четвртак, 10. март 2016.

Прави и погрешан начин да једете чиа семе a најбоље за Ваше здравље је:



Постоји добар разлог Цхиа семе су на свачије главама ових дана. Ове мале семенке су богате протеинима, влакнима, калцијумом, антиоксиданата и омега-3, али постоји право и погрешан начин да их једу, а један човек је недавно научио на тежи начин.


У једној студији случаја пацијента, један човек доживљава интензивно дисфагије, или проблема са гутањем, након конзумирања кашику сувих Цхиа семе и то јури са водом. Један од разлога Цхиа семе рекламира за мршављење је зато што проширити више пута њихова величина у води и помоћи да се осећате пуни дуже. Међутим, узимајући доле суву кашику и то гонио са Х2О неће довести до удобан искуство, јер немају времена да достигне ваш стомак да се прошири.

Потапање Цхиа семе у води пре него што се једе их је сигурно; након што су се натопљена, Цхиа семе развије желатинознијим слој који неки сировине фоодистс верују им помаже да се брзо кретати кроз дигестивни стази. Други докази указују на то да конзумирање на земљи Цхиа семе, а не цело семе, омогућава значајно више АЛА (облик биљног омега-3 масних киселина) да се постигне у крвоток. Уз све то рекао, постоји ограничена научна истраживања којима метод је заиста најбољи када је у питању апсорпцију.



Када су укључени у рецепту, наша тела може да свари цхиа семена целину (одговарајућа количина, наравно), натопљен, или земљу како би се окористе своје здраве бенефиције. Ако сте спремни да се ове хранљиве богате хране у исхрани, ови реципе идеје ће ти помоћи.

Цхиа пудинг: Цхиа семе и кокосово млеко се уда за Палео-пријатељски шминка пред пудинга који ради одлично за доручак. Помешати састојке ноћ пре, поп га у фрижидер, и радујем се посебна посластица сутрадан. То је тако лако.

Деблоатинг пиће: Ако сте се осећали споро и надуван, то је време за нови јутарњи ритуал који укључује Цхиа. Целебрити тренер Валери Воде почиње дан са овим пре-доручка, пре тренинга пића која захтева само три састојка. Ове Цхиа семе се комбинују са водом, што ово много сигурније алтернативе за конзумирање Цхиа и јурење га водом.

Боровница Цхиа погачице: Блуеберри Муффинс добити надоградњу са овим Цхиа-испуњеном рецепт за екстра хранљивим материјама власт. Они су печена у тесто, тако да не могу ни да их пробају.

Антиоксидант бобица смоотхие: Ако нађу хрскаву текстуру мало одлаже сами, покушајте баца их у овај освежавајући јутарњу Смоотхие. Високи витамином Ц и хвалио више од 10 грама влакана, овај антиоксиданс доручак мешавина ће постати ваш нови омиљени рецепт.

Посипа по јогурта: Ако сте у потрази за брзо омега-3 ударца у својој ужину, можете једноставно да поспите кашичице семена на воће, помешајте их у свој јогурт, или направите укусно комбинацију ова два!

*********************************************************************************

The Right and Wrong Way to Eat Chia Seeds For Health


There's good reason chia seeds have been on everyone's minds these days. These tiny seeds are high in protein, fiber, calcium, antioxidants, and omega-3s, but there is a right and wrong way to eat them, and one man recently learned the hard way.


In one patient case study, one man experienced intense dysphagia, or difficulty swallowing, after ingesting a tablespoon of dry chia seeds and chasing it with water. One of the reasons chia seeds are touted for weight loss is because they expand multiple times their size in water and help you feel full for longer. However, taking down a dry tablespoon and chasing it back with H2O is not going to lead to a comfortable experience, since they don't have time to reach your stomach to expand.

Soaking chia seeds in water before you eat them is safe; after they're soaked, chia seeds develop a gelatinous coating which some raw foodists believe helps them to move swiftly through the digestive track. Other evidence suggests that consuming ground chia seeds, rather than whole seeds, allows significantly more ALA (the plant form of omega-3 fatty acids) to reach the bloodstream. With all that said, there is limited scientific research to which method is truly the best when it comes to nutrient absorption.



When they're included in a recipe, our bodies can digest chia seeds whole (an appropriate quantity, of course), soaked, or ground in order to reap their healthy benefits. If you're ready to get these nutrient-rich seeds into your diet, these recipe ideas will help you out.

Chia pudding: Chia seeds and coconut milk marry for a Paleo-friendly make-ahead pudding that works great for breakfast. Mix together the ingredients the night before, pop it in the fridge, and look forward to a special treat the next day. It's that easy.

Debloating beverage: If you've been feeling sluggish and bloated, it's time for a new morning ritual that includes chia. Celebrity trainer Valerie Waters starts the day with this before-breakfast, pre-workout drink that only calls for three ingredients. These chia seeds are combined with water, making this a much safer alternative to consuming chia and chasing it down with water.

Blueberry chia muffins: Blueberry muffins get an upgrade with this chia-filled recipe for extra nutrient power. They're baked into the batter, so you can't even taste them.

Antioxidant berry smoothie: If you find their crunchy texture a little off-putting on their own, try tossing them into this refreshing morning smoothie. High in vitamin C and boasting more than 10 grams of fiber, this antioxidant breakfast blend will become your new favorite recipe.

Sprinkled on yogurt: If you're looking for a quick omega-3 punch in your snack, you can simply sprinkle a teaspoon of seeds on your fruit, mix them into your yogurt, or make a delicious combination of the two!

Нема коментара:

Постави коментар