петак, 17. јануар 2014.

kandida

    • Ulje divljeg origana
      Ulje divljeg origana – jak prirodni antibiotik

      Ulje origana ne stvara rezistentni soj mutiranih bakterija. Sposobno je da na prirodan način i efikasno eliminiše patogene, virusi gripa, prehlade, bakterijske ili gljivične infekcije. Laboratorijska ispitivanja su potvrdila da je jedan od najmoćnijih prirodnih antibiotika koje poznaje nauka.

      Ulje divljeg origana je riznica minerala: kalcijuma, magnezijuma, cinka, gvožđa, kalijuma, bakra, bora i vitamina: C, A, B3.

      Moćan je antioksidant čak 42x jači od jabuke, 12x od pomorandže, i 5x od borovnice. Podiže imunitet i otpornost organizma na alergije.

      Efikasno je kod: esherihia colli, staphilococus, salmonela, candida, sinusitis, bronhitisa. Ima antispazmatičko dejstvo.

      Preporučuje se kod upala, gljivičnih, bakterijskih i virusnih infekcija, alergija, za eliminisanje parazita iz organizma.

      Veoma je dobro i za otklanjane lošeg zadaha, bolesti desni, teško zalečivih rana, opekotina, uboda insekata.

  • 5. децембар 2

  • 5. децембар 2013.
    NATURA KUTAK

  • 5. децембар 2013.
    NATURA KUTAK

  • 5. децембар 2013.
    NATURA KUTAK

  • 5. децембар 2013.
    NATURA KUTAK

  • 5. децембар 2013.
    NATURA KUTAK
    • Candida albicans


      Najčešći uzročnik (90 – 95%) ove infekcije je Candida albicans, gljivica koja se i prirodno u manjoj količini nalazi u našim crevima. U 2 – 8% uzročnik gljivične infekcije je Candida glabrata. Pod različitim uticajima, pre svega kod lečenja antibioticima, u stanjima oslabljene reakcije imunog sistema, pri upotrebi imunosupresivnih lekova ili oralnih kontraceptiva, hormonske dodatne terapije, antiandrogena i kod dijabetesa melitusa, te u trudnoći, dolazi do njihovog neprirodnog razmnožavanja. Učestalost ove infekcije je 5 – 8% svih ginekoloških pacijentica, a među pacijenticama koje se žale na pojačani vaginalni sekret u 21% se radi o gljivičnoj infekciji.



      Simptomi: Veoma neugodan svrab uz pojačan beličast sekret, sirastog karaktera. Polni odnos je bolan, a za vreme mokrenja javlja se peckanje ili žarenje. Kod muškaraca se bolest manifestuje najčešće crvenilom i svrabežom glansa penisa i prepucija. Infekcija se često može dijagnosticirati samo na temelju ginekološkog pregleda. Mikroskopski pregled uzorka vaginalnog sekreta daje karakterističnu sliku, tako da su dodatne pretrage najčešće nepotrebne. Kod negativnog mikroskopskog nalaza, može se načiniti kultura brisa materice na specijalnoj podlozi (Sabouraud-agar ili Candida-II-agar).

      Lečenje: Lekovi izbora u lečenju gljivične infekcije su derivati imidazola: clotrimazol (Canesten, Plimycol) i polienski antibiotici kao što su nistatin (Nystatin, Moronal), amfotericin (Ampho-Moronal) i natamycin (Pimafucin) koji se ženama prepisuju u vidu vaginalnih tableta, krema ili masti. Terapija može trajati svega jedan dan ili duže: 3 – 7 dana. Muškarcima se lekovi protiv gljivica propisuju u obliku krema ili tableta. Kod “recidivnih” – infekcija koje se ponavljaju, nezaobilazno je sistemsko lečenje s fluconazolom (Diflucan) ili itraconazolom (Orungal) u vidu tableta ili kapsula. Iako se u 2/3 slučajeva gljivična infekcija ne prenosi polnim odnosom, za vreme lečenja se savetuje izbegavanje polnog kontakta.

      Alternativne mogućnosti: Ženama koje se nikako ne mogu osloboditi gljivične infekcije preporučuje se prehrana bogata biljnim vlaknima uz izbacivanje rafinisanih šećera i ugljikohidrata: Anti-Candida dijeta, kao i ponovno uspostavljanje ravnoteže crevne flore uz crevne biokulture (probiotici) kao što su acidofilus (kapsule ili jogurt) ili LGG jogurt. Od velike koristi može biti i homeopatski lek Candida Yeast, koji predstavlja jednu vrstu oralne vakcine protiv gljivica. Može se nabaviti i bez recepta, dolazi u vidu zrnaca i koristi se 3 – 5 puta dnevno po 1 – 2 zrnca (oralno). Candida Yeast podstiče imunološki sastav creva na stvaranje protivtela koja deluju lokalno u crevima i na taj način ograničavaju, odnosno ometaju rast gljivica.

      Preporuka je izbegavati hemijske iritanse, hulahopke, usku odeću i tanga gaćice. Intimno rublje potrebno je prati na najmanje 60° C. Nakon završenog lečenja korisno je potpomoći u obnovi prirodne vaginalne flore. U tu svrhu se mogu koristiti vaginalete Vagisan i Döderlein Med. ili direktni unos kulture mlečno-kiselih bakterija u vaginu. Jednostavna metoda koje se pri tome može koristiti je ispiranje vagine sa rastvorom mlečne kiseline (Ac. lactici) ili surutke. Na isti način možete upotrebiti 2 – 4 kapsule Linexili Bactisubtil, odnosno Acidofilus koje se za ovaj postupak moraju otvoriti i njihov sadržaj otopiti u 2 dl mlake vode. Kultura mlečno-kiselih bakterija može se uneti u vaginu i putem običnog malog tampona namočenog u LGG jogurt. Tampon ostaviti u vagini nekih 2 sata. Ostale vrste ispiranja vagine (sapuni, šamponi, gelovi, čajevi) se ne preporučuju zbog narušavanja normalne bakterijske flore.

  • 5. децембар 2013.
    NATURA KUTAK

  • 5. децембар 2013.
    NATURA KUTAK

  • пре око минут
    NATURA KUTAK

    • healthimpactnews.com
      There is good research now that shows the medium chain fatty acids in coconut oil kill candida yeast.
    • http://dijetamesecevemene.com/dijete-za-mrsavljenje/anti-candida-dijeta-recepti-jelovnik/
    • Ishrana protiv bakterija candide

      gljivice kandidaOvom prilikom vam predstavljamo dijetu koja je dobra kao suborac protiv candide.

      Anti candida dijeta ili dijeta protiv kandide ima jedno osnovno pravilo a to je uskratiti gljivicama omiljenu hranu (šećere) sve do njihovog istrebljenja iz organizma.
      Treba znati da je ishrana, tijekom borbe protiv ove opake gljivice izuzetno važna. Zasad nema pouzdanih naučnih dokaza da je takav način ishrane u potpunosti moguć, ali svakako ima pouzdanih rezultata u suzbijanju gljivica, bilo da je u pitanju kandida u ustima, kandida u crijevima, kandida na jeziku, kandida na koži ili druga mjesta oboljenja.

      Koja bi hrana bila dobra protiv candide?

      Na ovo pitanje je odgovor prilično jednostavan – uskratite gljivicama slatko!!! Imajte na umu da se šećeri vrlo dobro kamufliraju i sakrivaju u većini namirnica. Obratiti pažnju na industrijski prerađenu hranu kao što su razni sosovi, umaci, gotova jela a naročito viršle koje sadrže jako puno šećera.

      ribaJelovnik koji pomaže u borbi protiv candide

      Dijeta protiv kandide preporučuje sljedeće namirnice:
      Od povrća dobro je jesti: brokule, blitvu, patlidžan, tikvice, peršin, prokelj, celer, mahunarke, kupus, bamiju, krastavce, spanak, kelj, rotkvice, karfiol, šparogu, raštiku i druge slične namirnice.
      Riba i meso: skoro sva riba, škampi, kozice, jastog, školjke, piletina, teletina, svinjetina, guska, patka, govedina, divljač, janjetina, zečetina i dr.
      Orašasti plodovi, sjemenke i jezgrasto voće: sjemenke suncokreta, lješnjaci, bademi, sjemenke bundeve, sezam, indijski orah, orasi, pekan orasi, brazilski orasi…
      Mlijeko i mliječni proizvodi: kiselo mlijeko, puter, tvrdi sirevi samo ako su dobro zagrijani, jogurt samo nekoliko žlica dnevno.
      Od tekućina dobre su: voda, blagi biljni čajevi, kava bez kofeina i limunada bez šećera.
      Ulja: maslinovo ulje, laneno i suncokretovo ulje.
      Žitarice sa cijelim zrnom: U manjim količinama ječam, riža, ovas, proso, heljda, raž i smeđa riža.
      Ostalo – U vrlo malim i umjerenim količinama: pečeni krumpir, malomasni jogurt, nezaslađeni sitni kolači, krekeri od riže i sl..

      Kao što vidite ova dijeta nije toliko stroga, čak što više namirnice su jako raznolike pa su moguće kombinacije za ukusna jela mnogobrojne.


Нема коментара:

Постави коментар