недеља, 20. март 2016.

Ово се дешава вашем телу када једете розе хималајску со



Када сам чуо о овом невероватном производу Хималајска кристална со у последњих неколико година схватио сам да је заиста боља од морске соли или кухињске соли? Како то користи наше тело против ових других соли? Па, та со је опремљена са неким прилично невероватним предностима, што је дивна алтернатива кухињској соли и обавезно да додате у шпајз.

Историја
Пре свега, оно зашто је Хималајска кристална со тако невероватна? пре око 200 милиона година, било је кристализовано море соли које је прекривено лавом. Јер ово со је потом захватио у снегу и леду миленијумима, то је заштићена од модерног загађења дана и чувају у нетакнуте, нетакнуте животне средине. Тхе Хималаиан планински ланац иде преко Азије, и пролази кроз Кину, Непал, Мијанмар, Пакистан, Бутан, Авганистану и Индији. Многи људи верују да је овај розе со је најчистија со која се може наћи на планети.



Минерали и енергија
Хималајска со садржи исте 84 минерале у траговима и елемената који се налазе у људском телу; то само по себи је прилично импресивно! Неколицина ових минерала укључују: натријум хлорид, сулфат, калцијум, калијум и магнезијум. Када конзумирање овог со, ви заправо се мање унос натријума по порцији од обичног кухињске соли јер је мање префињен и делови су већи. Зато Хималајска со има мање натријума по порцији јер су кристали или пахуљице заузимају мање простора него високо прерађене кухињске соли сорте. Још једна добра ствар у вези ове соли јесте да, због своје јединствене ћелијске структуре, она чува вибрационе енергије. Минерали у овој соли постоје у облику колоидног, што значи да су довољно мали за наше ћелије лако апсорбује.

А шта су предности?
Неке од погодности које можете очекивати да уживају у конзумирањем ове соли у месту редовног кухињске соли укључују:

Помаже васкуларне здравље
Подржава здраве плућа и респираторне функције
Промовише стабилан пХ равнотежа у ћелијама
Смањује знаке старења
Промовише здраве сна
повећава либидо
Спречава грчеве у мишићима
povećava хидратацију
јачају кости
Снижава крвни притисак
побољшава циркулацију
Детоксификује тело тешких метала
Упоређујући хималајска со са другим солима
Морска со

Док је још био бољи избор од кухињске соли, морска со се све више обрађује, и, будимо искрени, наши океани постају све више и више загађена сваке године. Због нетакнутим условима који алергијске реакције је чувају у, каже се да је најчистије со доступан данас.

Кухињска со

Редовно, комерцијални сто со потпуно ослобођена већине својих минерала, са изузетком натријума и хлорида. Затим бељено, очистити са хемикалијама, и затим загревана на екстремно високим температурама. Јода који се додаје кухињске соли је готово увек синтетички, који је тешко наше тело апсорбује како треба. То се третира са анти-тела агенаса, који спречава со из раствара у води и циркулише у посуду за со. Ови агенти онда спречава соли из апсорбује у нашим телима, што доводи до нагомилавања и депозита у оквиру органа. Ово може да изазове озбиљне здравствене проблеме. Студије су показале да за сваки грам кухињске соли који се конзумира да тело не може процес, ваше тело ће користити 20 пута већи износ од ћелијског воде да се неутралише количину натријум-хлорида која је присутна у овом хемијски третираног соли.

То је у великој мери разлог зашто соли је набавио тако лошу репутацију током година. Није нужно со која је нездраво за нас, него рафинирани кухињска со која је инфериорна за наше здравље. Осим тога, многи од нас су троши превише прехрамбених производа. Ове намирнице садрже астрономске количине соли, а то није добар. Не ради се о ограничавању наше унос соли; ради се о конзумирање више физичких, хомемаде, Вхоле Фоодс. На тај начин можемо додати со током кувања или посути мало на нашим оброке без бриге о високим крвним притиском и тако даље.

Морска вода Користи
Кување и лечење - Увек користите унапред гроунд со или брусилице као било коју другу врсту соли.

Со Плоче - Плоче ће шири бољи укус и минерални садржај. Расхлађени: користите воће, суши, поврће, сир или као украс. Смрзнуто: хладно укусне посластице и Сорбетс. Хеатед: плоче може да се користи за сеар поврће, шкампи, рибљих филета и танко сечен говедину, а можете чак пржити јаја. Густи соли блокови спроводи топлоту невероватно.

Оно што је још боље, алергијске реакције је природни анти-микроба производ, и чист горе захтева само једноставно рибање или испрати.

Купање - Уживајте у детоксикацију алергијске реакције купање. Његове хранљиве материје ће стимулисати циркулацију и ублажити болове у мишићима. Хималајска со садржи 80+ хранљиве и коже-пријатељски минерала, тако да купатило ће пружити лечење и невероватно терапијски искуство како за тело и душу.

Пречишћавање ваздуха - Ти се налазе Цристал Роцк лампе он-лине.

Требало би бити у могућности да пронађу ову невероватну Хималајска кристална со у локалној продавници здраве хране Натура КУТАК у Нишу, у Србији.

*********************************************************************************


This is What Happens To Your Body When You Eat Pink Himalayan Salt

So you’ve been hearing about this amazing Himalayan crystal salt for the last few years, and now you’re wondering, is it really better than sea salt or table salt? How does it benefit my body vs those other salts? Well, it is packed with some pretty amazing benefits, making it a wonderful alternative to table salt and an exciting new staple to add to your pantry.

The History
First of all, what makes Himalayan crystal salt so amazing? About 200 million years ago, there were crystallized sea salt beds that were covered with lava. Because this salt was subsequently enveloped in snow and ice for millennia, it was protected from modern day pollution and preserved in an untouched, pristine environment. The Himalayan mountain range goes across Asia, and passes through China, Nepal, Myanmar, Pakistan, Bhutan, Afghanistan, and India. Many people believe that this pink salt is the purest salt that can be found on the planet.



Minerals & Energy
Himalayan Salt contains the same 84 trace minerals and elements that are found in the human body; that alone is quite impressive! A few of these minerals include: sodium chloride, sulphate, calcium, potassium, and magnesium. When consuming this salt, you are actually getting less sodium intake per serving than regular table salt because it is less refined and the pieces are larger. Therefore Himalayan salt has less sodium per serving because the crystals or flakes take up less room than the highly processed table salt variety. Another great thing about this salt is that, because of its unique cellular structure, it stores vibrational energy. The minerals in this salt exist in colloidal form, which means that they are small enough for our cells to easily absorb.

What Exactly Are The Benefits?
Some of the benefits that you can expect to enjoy by consuming this salt in place of regular table salt include:

Aids in vascular health
Supports healthy lungs and respiratory function
Promotes a stable pH balance within the cells
Reduces the signs of aging
Promotes healthy sleep patterns
Increases libido
Prevents muscle cramps
Increases hydration
Strengthen bones
Lowers blood pressure
Improves circulation
Detoxifies the body of heavy metals
Comparing Himalayan Salt To Other Salts
Sea Salt

While still a better choice than table salt, sea salt is becoming increasingly processed, and, let’s face it, our oceans are becoming more and more polluted each year. Because of the pristine conditions that Himalayan salt has been kept in, it is said to be the purest salt available today.

Table Salt

Regular, commercial table salt is completely stripped of the majority of its minerals with the exception of sodium and chloride. It is then bleached, cleaned with chemicals, and then heated at extremely high temperatures. The iodine that is added to table salt is almost always synthetic, which is difficult for our bodies absorb properly. It is treated with anti-caking agents, which prevents the salt from dissolving in water and clumping in the salt container. These agents then prevent the salt from absorbing into our own bodies, which leads to a buildup and deposit within the organs. This can cause severe health problems. Studies have shown that for each gram of table salt that is consumed that the body cannot process, your body will use 20 TIMES the amount of cellular water to neutralize the amount of sodium chloride that is present in this chemically treated salt.

This is largely the reason why salt has gotten such a bad name over the years. It is not necessarily salt that is unhealthy for us, but rather refined table salt that is inferior for our health. Aside from that, many of us are consuming way too much processed food. These foods contain astronomical amounts of salt, and it isn’t the good kind. It’s not about limiting our intake of salt; it’s about consuming more natural, homemade, whole foods. This way we can add salt while cooking or sprinkle some on our meals without having to worry about high blood pressure and so on.

Himalayan Salt Uses
Cooking and curing — Always use pre-ground salt or grinders like any other kind of salt.

Salt Slabs — Slabs will impart a better taste and mineral content. Chilled: use fruits, sushi, veggies, or cheese as a decoration. Frozen: cold delicious desserts and sorbets. Heated: slabs can be used to sear veggies, shrimp, fish fillets, and thinly sliced beef, and you can even fry eggs. Dense salt blocks conduct heat amazingly.

What is even better, Himalayan salt is a natural anti-microbial product, and the clean up requires only a simple scrub or rinse.

Bathing — Enjoy a detoxifying Himalayan salt bath. Its nutrients will stimulate your circulation and soothe sore muscles. Himalayan salt contains 80+ nourishing and skin-friendly minerals, so this bath will provide a healing and amazingly therapeutic experience for both body and soul.

Air purification — You can also find crystal rock lamps on-line.

You should be able to find this amazing Himalayan Crystal Salt at your local health food store NATURA KUTAK in Nish, Serbia.

Нема коментара:

Постави коментар