понедељак, 7. септембар 2015.

15 домаћинство користи за талог од кафе



Не дозволите да Половни талог пропадне. Користите га око куће, у свом врту или у домаћим производима за негу тела .


Додај талог од кафе из шоље у компост, за природно чишћење и козметичке производе.

Природно, еколошко чишћење је одлично за вашу породицу и за планету. Пробајте нашу формулу за негу

Са само три шоље кафе дневно-то је око 400 милиона шољица кафе конзумирања сваког дана. За многе, ујутро ритуал спремати топлу кафу је неопходност као и посластица. Али, уместо стварања депоније везане за отпад тј. талог можете користити  скоро свуда, од ваше куће до врта.

Преврнути шољу и искористити талог

1. Мирис : Као и код соде бикарбоне,  талог може да апсорбује непријатне мирисе. Комбинујте током недељу дана талог кафе  у отвореној посуди, а затим ставите га у ваш фрижидер или замрзивач да природно освежи простор.

Попили сте кафу - немојте журити да одмах оперете шољу.

Талог од кафе биће вам од користи у вашем домаћинству.

Како можете искористити талог од кафе:

- Кафа не само уклања мирисе, али не дозвољава им да се мешају међусобно. Ово својство кафе корисно је код постављања осушеног талога у фризидер.

- Талог од кафе спасиће вас од мачијег "безобразлука". Ако је вас кућни љубимац схвата реч "тоалет" како је њему одговара - научите њега да одустане од те лоше навике тако, што ћете помешати талог од кафе са осушеном и самлевене кором нарандзе и сипати ову миришљаву мешавину на местима које је мачка изабрала за тоалет .

- Уз помоћ талога од кафе можете уклонити огреботине са поврсина намештаја од тамног дрвета. Да би сте то урадили, морате да промеша талог од кафе са мало вруће воде и утрљати у огреботине на намештају.

- Талог од кафе помешаним на пола са глицерином можете брисати тамне ствари од коже. Например: ташне, рукавице, јакне и др .. Једноставно обришите кожну ствар меком крпом или комадицц вате умоченим у соц веома јаке кафе. Уочићете разлику.

- Понекад нова кожна ташна има доста непријатан мирис. Веома лако ћете се ослободити њега, ако поспите ташну обичном кафом и оставите је тако на неколико сати. Ова опција је погодна само за ташне направљене од тамне козе.

- Талог од испијене кафе је одлицно ђубриво за биљке, које воле "кисела" земљишта. То су: руже, азалеје, рододендрони, љиљани, као и друго зимзелено растиње. "Нахраните" их талогом од кафе, они то воле.

- Кафа одлицно чисти пепељаре, елиминиссе непијатан мирис. Наспите у прљаву пепељару мало кафе, обришите влажном крпом и исперите.

- Одлично средство у борби са инсектима и различитим бубама. На "место боравка" ових непријатеља ставите добру порцију талога од кафе и они трајно напусте своју територију.

- Такође, талог од кафе, жене могу искористити за своје улепшавање: за пилинг коже лица, пилинг тела и антицелулит облоге.

Нема коментара:

Постави коментар