недеља, 23. август 2015.

14 намирница које ће Вам очистити јетру




Модерно друштво производи много више обрађених производа. Када смо  изложени загађивачима околине или стресу, јетра постаје презапослена и преоптерећена. Када се оптерети јетра, не може да обради токсине и масти на ефикасан начин.

Постоје многе намирнице које могу да помогну да очистиш јетру природно стимулишући њену природну способност да чисти токсични отпад из тела.




У прошлости, ја сам имао омиљену храну за чишћење. Ова листа је мало прецизнија и углавном се фокусира на намирнице које могу да помогну очистити јетру. Поред узимања додатака за  чишћење и обављање најмање два пута годишње, једите следеће храну, то је најбољи начин да задржите своју јетру здравом и да функционише на начин на који  треба . Ја бих вам саветовао  да убаците ове додатке за чишћење јетре  у вашу недељну исхрану.

1. Бели лук
Само мала количина овог лековитог зачина има способност да активира ензиме јетре који помажу вашем телу истерати токсине. Бели лук такође има велике количине алицин и селен, два природна једињења која помажу у чишћењу јетре.

2. Грејпфруит
богат витамином Ц и антиоксидансима, грејпфрут повећава природне процесе чишћења јетре. Мала чаша свеже исцеђеног-грејпфрута ће вам помоћи  детоксикацији јетре ензимима који помажу истерати канцерогене и друге отрове.

по сваку цену избегавати високо

фруктозни кукурузни сируп - ГМО

3. репа и шаргарепа
Обе су изузетно богате биљним флавоноидима и бета каротеном;  репе и шаргарепе може да помогну стимулише и побољша општу функцију јетре.

4. Зелени чај и остало лековито биље
Ово јетра воли. Чај је Пиће  пуно биљних антиоксиданата познатих као катехина, једињење познато да помогне функцију јетре. Зелени чај није само укусан, такође је одличан начин да се побољша свој живот. Сазнајте више о предностима зеленог чаја и биљака за бољи рад јетре као што су сикавица и пречица у продавници `Натура кутак` у Нишу.

5. лиснато зелено поврће
Један од наших најјачих савезника у чишћењу јетре, зелениш може се једе сирово, кувано или цеђено. Изузетно висок биљним хлорофилом, зелениш ће усисати токсине из околине и из крвотока. Са њиховом различитим способностима да неутралишу тешке метале, хемикалије и пестициде, ова храна за чишћење пружа снажан заштитни механизам за јетру.

Покушајте укључивање зелениша као што су горке тикве, рукола, маслачак, зеље, спанаћ и цикорију у вашој исхрани. То ће помоћи да се повећа стварање и проток жучи, супстанце која уклања отпад из органа и крви.

6. Домаћи Кефир
Најбољи природно ферментисани производ за Вашу јетру. Морате да пијете 1 литар дневно да истерате све токсине и подмладите цео организам

7. Јабуке
Богата пектином, јабуке садрже хемијске састојке неопходне за тело да се очисти и ослободи токсина из дигестивног тракта. То, заузврат, олакшава јетри борбу са токсичним теретом током процеса чишћења.

8. Маслиново уље
Хладно цеђена уља као што су маслиново, конопље и семена лана су велики помоћник за јетру, када се користе умерено. Ова уља помажу телу обезбеђујући липидну базу која може усисати штетне токсине из тела.

9. Алтернативне Житарице
То не само да треба урадити због јетре већ због целог тела и општег здравља.  Алтернативне житарице као киноа, просо, хељда, спелта, овас, јечам морају бити и у вашој исхрани. То је као интегрално брашно или у облику зрна за кување најлакше за примену али и  пахуљице се могу додати у вашој исхрани веома једноставно. Време је за промене. Јетра је филтер вашег тела за токсине.

10. Сушено Поврће као додатак јелима уместо вегете која садржи МСГ или Е-621

     по сваку цену избегавати  НАТРИЈУМ ГЛУТАМИНАТ


Једите броколи и карфиол  то ће повећати количину глукозинолата у вашем систему, повећавајући производњу ензима у јетри. Ови природни ензими помоћи ће да се исперу канцерогене супстанце и други токсини из нашег тела који могу значајно утицати на ризик повезан са раком.

11. Лимун и Лимета
Ови цитруси су воће које садржи врло велике количине витамина Ц, који помаже телу у синтези токсичних материја у супстанце које могу да се апсорбују у води. Попите свеже исцеђен сок од лимуна или лимете  ујутро то помаже да стимулише јетру.

12. Ораси
Садржи велике количине амино киселине аргинин, ораси помажу јетри у детоксикацији амонијака. Ораси су такође богати глутатионом и омега-3 масним киселинама, које подржавају нормално чишћење јетре. Уверите се да сажваћете добро пре гутања јер тиме додатно помажете јетри.

13. Купус
Слично као и броколи карфиол, ко купус једе стимулише активирање два кључна ензима јетре за детоксикацију који помажу истерати токсине. Пробајте јести више кисели купус.

14. Куркума
Јетри је омиљени зачин. Покушајте да додате  у  паприкаш или вегетаријанско јело. Куркума помаже јачању и детоксикацију јетре, помажући ензиме који ће активно истерати из исхране канцерогене супстанце.



Савети за чишћење јетре
Остала храна за чишћење јетре која није горе наведена укључује артичоке, шпаргле, кељ, и клице. Конзумирање хране која је горе наведена је одличан начин да се помогне вашој јетри да функционише исправно. Међутим, за најбоље резултате, препоручујем чишћење јетре. Извођење чишћења јетре најмање два пута годишње ће елиминисати било какве стране супстанце које могу бити заробљене у јетри.

Нема коментара:

Постави коментар