недеља, 3. мај 2015.

Ово једноставно уље штити бубреге, помаже код дијабетеса и представља велики афродизијак






Цимет етерично уље је један од најсвестранијих етеричних уља. Цимет је зачин за уживање у целом свету. Такође се користи као биљни чај. Цимет се користи за издвајање уља које има арому која је врло умирујућа. Цимет етерично уље има мноштво здравствених предности и лековитих својстава.

Домаће Цимет уље

Метод
Предмети који ће вам Требати : кора цимета по могућству цејлонски, стаклена тегла, пожељно жуто или зелено стакло са широким отвором  и равним странама (за једноставноставније цеђење  супстанце), и маслиново уље хладно цеђено.

Кораци:
1 - ставите коре цимета по могућству цејлонског  у стаклену теглу. Попуните све празне просторе, ако је могуће.
2 - Сипајте маслиново уље у теглу док сви штапићи  у потпуности не буду покривени.
3 - Ставите стаклену теглу на топлом месту као што је прозор. Осигурајте тако да неће да се  преврне. Оставите посуду  око три недеље.
4 - промешајте  теглу дневно. То ће ослободити цимет уље из базног уља.
5 - После три недеље, уље од Цимета ће бити потпуно ослобођено и формирано као цимет уље. Користећи комад  крпе или сличног материјала, процедите цимет уље. Такође можете да користите прсте да извадите штапиће.
6 - Ставите уље цимета у ћилибарске боце и чувајте на хладном и сувом месту.

Здравствене предности цимета уље

Дијабетес
Додајте 1 кап етеричног уља цимета у храни, након што је кувано. Један добар начин да га користе је да се помешају ову једну кап у салату. Конзумирање само 1 капи етеричног уља цимета обезбеђује хранљиве материје из цимета. То помаже да се смањи ниво шећера у крви и има стимулативно дејство на панкреас. Цимет етерично уље из коре садржи цинамалдехид који испољава овај јак ефекат смањења.



Штити Бубрези
Цимет етерично уље има заштитни ефекат на бубреге. Утврђено је да спречи бубреге од оштећења изазване алоксаном. Исто тако могу заштитити бубреге од оштећења изазваних токсинима из околине и смањити њихово радно оптерећење.

Инфекције уринарног тракта
Жене су посебно склоне инфекцијама у урино-гениталном тракту. Ове инфекције су углавном бактеријске или гљивичне. Оне могу бити третиране купкама с етеричним уљима. Коришћење етеричних уља као што су цимет, еукалиптус и чајног дрвета етарског уља. Додати 10 - 15 капи у овом воденом купатилу. Она пружа брзо олакшање од УТИ и других инфекција у неколико апликација.

Артритис
Цимет етерично уље се користи са другим анти-реуматским етеричним уљима као уља за масажу за олакшање од артритиса. Додајте 4 - 5 капи етеричног уља цимета у базно уље попут  уља слачице. Загрејте уље нежно. Сада масирајте болна места са овим уљем. Редовна масажа једном дневно обезбеђује брзо олакшање од артритиса.

Депресија
 Удахните директно из бочице од цимета етарског уља око 1 минут. Његов мирис умирује ум и помаже да превазиђе негативна осећања.

Нема коментара:

Постави коментар