уторак, 11. август 2015.

Борба против анксиозности и стреса

Биљке против анксиозности и стреса
Биљке против страхова


Анксиозност води до неприродног стања константног стреса и узнемирености.

Обузима вас осећај немира и панике.

Мислите да вам прети неизбежна катастрофа, што изазива појаву абнормалних страхова.

Ум постаје преоптерећен, што доводи до дрхтања, појачаног лупања срца, вртоглавице, знојења и губитка даха.

Страх од понижења, срамоћења, умирања или било којег другог негативног догађаја који се чини ван ваше контроле исцрпљује вашу енергију и умањује снагу.

Постајете толико несигурни да изнова и изнова понављате неке радње попут проверавања јесте ли закључали врата, цури ли гас или јесте ли угасили светло.

Депресија, негативност и страх постају доминантне емоције. Више нисте у стању нормално функционисати на радном месту и код куће.

Помислите да из овог зачараног круга нема излаза.

Међутим постоје биљке које Вам могу помоћи.


Најбољи биљни лекови против анксиозности и стреса



1. Корен сладића (лат. Глициррхиза глабра)

Ова биљка има велику лековиту вредност, корисна је код многих тегоба.

Садржи спој сродан кортизолу, који помаже телу да се лакше носи са анксиозношћу и стресом.

Надаље, нормализује функције надбубрежних жлезди, смирује ум и подстиче рационално размишљање.

Уситните комадић корена сладића те га ставите у посуду са кључалом водом. Прокувајте пола минута и угасите ватру.

Након двадесет минута процедите чај и додајте кашичицу меда или агава сирупа. Пијте чај три пута дневно.


2. Пасифлора (лат. Пассифлора)


Ова биљка позната је по свом седативно учинку. Садржи алкалоиде и гликозиде који имају умирујуће и опуштајуће деловање.

Пасифлора побољшава рад нервног система, подстиче миран сан те ефикасно уклања стрес и анксиозност.

Узмите једну кашичицу осушеног цвета и намачите га у чаши воде пола сата.

Процедите и пијте три шољице тог напитка дневно.


3. Кантарион (лат. Хиперицум перфоратум)

Кантарион - Кантарион (кантарион) је популаран природни лек против депресије али не треба занемарити чињеницу да ова биљка ублазава осецај анксиозности и стабилизује нагле промене располозења. Осим цаја мозе се употребљавати и уље од кантариона, према упутству производјаца, сто обицно износи од 20-30 капи / 2-3 пута дневно, пре оброка.
Ова биљка користи се од давнина за уклањање осећаја немира и лечење депресивних поремећаја.

Богата је материјама попут хиперицина, хиперфорин и флавоноида, које подстичу производњу серотонина.

Побољшава расположење, смањује стрес и даје телу енергију.

Узмите 300 мг кантариона у облику капсула три пута на дан. Када почнете да се осећате боље, смањите дозу и напослетку потпуно прекините узимање капсула.


4. Лаванда (лат. Лавандула)


Ова биљка слатког мириса има велику медицинску вредност.

Већ се приближно 2500 година та грмолика биљка пореклом са грчких острва користи при лечењу унутрашњих и спољних телесних бољки.

Захваљујући благотворним умирујућим својствима, одлично делује на психу, те стања попут несанице, депресије и анксиозности.

Додајте једну кашичицу осушене лаванде у 2-3 дл кључале воде и пустите да одстоји петнаест минута. Након тога процедите чај. Пијте три шољице чаја дневно.


5. Кафа кафа (лат. Пипер метхистицум)


Деловање ове биљке западњаци су открили 1768. захваљујући сведочанству морепловца и истраживача Џејмса Кука о биљци коју пацифички урођеници узимају да би постали опуштенији, ведрији и отворенији.

Најпознатије деловање кафа кафе је умиривање централног нервног система без ремећења умних способности.

Ова биљка уклања нервозу, враћа осећај самопоуздања те осигурава чврст сан. Узмите једну капсулу екстракта кафа кафе сваке вечери пре спавања.

Када се ујутро пробудите, све ће ваше бриге и проблеми нестати, а ваш ће ум бити миран и бистар.
Лецење анксиозности биљним лековима

 6, Матичњак Melissa officinalis- чај од матичњака ублазава многе психичке поремећаје међу којима су и страхови. Делује и антидепресивно али га треба употребљавати редовно кроз дужи временски период. Наравно, као и код већине чајева са јачим дејством, након 2-3 месеца, неопходно је направити паузу, најмање 2 недеље.

7,ВалеријанаValeriana officinalis - Биљка валеријана је веома корисна у борби против страхова јер осим тога сто умирује нервни систем, опушта мишиће који су код анксиозносних особа често у грчу. Још је боља комбинација валеријане и хмеља јер утиче на регулацију расположења.



8,Камилица - За лечење анксиозности код деце најбезбеднији је чај од камилице. Отклања напетост, опушта, умањује осећај тескобе и страха, обезбеђује бољи сан, а при том спада у благе и нешкодљиве чајеве.

9, Хмељ је јако добар природни седатив, па се због тога користи као лек за болести нервног система, тачније за умирење нерава и као природни лек против несанице. Олакшава нервозу, немир, стрес, подстиче сан и јача живце. Интересантно је рећи да јастуци који су пуњени хмељом обезбеђују добар сан и помажу против несанице. Због те особине се у неким земљама јастуци и душеци пуне хмељом у болницама за нервне болести.

Биљка хмељ садржи и висок проценат хормона врло слицних естрогену, па је зато користан за жене. чај од хмеља добро је пити у току менструације јер делује умирујуће.

Узет у већој мери хмељ изазива тровање које се манифестује кроз гађење, повраћање, главобољу, успоравање циркулације и слично. Опште је познато да биљка хмељ веома успешно отвара апетит и изазива пријатну потребу за храном. Садржи горке материје па тако подстиче варење хране.

Улога правилне исхране и физичке активности у борби против анксиозности и депресије


Желео бих овде да вам истакнем улогу коју правилна и редовна исхрана, као и физичка активност имају у лакшој борби против анксиозности, паничних напада и осталог. Један од главних фактора који утичу на ниво анксиозности код човека јесте човекова перцепција на спољашње надражаје, стимулусе. Код особе која је у себи током времена нагомилавала стрес, може доћи до стадијума хроничне анксиозности, што значи да је организам померио границе нормале што се анксиозности тиче. Правилна исхрана и регуларна физичка активност од веома су великог значаја за смањење анксиозности и лакше подношење стреса, што и јесте коначни циљ.

Исхрана
Уколико се лоше храните, или вам је физичка активност скоро никаква, на добром сте месту. У вашој исхрани требало би да имате што више воћа и поврћа, доста житарица, нпр овас, јечам, раж итд. Такође у вашој исхрани требало би да се нађу риба или неки морски плодови. Ове набројане намирнице садрже састојке који су од есенцијалног значаја за правилно и здраво функционисање вашег тела. Такође, желим да вам скренем пажњу на нешто битно што много људи превиђа, а то је - вода! Треба да вам постане навика да стално пијете по мало воде. Видите, људи мисле да је потребно да пију воду само онда када су жедни. То никако није тачно. Воду треба да пијете минимум 1 и по литар дневно. Кад сте дехидрирани, а већина људи јесте, јер немају навику да пију воду када нису жедни, онда то само додатно ствара стрес на ваше тело. Вама је циљ да смањите стрес, и реаговање на стрес. Имајте увек флашицу воде поред себе, то ће вас додатно стимулисати да пијете више воде него иначе.

Пробајте да заобиђете кафу и сличне стимулансе. Ово је од веома битног значаја! Избацивање кафе доста утиче на смањење стреса и анксиозности. Кафа и остали стимуланси стављају тело у једно стање плутајући нервозе и анксиозности и могу веома лако да буду окидач за лажну узбуну, односно да вас преваре и да поверујете да је присутна нека опасност, када је уопште нема (звучи познато?). Такође и напици попут Кока Коле или неких енергетских пића могу доста да утичу на ниво анксиозности код особе. Такви напици садрже доста шећера, што ствара додатни стрес организму. Заправо тело у почетку осећа појачану енергију, да би врло брзо прешло у тоталну супротност, јер долази до наглог пада шећера у организму. Једноставан савет: заобиђите све што делује стимулативно на ваш организам, укључујући кафу, кока колу, енергетска пића и остало. Ако пијете кафу годинама, немојте нагло престајати са кафом, већ урадите то постепено.



Физичка активност
Редовна физичка активност и вежбање доста утичу на смањење анксиозности и стреса код вас. Када се бавите неком физичком активношћу, проток кисеоника кроз организам се повећава, што као резултат има лакше отпуштање тензије из тела, а то као резултат има једно стање опуштености и хармоније, и на тај начин сте у стању да се лакше носите са било каквим стресом . Док се бавите неком физичком актиношћу, хормони као што је ендорфин се луче и на тај начин олакшавају подношење стреса и смањују ниво ваше анксиозности. Физичка активност је још добра и за стварање позитивне слике о Себи, добра је и за социјалозивање са другима, нпр трчите са неким пријатељем и слично. Физчка активност вас такође одвраћа од свих брига које можда тренутно имате на уму, даје вам додатну мотивацију да радите на себи и да напредујете. Генерално гледано, кад се бавите неком физичком активношћу, то вас додатно гура у позитивном смеру деловања и чини да се осећате добро.

Каквим физичким активностима се бавити, вероватно се питате? То може бити било шта, од једноставне шетње по крају, па све до трчања у маратону са још неколико хиљада људи. Ваша активност не мора да буде ништа тешко и исцрпљујуће, ако сте на то помислили. Да ли ћете ми веровати ако вам кажем да само једна обична шетња по природи у трајању од 10 минута ако се практикује сваког дана може у знатној мери утицати на смањење стреса и анксиозности. У данашње време кад смо већином заузети седењем у кући, или у канцеларијама, као да немамо времена да се шетамо, да ходамо.

Дакле једна обична шетња кроз парк у року од 10 минута дневно може вам променити став према многим стварима које вас муче. Једноставно кад сте у кући и када седите, нисте изложени свежем ваздуху, проблеми вам се нагомилавају, и да би сте прочистили главу, изађите напоље и прошетајте. Видећете да ћете се много боље осећати, а успут ћете вероватно и доћи до неког решења за свој проблем.

Побрините се да излазите напоље на шетњу минимум 3-4 пута недељно, и не мање од по 10 минута. То је апсолутни минимум који од вас захтевам. Нека вам то постане навика. Не заборавите, ако се до сада нисте бавили никаком физичком активношћу, потребно је да сада почнете, али да почнете лагано, дакле веома мало у старту, и да касније напредујете. Немојте одмах покушавати да пешаче 3 сата ако се до сада нисте бавили никаквом физичком активношћу, ваше тело није навикнуто на тако нешто! Моћићете да пешаче 3 сата, па и више ако желите, али то захтева време, вежбу, и наравно вашу мотивацију да напредујете. Видећете како ћете се временом осећати све боље и боље, и имаћете жељу да што више излазите напоље и практикујете неку физичку активност. Ако имате жељу да се бавите фитнесом или неким спортом - још боље, само напред!

Здравији начин живота заснован на свакодневној умереној физичкој активности јесте кључ успеха за здравији емотивни живот, као и за лакше подношење проблема као што је појачани стрес. На правилну исхрану и физичку активност можете гледати као на нешто што сте Ви одабрали да би Вама било боље, односно да би побољшали квалитет свог живота, што између осталог укључује и лакше подношење анксиозности и депресије.

Депресија и други менталног здравља проблеми су на нивоу епидемије судећи по броју прописаних антидепресива сваке године.

Према подацима ЦДЦ, 1 један у 20 Американаца старијих од 12 извјештаја неког облика депресије, и 11 одсто америчке популације изнад 12 година старости је на антидепресивима медицатион.2

Ово упркос велики број доказа који показују да не антидепресиви не раде као у упутству.

У најбољем случају, антидепресиви се поредити са плацебо. У најгорем случају могу да изазову разорне нежељене ефекте, укључујући и пропадања у озбиљније менталне болести, као и суицидалне или убијање људи тенденцијама.

Практично све школске и масовних стрелаца, на пример, су на антидепресивима. Антидепресиви су такође прописано да труднице, које могу имати озбиљне последице за дете.

Истраживање 3 указује момци са аутизмом су три пута веће шансе да су били изложени на антидепресиве познате као селективни инхибитори преузимања серотонина (ССРИ) у материци него не аутизмом дечака. Они чије су мајке користе ССРИ у првом тромесечју утврђено је да су у највећем ризику.

Недавна истраживања у механизме вожње анксиозност и социјалних фобија сада окренути конвенционално лечење дроге са ССРИ на свом уху.

Испоставило се да ови проблеми менталног здравља нису због ниског нивоа серотонина што се раније мислило. Они повезан са високим нивоима! Ако ови резултати су узети као озбиљно као што би требало да буде, поље ментално здравље у за велики ремонт.

Тхе Лов Серотонин Теорија никада није доказана, ипак, изнедрила је у експанзији тржишта у ССРИ

Прозац је објављен 1987. у САД, што доводи до читавог новог антидепресив терапије класе познате као селективни инхибитори преузимања серотонина (ССРИ). Неки од најпопуларнијих укључују:

Прозац (флуоксетин)
Целека (циталопрам)
Золофт (сертралин)
Пакил (парокетине)
Лекапро (есциталопрам)
ССРИс посао спречавањем серотонина (покрет назад у нервних завршетака) от неуротрансмитера серотонина. То чини више серотонина доступан за коришћење у вашем мозгу, који се сматра да побољшају ваше расположење.

Већина људи су чули за "хемијске неравнотеже" теорији, у којем се наводи да је депресија и анксиозни поремећаји су због ниског нивоа серотонина. Многи верују ова теорија да је истина. Али теорија је управо то-теорија. Звучи научна, али је заправо нема чврстих доказа иза њега.

Како је објаснио истраживачки новинар Роберт здравствене Вхитакер, у 1983. су Национални институти за ментално здравље (НиМХ) је истраживао да ли или не депресивни појединци имали ниску серотонин. У то време, они су закључили да нема доказа да постоји нешто погрешно у систему серотонергичне депресивних пацијената.

Истраживање 4, 5 објављен у 2009. години је додао додатне доказе на гомилу указује низак серотонина Идеја је била нетачна, јер су нашли снажне индиције да депресија заправо почиње још у ланцу догађаја у мозгу. У суштини, лекови су се фокусира на ефекат, а не узрок.

Друг компаније чува ради са ниским теорију серотонина, иако, као што оправдава агресивно коришћење антидепресива да исправи ову наводну "дебаланс". Сада, шведско истраживање стварно баца оправдање за кориштење ССРИ за лечење анксиозности поремећаја у питање.

Анксиозност је повезана са нивоом серотонина нивоима, Макинг ССРИ сумњивом Ремеди

Више од 25 милиона Американаца пријавите пати од поремећаја социјалне анксиозности, што чини да се осећају непријатно или тешко непријатно у јавним ситуацијама.

Као и код депресије, ниске серотонин је био преовлађујући теорија за објашњавање друштвену анксиозност, а тиме ССРИс обично прописане за овог поремећаја. (Други најчешће прописани за борбу против анксиозности лекови обухватају бензодиазепини, као што су Валиум, Ксанак, и Валиум.

Они су такође повезани са озбиљним ризицима, укључујући губитак памћења, прелома кука, и зависност. Међу женама које узимају ССРИ да се супротстави симптоме менопаузе, лекови могу значајно подигне свој ризик од прелома костију, а овај ризик задржава неколико година.

Један недавни студи6 утврдио да, у односу на жене које су третиране Х2 антагониста или инхибитора протонске пумпе (Индигестион дрога), подигнуте стопе прелома костију ССРИ за 76 одсто у годину дана.

После две године лечења, стопа прелома је 73 одсто хигхер.Пеопле који узимају ови лекови су скоро четири пута више шансе да умру прерано него људи који немају, а такође имају 35 одсто већи ризик од рака.)

Како преноси Даили Медицал: 7

[Др Томаш] Фурмарк и др Матс Фредриксон, још један професор психологије на Универзитету Уппсала, питање је основни хипотезу о лечењу пацијената са ССРИ: Шта молекуларна улогу, тачно, не серотонина игра у социјалне фобије 8,9,10,11

Да би открили истину, они су користили технологију скенирања мозга, ПЕТ скенирање, за мерење серотонина у мозгу волонтера са социјалне фобије ...

Комуникација у мозгу ради овако: Нерве ћелије ослободи серотонин у простор између нервних ћелија. Затим, серотонина се прикачи на рецептор ћелије. Након тога, серотонин се ослобађа из рецептора и враћа на оригинални ћелију.

Истраживачи су открили пацијената са социјалне фобије су производили превише серотонина у амигдала. Овај мозак регија, ушушкан дубоко у нашим лобањама, је седиште наших најпримитивнијих емоције, укључујући и страх. Што више серотонина произведен у овој области, онда је више забринутих људи осећају у друштвеним ситуацијама. "

Претходне студије су откриле да повећани нерв активност у амигдала је део основног механизама који производи анксиозност. У основи, они са социјалне фобије имају преко-активан страх центар. Ови нови налази дају додатне информације, сугеришући повећану производњу серотонина у мозгу може бити део овог механизма.

У сваком случају, када је реч о лечењу ове анксиозни поремећај, повећање серотонина у мозгу са ССРИ неће умири нервозу. То ће га повећати, што ССРИ опцију спорну третман.

Кисело храна може помоћи поремећаја социјалне анксиозности, Студи Финдс

Утицај стомаку мицробиоме на функцију мозга потврђено од стране бројних студија, истраживања и креће се веома брзо у овој области. Један од разлога зашто је за бактеријски састав стомаку ће имати утицаја на ментално и емоционално здравље односи се на чињеницу да је ваш стомак заиста ради много као други мозак.

Ваш централног нервног система (састављен од мозга и кичмене мождине) и вашег ентеричног нервног система (унутрашња нервни систем вашег гастроинтестиналног тракта) су створени од идентичног ткива током феталног развоја. Један део се претвара у вашег централни нервни систем, док с друге стране развија у својој ентеричног нервни систем. Ова два система су повезане преко вагус нерва, десетог кранијалног живца који води од вашег мозга до абдомена.

То је сада добро утврди да је живац луталац је примарни пут стомаку бактерије користе да пренесу информацију до мозга. Чак и више занимљиво, серотонин производи у стомаку, као и вашем мозгу, за одређене бактерије. У ствари, највећа концентрација серотонина налази се у вашим цревима, не мозак.

То није тако изненађујуће онда да истраживачи стално проналажење позитивне корелације између црева здравље и побољшању менталног здравља. Недавно, истраживачи су открили да ферментисана храна и пића помогли сузбијању социјални анксиозни поремећај код младих одраслих особа. Студија, објављена у 12,13 психијатрију истраживања, укључени 710 студената психологије на колеџу Виллиам анд Мари.

Учесници попунили упитнике рејтинг њихов ниво бриге и анксиозности, и документовано своје ферментисала потрошњу хране током последњих 30 дана. Остали фактори, као што су здраве исхране и вежбе су се обратили. Међу онима који су се оценило да имају висок степен неуротичних осећања, једу више ферментисана храна је повезан са мање симптома социјалне анксиозности. Значи, однос између ферментисаних намирница и смањена социјална анксиозност је најјачи међу онима који имају тенденцију да буду неуротичан.

Кључни фактори за превазилажење анксиозности и / или депресије без дроге

Важно је да се схвати да ваша исхрана и начин живота уопште су темељни фактори који се морају оптимизована ако желите да решите проблеме са менталним здрављем, као што су депресије или анксиозности, јер ваш тело и ум су тако уско повезани. Присиљавање истраживање показује колико повезана ваше ментално здравље је са својим гастроинтестиналног здравље на пример. Иако многи мисле њиховог мозга као органа надлежног за њихово ментално здравље, ваша црева може заправо играју много значајнију улогу. Третмани доступни дроге данас за депресије нису ништа бољи него што су били пре 50 година.

Јасно нам је потребан нови приступ, а ваша дијета је очигледан место за почетак. Истраживање нам говори да је састав своје цревне флоре не утиче само на физичко здравље, али такође има значајан утицај на ваш мозак функцију и менталном стању, а ваш стомак мицробиоме могу брзо утицати исхране промена-за боље или горе. Истраживање је такође открило постоји низ других сигурних ефикасних начина за решавање депресије и анксиозности који не укључују опасне дроге. Дакле, ако патите од депресије или анкиети- у ​​вези поремећаја, молимо вас да размотрите обраћајући следеће исхране и животног стила факторе пре него што прибегне лекова:

Драматично смањити потрошњу прерађене хране, шећера (посебно фруктозе), житарице и ГМО Високи шећер и скроб угљених хидрата довести до прекомерне ослобађање инсулина, што може довести до пада нивоа шећера у крви, или хипогликемије. Заузврат, хипогликемија изазива мозак да лучи глутамат на нивоима који могу изазвати узнемиреност, депресију, бес, анксиозност, и нападе панике. Осим тога, шећер фанови пламену упале у телу.

Поред тога што је висок у шећера и житарица, прерађена храна такође садржи низ адитива који могу да утичу на ваш мозак функцију и душевно стање, посебно МСГ, и вештачких заслађивача као што су аспартам. Постоји велика књига о овој теми, Тхе Сугар Блуес, написао Вилијам ДУФТИ пре више од 30 година, који истражује теме шећера и менталног здравља у веома детаљно.

Недавна истраживања такође показује да глифосат, који се користи у великим количинама на генетски модификованих (ГЕ) усева као што су кукуруз, соја, и шећерна репа, ограничава способност тела да детоксикацију страних хемијских једињења. Као резултат тога, штетни ефекти тих токсина су велича, потенцијално резултирало широком спектру болести, укључујући поремећаје мозга које садрже обе психолошке и бихејвиоралних последице.
Повећање потрошње традиционално ферментисаних и културних хране Смањење гут упала је императив када решавање питања менталног здравља, 14 па оптимизацији цревне флоре је критичан комад. Да промовише здрав цревне флоре, повећати потрошњу пробиотских намирница, као што су ферментисаних поврћа, кимцхее, нато, кефир и друге.
Гет адекватну Недостатак витамина б12 Витамин Б12 може да допринесе депресији и утиче један у четворо људи.
Оптимизација ваш ниво витамина Д Витамин Д је веома важно за ваше расположење. У једној студији, пронађени су људи са најнижим нивоом витамина Д да буде 11 пута више склони депресији од оних који су имали нормалан левелс.15 Ремембер, САД (сезонски афективни поремећај) је врста депресије која знамо се односи на сунцу Недостатак, тако да би имало смисла да је савршен начин за оптимизацију вашег Витамин Д је кроз излагања сунцу или соларијуму. Ако ни су на располагању, усмени витамин Д3 додатак је веома препоручљиво. Само запамтите да такође повећати витамин К2 када се узме у оралном витамина Д.
Гет доста животињског порекла омега-3 масти Мозак је 60 одсто масти, и ДХА, животиња на бази Омега-3 масти, заједно са ЕПА, од кључног је значаја за добро функционисање мозга и менталне хеалтх.16 Истраживање је показало да 20 одсто смањење анксиозности међу студентима медицине, узимајући омега-3с.17

Нажалост, већина људи не добијају довољно од исхране сама, тако да проверите да ли узети квалитетан омега-3 масти, као што је Крилл Оил. Др Столл, са Харварда психијатар, био је један од првих лидера у изради доказе подржава употребу животиње на основу омега-3 масти за лечење депресије. Он је написао одличну књигу која описује његов искуства у овој области која се зове Омега-3 везе.
Процените свој унос соли недостатка натријума заправо ствара симптоме који су веома налик онима из депресије. Потрудите се да НЕ користите обрађује соли (редовна кухињске соли), подбацио. Ви ћете желети да користите све природно, необрађене соли као Хималаја соли, која садржи више од 80 различитих микронутријенте.
Гет адекватну дневне вежбе Вежба је једна од најефикаснијих стратегија за спречавање и превазилажење депресију. Студије су показале постоји снажна корелација између побољшану расположење и аеробног капацитета. Дакле, постоји растућа прихватање да је ум-тело везе је веома реална и да одржавање доброг физичког здравља може значајно смањити ризик од развоја депресије на првом месту.

Вежбање ствара нове ГАБА-неурона који помажу производњу изазивају природно стање смирености. Она такође побољшава ваше нивое серотонин, допамин, норепинефрин, а која помажу ублажити ефекте стреса.
Наспавам Можете имати најбољу дијетом и вежбама програм могуће, али ако нисте добро спавали лако можете постати депресивни. Сна и депресија су толико блиско повезани да је поремећај сна је заправо део дефиниције симптома комплекса који даје етикету депресију.
Таппинг Иоур Анкиети Гост



Технике психологије енергије, као што су Техника емоционалне слободе (ЕФТ), такође могу бити веома ефикасне за смањење анксиозности корекцијом биоелектрична краткоспајање да изазива реакције-без вашег организма нежељених ефеката. Можете мислити о ЕФТ као средство за "репрограмирање" иоур кола, и ради на оба реаланд замисли стресори.

ЕФТ је облик психолошког акупресуре, на основу истих енергетских меридијана користе у традиционалној акупунктури више од 5.000 година за лечење физичке и емоционалне болести, али без инвазивност игала. Након 2012 прегледа у Америцан Псицхологицал Ассоциатион Јоурнал Преглед на Општа психологија, ЕФТ приближава испуњавању критеријума за "лечење заснован на доказима."

Недавна истраживања су показала да је ЕФТ значајно повећава позитивне емоције, као што су нада и уживања, а смањује негативне емоционалне стања, укључујући и анксиозности. ЕФТ је посебно моћна за лечење стрес и нервозу јер специфично циља свој амигдала и хипокампус, који су делови мозга који ће вам помоћи да одлучите да ли или не је нешто тхреат.18,19 Ако се сећате НиМХ објашњење о томе како је ваш амигдала и хипокампус су укључени у анксиозне поремећаје, можете видети зашто је прислушкивање је тако моћан алат. ЕФТ Такође је показано да смање кортизол левелс.20

Иако можете научити основе ЕФТ на своју руку, ако сте ви или ваше дете има озбиљан анксиозни поремећај, ја препоручујем да се обратите квалификованом ЕФТ праксе. За озбиљне или сложеном питању треба квалификованог здравственог професионалца који је обучен у ЕФТ21 да ће вас провести кроз процес, обично колико је потребно година тренинга да развију вештину да искористи на и ослободи дубоко усађене, значајна питања.
Постоје ситуације у којима може да се оправда ССРИ, али у целини, ови минд- и тела-отупљује лекови су грубо превише кориштене. Ја бих да се кладим да већина људи који их нису одговарајуће кандидате, и да ће проћи много боље су они за рјешавање основних, кључних питања која се односе на њихов општи начин живота и здравља. Ово укључује правилну исхрану, сан, вежбање, и запошљава ефикасне алате за ослобађања од стреса.

Излагање на отвореном, као што су ходање бос кроз травната површина и добијање одговарајуће количине излагања сунцу, и не треба потцењивати. Ако патите од емоционалног или физичког бола, Позивам вас да прегледати мој инвентар десетина хиљада чланака који се баве овим питањима и нуде мноштво сигурних и ефикасних алтернатива.


********************************************************************************



На 15 најефикаснији Природни лекови за анксиозност

Постед он 2015/04/2
ТАГС: анксиозност, депресија, канабис решење, БИЉЕ
20.6К158
3014267237_д22ц79ф1а5_оби Дејв Михаловиц

Биљни терапије су запањујуће популарни међу и њихов интерес расте као опасност од фармацеутских постати широко познат и прихваћен. У 2008. години статистичар Патрициа М. Барнес Националног центра за здравствену статистику и њене колеге известили да готово 20 одсто деце и одраслих у САД су користили биљни лек током протекле године. Тај проценат према неким стручњацима удвостручио. Тим предвођен лекар Давид М. Еисенберг Харвард Медицал Сцхоол утврђено да је употреба биља за физичких и менталних проблема, укључујући анксиозност је порастао 380 одсто у последњих седам година.

Коришћење биљака као третмана датира најмање 3000 пне Иако су неки теорије предлажу људи су користили биљке има лек за све док смо постојали. Данас је ова пракса је део ширег покрета који је подстакнут високим неефикасности лијекова, њихових нежељених ефеката и чињеницу да ови лекови не раде за свакога. Природни лекови долазе са мало или нимало ризика и ако нађете ону праву за своје стање, можете га користити за живот. То је речено, увек се посаветујте са лекаром пре него Натуропатхиц покретања било какве биљне третмане за дијагнозом услове, нарочито ако сте већ узима лекове.

1. Канабис
Канабис има веома моћне неуропротективне особине са невероватном способношћу да регулише емоције и може бити најпоузданији лековита биљка доступан као терапијски циљ за лечење анксиозности и депресивних поремећаја. Студија спроведено са мишевима указује да бета-кариофилен може бити корисна у лечењу анксиозности и депресије. Резултати су објављени у часопису Пхисиологи & Бехавиор.

2. Валеријан
Валеријан корен (Валериана оффициналис) је изведена из биљака пореклом из Европе и Азије, а коришћен је хиљадама година као лек за разне болести. Верује се да валеријански корен утиче на расположивост неуротрансмитера ГАБА у мозгу. ГАБА је неуротрансмитер у централном нервном систему која је одговорна за регулисање и посебно за инхибирање активности неурона мозга. Екстра ГАБА у вашем систему промовише опуштање и смањује ниво стреса. Из тог разлога, корен валеријане је познат као седатив. Валеријана је веома ефикасан у ублажавању стреса и несанице саму изазване стресом.

3. Мед
Хранљиве материје у меду производе умирујући ефекат, нарочито када се у значајним количинама. Мед може да се меша са погодним напитак за добро проспаване ноћи је!

4. Матичњак
Велика количина објављених података је настао о предностима матичњака за ублажавање анксиозности и поремећаја расположења код људи. У протеклих пет година сами, моћни опуштајуће дејство матичњак екстраката документоване су научници широм света. Ове студије потврђују оно што су биљни медицине дуго познат-да матичњак у комбинацији са другим биљним агенсима је ефикасна у рјешавању услова везаних за стрес и анксиозност. У једној студији здравих добровољаца, који су стандардизовани они матичњак екстракте (600 мг), били су мирни и опрезан од оних који су плацебо.

5. Пассионфловер
Природни седатив ублажава повремене анксиозности и благе нападе панике. Пассион Фловер је дрвени лоза која носи мали јагодичастог воћа цалледграндилла. Тхе шарене цвеће и надземни делови Пассион Фловер винове лозе се користе за извођење лековитог једињења који опуштају централни нервни систем и промовисати емоционалну равнотежу. У Сједињеним Државама, Пассион Фловер је класификован као ГРАС (генерално сматра сигурним) од стране храну и лекове. Супстанце које примају класификацију ГРАС одржавала дугу, сигурну историју опште употребе у храни или су одлучни да буду безбедни на основу доказане научним истраживањима.

6. Зимска трешња
Уклања нервне напетости, анксиозност и повремено ментални замор. Зимска трешња, или Асхвагандха корен, један је од најзначајнијих препарата биљних користе у Аиурведа, холистички систем медицине који је настао у Индији. Корен ове мале евергрин жбун је, пре свега, препознатљив по својим својствима адаптогениц, то значи природно повећава отпорност организма на физичком и емоционалном стресу. Стручњаци аиурведе традиционално прописује Зимска трешња да промовише благи опуштање и емоционалну равнотежу. Истраживање је показало да Зимска трешња је безбедан, природни седатив који производи највише запажене користи следеће свакодневној употреби за две до шест недеља.

7. Лаванда
Лаванда је уобичајена биљка се користи у ароматерапији за ментално здравље и расположење. Лаванда је део ароматерапије за главобоље и депресије. Лаванда је део неколико мирисним производима као што су парфеми сапуна, шампона и кесице. Биљка се обично екстрахује у уља и користи у ароматерапији за расположења, стреса и анксиозности. Лаванда треба користити са препоруком лекара, јер може да комуницира са другим лековима. У једној немачкој студији, специјално формулисана лаванде пилула је показано да се смањи симптоме анксиозности код људи са генерализовани анксиозни поремећај (ГАД) као ефикасно као лоразепам (бренд: ативан), анти-анксиозности лекове у истој класи као и Валиум.

8. Асхвагандха
Асхвагандха је аиурведски биљка из корена Витханиа сомнифера, биљке у Нигхтсхаде породице. Одавно је цењен због стотинама година због своје способности да помогне организму договор са стресом. Он се такође користи за јачање имуног система, побољшање меморије, као и да промовише свеукупну добробит.

9. Л-Теанин (или зелени чај)
Истраживања показују да је Л-теанина помаже сузбије растућу рад срца и крвни притисак, и клиничка испитивања су показала да смањује анксиозност. У онестуди, анксиозност склони субјекти су били смиренији и више фокусирани на тесту да су узели 200 милиграма Л-Теанин унапред. Запањујуће је, чак и изузетно краткотрајна употреба Теанин запажене ефекте на манифестацијама анксиозности.

10. Рходиола Росеа (Арктик Корен)
Ублажава нервозу и позитивно повремено подржава тело током периода стреса. Арктик Корен је биљка аутохтони у Сибир, где је успева на високим надморским висинама и суво арктичке климе. Примарни лековите Једињења Арцтиц Роот су изведени из корена биљке.
У Русији, Скандинавији и већем делу Европе, Арктик Корен је традиционално признање за своје адаптогениц својства. Адаптоген је физиолошки агенс који природно повећава отпорност организма на физичком и емоционалном стресу. Рходиола Росеа је клинички показано да стимулише серотонина, норепинефрина и допамина активност, и може да помогне да подрже здраву неуротрансмитер равнотежу.

11. Јохнс Ворт
Природни инхибитор ресорпције који подржава здраве неуротрансмитер равнотежу. Кантарион је вишегодишња биљка ароматични са обиљем златно-жутим цветовима. Тини перфорација испуњене Пхитоцхемицал богате уља покривају радне (надземне делове) кантариона и добије екстракт који даје тхе биљка своје примарне здравствене бенефиције. Тренутни усаге статистицс указују на то да милиони Американаца допуне своје свакодневне исхране са кантариона да промовише позитиван биланс расположења. Лековите компоненте кантариона, који укључују хиперицин и хиперфорин, су клинички доказано да промовише здрав баланс неуротрансмитера, које могу да помогну да се обезбеди позитивно расположење подршку следеће две до шест недеља континуиране употребе.

12. Камилица
Постоји добра докази да камилица поседује анксиолитик (анти-анксиозност) особине и може се користити за лечење стреса, анксиозност и несаницу. У једној студији на Универзитету у Пенсилванији Медицинског центра, у Филаделфији, пацијенти са генерализовани анксиозни поремећај (ГАД) који су камилице додатке за осам недеља имао значајно смањење симптома анксиозности у односу на пацијенте који узимају плацебо.

13. Капица
Скуллцап је анксиозност лек за људе који имају анксиозност уз немир, напетост мишића, и вилице стискања. Ако сте склони да баци и окренути у кревету, или ако се осећате као да може само да се опустите када сте се хода (али и даље седи пожелиш да искочи из своје коже), или ако се осећате као "пењање по зидовима" кад си унутра заглављен током меча анксиозности, капица може вам помоћи да се опустите не само своју нервозу, али и пратећи мишићну напетост и узнемиреност. Скуллцап је ефикасна у чај или тинктура (А тинктура је биљка издвојена у алкохол) форми, али ако може да толерише мале количине алкохола Мислим 20-40 капи тинктуре (за особе са 150 фунти) је најефикаснији облик .

14. Кава Кава
Познати активни састојци у Кава су фитохемикалије зове кавалацтонес. Кава Кава је најпознатији као свечаној Соутх Пацифиц пића. Шест великих кавалацтонес се користи за идентификацију цхемотипе разноликости као да представљају већи од 90 одсто од укупног износа кавалацтонес у оквиру кава узорка. Ови кавалацтонес кава дати свој стрес борбе, мишића опуштање, анксиозност смањује ефекте. Исти извор је веома ефикасна за депресију и несаницу.

15. Сладић Корен
садржи природни хормон алтернативу кортизон, који може да помогне тело рукује стресне ситуације, и може да помогне да се нормализује ниво шећера у крви, као и своје надбубрежне жлезде, пружајући вам енергију потребну да се носи са стресне ситуације при руци. Неки тврде Сладић стимулише лобање и ликвору, чиме смиривање ума.

Неуротрансмитера Подршка је један од најбољих формулација на тржишту за енергетску мозак метаболизам. То је празник за мозак којима је потребна обнове, пружајући оптималну комбинацију да олакша транспорт виталним састојцима у можданих ћелија, и помогне у поновном успостављању функције неурона. И то је здрава ужина за старење мозга, као и, дајући му све неопходне неопходне да подрже наше расположење, памћење и когнитивне способности, које теже да успори како године пролазе.
*********************************************************************************

Нема коментара:

Постави коментар