среда, 27. мај 2015.

Ова преносива капсула вам омогућава да живите било где у свету


Ecocapsule


Словачки архитекте су управо открили супер-компактну капсулу која обећава да обезбеди номадски начин живота, са свим обновљивим изворима енергије и удобност дома. И стварно да пожелимо једну.

Цела ствар је прилично скучена, запремина је  само 2.55 МКС 4.45 мк 2.25 м, али је дизајниран да буде потпуно сама себи довољна за две одрасле особе, а увлачи 750 В ветроелектране и 2,6 квадратних метара соларних панела.


Пребивалиште, које је  Екокапсула, такође има 9.744 Ватт сати батерију за складиштење све те енергије за ноћ (или облачан дан). Под је посебно обликован да помогне прикупљати кишницу и росу  у резервоар испод пода као и филтрирање са паметном површином мембране успут да се уклоне све бактерије.

Унутра је тоалет и туш, мини кухиња, кревет, сто и складиште. Зидови су супер изоловани да  би вам помогли да капсула има пријатну температуру, а дом је чак у стању да напаја свој електрични аутомобил док га вуче.





Дизајн ће бити изложен следеће недеље на Пионеерс Фестивал у Бечу, и да ће наводно бити доступан јавности касније ове године (мада ни речи о цени).

Очигледно је да бих волео да видим мало више истраживања и податке о томе како се понаша  у низу различитих средина, али је прилично обећавајући дизајн . људи размишљају о будућности одрживог живљења. Ја, на пример, не би ми сметало живимо у свету где сви носе свој дом.

Нема коментара:

Постави коментар