среда, 1. јануар 2014.

Спектакли широм света, најбољи видео ватромети

Острва Самоа и Кирибати прва ушла у 2014. годину. Спектакуларни ватромети у Мелбурну и Сиднеју. Последњи ће у нову годину ући становници Америчке Самое, читав дан након Самое, иако их дели само 80 километара.

6.10 - На њујоршком Тајмс Скверу око милион људи дочекало Нову годину. На Копакабани, у Рио де Жанеиру, два милиона људи.
Njujork.jpg
01.01 - Још један спектакуларни ватромет у Лондону... 

London.JPG
Лондон
00.01 - Срећна вам Нова година. У 2014. годину ушли и Немачка, Француска, Италија, Шпанија... 
Berlin.JPG
Берлин
Pariz.JPG
Париз
23.01 - Нова година стигла у Грчку, Израел, Финску... 
Atina.JPG
Атина
21.00 - Великим ватрометом у Москви обележен почетак Нове године. 2014. година стигла у Европу 
Ватромет у Москви
MoskvaIS.jpg
Москва снимљена из Међународне свемирске станице
21.00 - Спектакл у Дубаију.
Спектакл у Дубаију
17.06 - Становници Хонгконга 2014. годину дочекали са највећим ватрометом до сада. У Пекингу величанствен дочек крај Кинеског зида.
Дочек Нове године у Хонгконгу и Пекингу
16.02 - Нова година стигла и у Јапан! На токијском торњу засветлео број 2014, а из оближњег храма чују се звона.
14.10 - Сиднеј и Мелбурн дочекали 2014. годину. Око милион и по посетилаца гледало ватромете у та два града. Аустралијанци тврде да су остатку света поставили "домаћи задатак". Ватромет у Сиднеју трајао осам минута.
Ватромет у Сиднеју
12.00 - Спектакуларним ватрометом у Окланду, становници Новог Зеланда дочекали Нову годину.
NoviZeland.jpg
Ватромет у Окланду
Становници јужнопацифичких острва Самое и Кирибата први су у свету ушли у 2014. годину, у 11 часова по средњоевропском времену.
Самоа, острво са 180.000 становника, пре две године је због економских разлога променила страну на датумској граници, с њене источне стране прешла на западну, и од тада у нову годину улази прва, а не последња као раније.
За разлику од њих, становници Киритимата, односно Божићног острва, навикли су да у нове године улазе први. Киритимати је најисточнији део пацифичке острвске државе Кирибати, открио га је капетан Џејмс Кук на сам Божић, па је у свету познат и под називом Божићно острво.
У 2014. годину ће последњи ући становници Америчке Самое, читав дан након Самое, иако их дели само 80 километара.Нема коментара:

Постави коментар