четвртак, 7. април 2016.

Овај специјални еликсир лечи све кожне болести - укључујући и псоријазу!


У данашње време доста људи погођено је различитим кожним тегобама које варирају од лакших екцема до тешких тегоба које узрокују велике психичке проблеме, неугодност и социјално искључивање.

Неки од главних узрока кожних болести могу бити стрес, потиснуте емоције, загађење из околине, хормони, неподношење одређених намирница ...

Таква стања коже могу се између осталога ублажити и елиминисати комбинацијом избегавања стреса, вежбањем, правилном исхраном, редовном детоксикацијом, суплементима, лековитом козметиком, травама ...

У природи наводно постоји биљни лек за сваку болест, а с обзиром на број врсти биљака то је лако могуће, само је потребно пронаћи одговарајућу комбинацију.

Дугогодишњим искуством травара осмишљене су јединствене рецептуре које су се показале јако ефикасним у третирању болести попут екцема, акни, куперозе, дерматитиса, осипа, кожних алергија, псоријазе и других болести које погађају кожу.

Следи једна од најделотворнијих рецептура, а може се пити код било које врсте кожне болести!

Природни дермални еликсир за све кожне болести

Помешајте једнаке делове: лишће ораха, кору храста и врбе, коприву и невен.

Узмите 3 кашичице мешавине и прелијте их са 7 дцл кључале воде.

Прекријте их и након 30 минута процедите.

Пијте 3 пута на дан пола сата пре оброка.

Да би увидели резултате будите редовни и упорни у испијању овог напитка.

Све састојке можете набрати сами или их купити у продавници здраве хране НАТУРА КУТАК У  НИШУ.

У чему је тајна лековитости чаја за све кожне болести?

Најважнији нагласак код свих састојака овог чаја је антиупално деловање и прочишћавајуће деловање биљака. Фитотерапија код свих болести препоручује биљке које чисте крв јер се тако чисти и кожа и убрзава оздрављење те смањује ризик од повратка болести.

Све биљке у овом чају популарне су у фитотерапијској примени, а њихово лековито деловање доказано је вишестољетном традицијом.

Овај чај помаже у смањивању иритација, црвенила, упала, свраба и болова.

lišće ораха

Лишће ораха има снажна противупална својства и традиционално се користи код кожних болести. Примењује се у третману озбиљних бактеријских и гљивичних инфекција, у третирању кожних упала, али и упалама дигестивног система те код акни, крварења десни, лишајева и претераног знојења. Употребљава се као средство за детоксикацију организма, јачање желуца и побољшавање варења и крвне слике, против чирева, костобоље те гнојних рана. Млади листови ораха сабирају се у рано пролеће.

Коприва

Коприва је богат извор минерала калијума, калцијума, гвожђа, фосфора, магнезијума, натријума; витамина Ц, Б2, Б5, К. Садржи секретин који је најбољи стимуланс желудачних жлезда, црева, јетре, панкреаса и жучне кесице. Богатство гвожђем чини је драгоценом за стварање црвених крвних зрнаца, а тиме и за добру снабдевање кисеоником. Коприва јача организам и чисти крв. Садржи кверцетин снажни антиоксиданс и антихистаминик који смањује јаке упале. Управо сама коприва лек је за кожну болест копривњачу (уртикарију) и за друге осипе и кожне алергијске реакције. Коприве се бере у рано пролеће док је млада.

kora храста

Кора храста богат је извор танина који делују снажно антиупално на читав организам. Имају својство заустављања крварења и стежу ткива оштећена разним повредама и инфекцијама. Користе се код чирева, белог прања, екцема, проширених вена. Кора храста сабира од маја до јуна. Најделотворнија је кора с најмлађих грана и гранчица.

kora врбе

Кора врбе природни је извор ацетилсалицилне киселине - аспирина. Вероватно вам је познато да се он користи против главобоље, а у дермалној примени одличан је против бубуљица, знакова старења, слабљења тонуса коже. Чај од врбе делује антиупално, садржи супстанце зване полифеноли и флавоноиди који имају противупална, антисептичко, антиоксидативни, антипиретичка, и имуностимулаторна својства. Кора врбе подстиче излучивање зноја и отровних материја из тела чиме доприноси бржем оздрављењу. Кора врбе сабира се у пролеће.

Невен

Невен је блага биљка с изузетним деловањем на кожу. Делује стимулишуће на јетру и жуч, прочишћава крв и подстиче детоксикацију. Јарка боја цветова упућује да садржи веће количине бета каротена који је један од најбитнијих витамина за здравље коже, заштиту од штетног сунчевог зрачења, и здравље очију. Берба цвета невена почиње већ у мају појавом првих цветова и наставља се до касне јесени. Најквалитетнији су они убрани у августу.

Нема коментара:

Постави коментар