliku obične kataplazme (obloga) – ugljenog praha sa toplom ili hladnom vodom, ili sa čajem od ljute aleve paprike (ili ljutih paprika) – ili kao kataplazma pripremljena od mešavine ugljenog praha i lanenog semena ili neke druge biljke.

Нема коментара:

Постави коментар