недеља, 20. март 2016.

Како да кува пиринач са кокосовим уљем да гори више масти и апсорбује пола калорија





Стара изрека "калорија у, калорија од" лифеспа-слика-бело-и-браон-пиринач-хеартас одлучујући фактор у погледу губитка телесне тежине може бити једно претерано упрошћавање сложеније питање, али тврде чињенице говоре да смо, као Американци, једноставно једу превише.

Према УСДА, просечан Американац поједе 500 калорија више дневно него што је потребно, док су остали стручњаци указују да једемо 100% више хране него што заправо потребно. (1) То је до 20% од 1970. године само је еквивалент додатног стеак сендвич дневно. (2) Није ни чудо што су тако гојазни!

У Народној скупштини и изложбе Америчког хемијског друштва (АЦС), највећи светски научно друштво, Судхаир Џејмс из Колеџа хемијских наука у Шри Ланки представили нови начин да се кува пиринач који би смањи калоријски апсорпцију за 50-60% . (3) Он је смислио начин да се пиринач постане отпоран (непробављиво) скроб, који се одупире апсорпцију скроба или шећера из улази у крвоток. (4,5)

Већина скробови, укључујући пиринач, су веома сварљив и брзо претворити у глукозу (шећер) у крви. Док је већина скроба се складишти у јетри и мишићима као гликоген, вишак глукозе се складишти као маст и постаје главни допринос гојазности и низ других здравствених проблема. Отпорни скроб (РС), пролази кроз танком цреву несварених (6) и постају храна за добре микробе у дебелом цреву, све док смањује ризик од вишка глукозе се задржавају у крви и подржава здраве ћелије дебелог црева. (7) РС-а могу да помогну у здравом елиминације (7) и природног сагоревања масти! (10)

Кокосово уље - Тајни састојак

Да би се повећала садржај белог пиринча РС - техника је невероватно једноставан:

Додати 1 кашичицу кокосовог уља у кључалу воду.
Када се нафтних раствори, умешајте пола шоље пиринча.
Кувајте 40 минута или док пиринач потпуно скуван. Истраживачи напоменути да је могла да ври 20-25 минута уместо тога.
Затим фрижидеру 12 сата пре конзумирања. (Да, ово је технички остатак, али ако имате шећера или тежину крви проблеме, ово може бити веома корисно стратегија.
Овај поступак повећава скроба садржај отпоран на по 10 пута за традиционалне, не-утврдио пиринча. (3)

Како то ради

Према Јамес, кокосово уље улази грануле скроба током процеса кувања, што чини шећер отпоран на пробавних ензима, тако да неће срушити и да се свари. Хлађење пиринча за 12 сати везује скроб (Амилоза) на молекуле на спољњој пиринчу, претварајући пиринча шећер у отпорног скроба а. Подгревање пиринач не утиче на своје нивое РС. (3)

Даља истраживања су спроведена да би се сазнали који тип пиринча би било најбоље да се постигне максимално смањење калорија, као и да ли би остала уља осим кокоса има исти ефекат. (3)

Иако је ово одлична вест за љубитеље пиринча, као и било које друге хране, не претерујте. Пиринач није највише хранљивих материја богата храна, и то преједање може бити деструктивна за своје нивоа шећера у крви. Постоје многе друге опције за кориштење као прилог уз оброке. Потражите богати влакнима, хранљивих материја хране богате, као што су: куиноа, слатког кромпира, јечма, лиснато зелено поврће, карфиол, печурке и тикве.

********************************************************************************

How to Cook Rice With Coconut Oil to BURN More Fat and Absorb HALF the Calories



The old saying “calories in, calories out”lifespa-image-white-and-brown-rice-heartas the determining factor regarding weight loss may be an oversimplification of a more complex issue, but the hard facts show that we, as Americans, simply eat too much.

According to the USDA, the average American eats 500 more calories per day than needed, while other experts suggest we eat 100% more food than we actually need. (1) That is up 20% since 1970 alone, the equivalent of an extra steak sandwich per day. (2) No wonder we are so overweight!

At the National Meeting & Exposition of the American Chemical Society (ACS), the world’s largest scientific society, Sudhair James from the College of Chemical Sciences in Sri Lanka presented a new way to cook rice that would cut the caloric absorption by 50-60%. (3) He figured out a way to make the rice become a resistant (indigestible) starch, which resists the absorption of the starch or sugar from entering the bloodstream. (4,5)

Most starches, including rice, are very digestible and quickly convert to glucose (sugar) in the blood. While most of the starch gets stored in the liver and muscles as glycogen, the excess glucose gets stored as fat and becomes a major contributor to obesity and a host of other health issues. Resistant starches (RS) pass through the small intestines undigested (6) and become food for the good microbes in the large intestines, all the while reducing the risk of excess glucose lingering in the blood and supporting healthy colon cells. (7) RS can also help with healthy elimination (7) and natural fat-burning! (10)

Coconut Oil – The Secret Ingredient

To increase the RS content of white rice – the technique is incredibly simple:

Add 1 teaspoon of coconut oil to boiling water.
Once the oil dissolves, stir in half a cup of rice.
Simmer for 40 minutes or until the rice is fully cooked. The researchers note that one could boil it for 20-25 minutes instead.
Then, refrigerate it for 12 hours before consuming. (Yes, this is technically a leftover, but if you have blood sugar or weight issues, this can be a very helpful strategy.
This procedure increases the resistant starch content by 10 times for traditional, non-fortified rice. (3)

How it Works

According to James, the coconut oil enters the starch granules during the cooking process, which makes the sugar resistant to the digestive enzymes, so it won’t break down and be digested. The cooling of the rice for 12 hours binds the starch (amylose) to molecules on the outside of the rice, turning the rice sugar into a resistant starch. Reheating the rice does not affect its RS levels. (3)

Further studies are being conducted to learn which type of rice might be best to achieve maximum calorie reduction, as well as whether other oils besides coconut might have the same effect. (3)

While this is great news for rice enthusiasts, as with any other food, don’t go overboard. Rice is not the most nutrient-rich food, and overeating it may be disruptive to your blood sugar levels. There are many other options to use as a side dish to your meals. Look for fiber-rich, nutrient-rich foods, such as: quinoa, sweet potatoes, barley, leafy green vegetables, cauliflower, mushrooms, and squash.

Нема коментара:

Постави коментар