уторак, 12. мај 2015.

Магнезијум: Невидљиви Недостатак који би могao лоше утицати на ваше здравље


Магнезијум је минерал користи сваки орган у вашем телу, нарочито ваше срце, мишиће и бубрези.  Ако патите од необјашњиве замор или слабост, абнормалне срца ритам или чак мишићних грчева и очи трзаја, ниског нивоа магнезијума може да буде крив .
Ако сте недавно смо тест крви, можда претпоставити да ће показати недостатка магнезијума. Али само 1 проценат магнезијума у ​​вашем телу се дистрибуира у крви, што једноставно узорак магнезијума из серума крви магнезијума тест не веома корисна.
Већина магнезијум се складишти у костима и органа, где се користи за многе биолошке функције. Ипак, сасвим је могуће да буде мањкав и не знам га, због чега је недостатак магнезијума је назван "невидљиви недостатак."
По неким проценама, до 80%  не добијају довољно магнезијума и може бити мањкав. Друга истраживања показују само око 25 одсто  одраслих добијају препоручену дневну количину 310 до 320 милиграма (мг) за жене и 400 до 420 мушкараца. 
Још више забрињава, троши чак и овај износ је "довољно да отера отворено недостатак", каже др Царолин Деан, медицинског и Натуропатхиц лекара.

Магнезијум Недостатак може изазвати 22 медицинских стања


Магнезијум је често размишљао о првенствено као минерал за срце и кости, али то је погрешно. Истраживачи су сада откривена 3.751 магнезијума се везују за сајтове о људским протеина, што указује да је њена улога у људском здрављу и болести може бити веома потцењена. 
Магнезијум се такође налази у више од 300 различитих ензима у вашем телу и игра важну улогу у процесима детоксикације вашег тела, што је важно за помоћ како би се спречило оштећење од еколошких хемикалија, тешких метала и других токсина. Поред тога, магнезијум је неопходно за:
  • Активирање мишиће и нерве
  • Креирање енергије у вашем телу активирањем аденозин трифосфата (АТП)
  • Помагање дигест беланчевина, угљених хидрата и масти
  • Служи као камен темељац за РНК и ДНК синтезе
  • Поступајући као претходница за неуротрансмитера серотонина, као што су
Др Декан је студирао и писао о магнезијума за више од 15 година.Најновији додатак њене књиге , изашао је 2014. године, а у њему можете научити око 22 медицинских области које недостатак магнезијума окидачи или узроке, од којих сви су све научно доказано. То укључује: 
Анксиозност и нападе паникеАстмаУгрушци крви
Болест цреваЦиститисДепресија
ДетоксикацијаДијабетесУмор
Болест срцаХипертензијаХипогликемија
НесаницаБолести бубрегаБолест јетре
МигренаМусцулоскелетал услови (фибромијалгија, грчеви, хронични бол у леђима, итд)Нерве проблеми
Акушерство и гинекологија (ПМС, неплодност, и прееклампсија)ОстеопорозаРаинауд-ов синдром
Пропадања зуба
Рани знаци недостатка магнезијума укључују губитак апетита, главобољу, мучнину, умор, слабост и. Недостатак магнезијума може току довести до озбиљнијих симптома, укључујући:
Утрнулост и пецкањеМишићних контракција и грчеваНапади
Промене личностиАбнормал срчани ритамКоронарне грчеви

Улога магнезијума у ​​дијабетеса, рака, а више

Већина људи не размишљају о магнезијума када размишљају о томе како да се спречи хроничне болести, али она игра важну улогу. На пример, било је неколико значајних студија о улози магнезијума код вођења ваш метаболизам раде ефикасно-конкретно у погледу осетљивости на инсулин, глукозе регулације и заштите од дијабетеса типа 2.
Виши унос магнезијума смањује ризик од глукозе и инсулина метаболизам и успорава прогресију из предприступних дијабетеса за дијабетес у средовечних Американаца. 5 истраживачи изјавио, "унос магнезијума може да буде посебно корисно да надокнади ризик да оболе од дијабетеса, ако сте велики ризик . "
Вишеструки студије су такође показале да више магнезијум унос је повезано са већом густином коштане код мушкараца и жена,  и истраживања из Норвешке је чак пронашао везу између магнезијума у води за пиће и мањи ризик од прелома кука. 
Магнезијум може помоћи смањити ризик од рака, а студија објављена уАмерицан Јоурнал оф Цлиницал Нутритион показала је да су виши унос магнезијума у исхрани повезане са мањим ризиком од колоректалног тумора. 
Резултати из мета-анализа је показала да за сваку 100-мг магнезијума повећање уноса, ризик од колоректалног тумора смањена за 13 одсто, док ризик од рака дебелог црева је смањена за 12 одсто. Истраживачи истакао анти-канцер Ефекти МАГНЕСИУМ може бити повезано са његову способност да смањи инсулинску резистенцију, што може позитивно утицати на развој тумора.

Изненађујуће фактори који утичу на Ваше магнезијума Левелс

Морска трава и зелено лиснато поврће попут спанаћа и блитвом може бити одличан извор магнезијума, као што су пасуљ, ораси и семенке бундеве, као што су, сунцокрета, сусама и. Авокадо такође садржи магнезијум. Јуицинг своје поврће је одлична опција како би се осигурало да добијате довољно од њих у вашој исхрани.
Међутим, већина храна узгајају данас има мањак магнезијума и других минерала, тако да се довољно не само питање једе храну богату магнезијумом (мада ово је важно превише). Према речима др Деан:
"Магнезијум је узгајају из земље много више него калцијума пре ... А сто година, добили бисмо можда 500 милиграма магнезијума у ​​обичном исхраном. Сада смо среће да 200 милиграма."
Хербициди, као што је глифосат и делују као хелатора, ефективно блокира апсорпцију и искоришћење минерала у многим намирницама узгаја данас. Као резултат тога, то може бити прилично тешко пронаћи заиста храну богату магнезијумом. Кување и обрада додатно исцрпљује магнезијума.
У међувремену, неке намирнице могу заправо утицати на апсорпцију вашег тела магнезијума. Ако пијете алкохол у ​​вишку, на пример, може да омета апсорпцију вашег тела витамина Д, што заузврат је корисно за апсорпцију магнезијума. Ако једете пуно шећера, то такође може да изазове ваше тело излучивање магнезијум кроз ваше бубреге ", што доводи до нето губитка", наводи др Данине Фруге, сарадник медицински директор у Притикин Лонгевити Центер на Флориди.  Следећи фактори су такође повезани са нижим нивоима магнезијума: 
  • Претерано узимање соде или кофеина
  • Менопауза
  • Старијем добу (старије особе чешће бити магнезијум мањкава, јер апсорпција се смањује са годинама и старије особе чешће узима лекове који могу ометати апсорпцију)
  • Неки лекови, укључујући диуретике, неки антибиотици (као што су гентамицин и тобрамицин), кортикостероида (преднизон или Делтасоне), антациди, и инсулин
  • Нездраво пробавни систем, који смањује способност тела да апсорбује магнезијум (Кронова болест, цури Гут, итд)

Калцијум, витамин К2 и витамина Д мора бити усклађена са магнезијумом

То може да изгледа као да би ти поправи ризик од ниског магнезијума, једноставно узимањем додатак, али то нијебаш тако једноставно. Када узимате магнезијум, треба да размотрите калцијума, витамина Д3 и витамин К2, као, с обзиром да је сав посао у синергији са једним другим. Превелике количине калцијума без противтег магнезијума може довести до срчаног удара и изненадне смрти, на пример. Истраживање о палеолита или Цавеман исхране је показала да је однос калцијума према магнезијума у исхрани да су наша тела еволуирала да једу је 1-на-1. Американаца уопште имају тенденцију да имају већи однос калцијум-то-магнезијума у исхрани , у просеку око 3,5-то-1.
Ако имате превише калцијума и магнезијума није довољно, ваши мишићи ће тежити да иду у грчу, а то има последице за срце посебно. "Шта се дешава је, мишића и нерава функција која магнезијума је одговоран за умањена. Ако вас немају довољно магнезијума, ваши мишићи иду у спазам. Калцијум изазива мишиће да закључи уговор. Ако сте имали равнотежу, мишићи ће учинити свој посао. Они би се опусти, уговор, и стварају своју делатност, " Др. Објашњава декан.
Када балансирање калцијума и магнезијума, такође имајте на уму да витамини К2 и Д треба узети у обзир. Ове четири хранљиве материје заједно извршити компликован плес, са једним подржавају друге. Недостатак равнотеже између ових хранљивих материја је један од разлога зашто суплементи калцијума су постали повезани са повећаним ризиком од срчаних напада и можданог удара, и зашто неки људи доживе витамина Д токсичности. Део објашњења за ове нежељених ефеката је да витамина К2 држи калцијум у одговарајућем месту. Ако сте К2 мањкава, додао калцијум може изазвати више проблема него што решава, од гомилају на погрешним местима, као и твој меких ткива.
Слично томе, ако се одлучите за оралну витамина Д, потребно је да се то конзумира у храни или се додатни витамин К2 и више магнезијума. Узимајући мега дозе витамина Д додатака без довољних количина К2 и магнезијума може довести до витамина Д токсичности и недостатка магнезијума симптома, који укључују неприкладан калцификација који може да уништи срце.

Савети за повећање Ваше магнезијума Левелс

Један од начина да стварно повећати магнезијум, као и многе друге важне биљне хранљиве материје, јесте Јуицингсвоје зеље. Ја обично пијем један кригле у једној четвртини свеже зелене поврћа сваког дана, а ово је један од мојих примарних извора магнезијума. Органски производи могу имати више магнезијума, ако гаји у хранљиве-богата земљишта, али је веома тешко направити ту одлуку. Ако се одлучите за допуну, бити свесни да постоје велики број различитих додатака магнезијума на тржишту, јер магнезијум мора да буде везан за друге супстанце. Једноставно не постоји таква ствар као што је 100 одсто магнезијума додатак.
Супстанца која се користи у било којој једињење може да утиче на апсорпцију и биорасположивост магнезијума, и може да пружи незнатно различите, или циљане, здравствене бенефиције. Табела која следи сумира неке од разлика између различитих облика. Магнезијум тхреонате и цитрат су неке од најбољих извора, као што се чини да продре ћелијске мембране, укључујући ваше митохондрије, што резултира вишим нивоима енергије. Поред тога, такође продире свој крвно-мождану баријеру изгледа да учини чуда за лечење и спречавање деменције и побољшати памћење. Ако узмете додатак, можете користити "тест црева" да се утврди да ли узимате превише магнезијума. Др Декан објашњава: 
Најбољи начин да сазнате да ли добијате довољно магнезијума је "црева теста". Знате када имате превише магнезијума када ваши столице постану лабава. Ово је, у ствари, може бити благослов за особе са опстипације ... [што] је један од многих начина дефицитарних магнезијума манифестује. "
Поред узимања додатак, још један начин да се побољша свој статус магнезијум је да се редовно горке соли купке или стопала купатила. Епсом соли је магнезијум-сулфата који може да апсорбује својим телом кроз ваше коже.Магнезијум уље се такође може користити за локалну примену и апсорпцију. Шта год да изаберете додатак, будите сигурни да се избегне било која садржи магнезијум стеарат , заједнички, али потенцијално опасну адитива.
Магнезијум глицинат је Хелирани облик магнезијума који тежи да обезбеди највиши ниво апсорпције и биорасположивости и обично сматра идеална за оне који покушавају да се исправи недостатак.Магнезијум оксид је не-Хелирани типа магнезијума, везан за органске киселине или масне киселине. Садржи 60 одсто магнезијума, и има столице за омекшавање својства
Магнезијум хлорид / Магнезијум лактат садржи само 12 одсто магнезијума, али има бољу апсорпцију од других, као што су магнезијум-оксида, који садржи пет пута више магнезијумаМагнезијум сулфат / магнезијума хидроксид(млеко магнезијума) се типично користе као лаксативи. Будите свесни да је лако предозирати на њих, тако да траје само према упутствима
Магнезијум карбонат, који има антацид својства, садрзи 45 процента магнезијумМагнезијум таурате садржи комбинацију магнезијума и таурин, аминокиселина. Заједно, они имају тенденцију да се обезбеди умирујуће дејство на ваше тело и ум
Магнезијум цитрат је магнезијума са лимунском киселином, која као и већина магнезијума додатака има лаксатив својства, али се добро апсорбује и исплативМагнезијум тхреонате је новији, јавља тип магнезијума додатка који се појављује обећава, пре свега због његове супериорне способности да продре кроз мембрану митохондрије, и може бити најбољи магнезијум суплемент на тржишту

Нема коментара:

Постави коментар