среда, 13. јануар 2016.

Заборавите на силиконе: Ово су биљке које ће изазвати раст груди

Нови трендови доносе нове потребе. Дакле, много жена ће се одлучити за пластичну хирургију у циљу добијања жељене величине њихових груди. Међутим, још једном, чини се да је природа дала најбоље лекове.

Сада ћемо открити изузетно корисне биљке које ће Вам помоћи са вашим величини груди на потпуно природан начин. То су следећи:

Грчко семе - пискавица
Тригонелла фоенумграецеум
Неки стручњаци сматрају да је ово најбољи зачин за припрему пиринча и кртоластог поврћа. Семе је ароматично, благо горког, љутог и слатког укуса а енергија му је загревајући. Исхрањује и чисти лимфу, крв, коштану срж, нервни и репродуктивни систем. Позитивно делује на системе органа за варење, дисање и урогенитални систем.
Како у ајур-веди, тако је иу европској традицији грчко семе изузетно цењено као лековито средство код дизентерије, диспепсије, дуготрајног кашља, бронхитиса, грипа, туберкулозе, неурастеније и ишијаса.
Клице (изданци) грчког семена су веома укусне и хранљиве и добро их је јести код масне и лење јетре и слабости мушке полног система.
Одмах после породјаја добро је пити чај од семенки пискавице ради бржег зарастања утеруса, обнављања снаге и побољшања количине и квалитета мајчиног млека.
Пискавица делује:
Стимулативно
Тонично
Против шлајма
Подмлађујућа
Као афродизијак
Диуретично
Више о пискавици
И пискавица се још од древних времена користи и као зачин и као лековита биљка. Због специфичних услова гајења, није раширена и популарна у Западној Европи, али је зато на Истоку веома цењена. Значајно место заузима иу Хиландарски рецептима за лечење травама.
Стари Египћани, Грци и Римљани су веома ценили грчко семе. У савременом свету највише се користи у Индији и то пре свега као један од састојака за припрему карија. Ове хранљиве и укусне семенке значајно побољшавају варење шаргарепе, кромпира и другог тешко сварљивог поврћа. Користи се у малим количинама - као на пример цимет или каранфилић.
Употреба у ајур-веди
Чај од пискавице је популарно средство код дисајних проблема као што су бронхитис, кашаљ, шлајм, запушени синуси и слични проблеми повезани са хладноћом и влагом. У ове сврхе се једна кашичица семенки потопи у 200мл воде и загреје до кључања. Након тога се остави поклопљено, док се не охлади довољно да може да се пије. Прохладјен чај добро је засладити кашичицом меда.
У Индији се пискавица масовно користи за побољшавање и квалитета и количине мајчиног млека. Одмах после породјаја мајкама се даје чај од семена, често скуваног у млеку, ради бржег и потпунијег опоравка, зарастања утеруса и побољшања мајчиног млека.
Савремена наука још није сасвим објаснила деловање фенугрика на младе мајке, али претпостављају да се то дешава због биљних хормона прекурсора који се налазе у семену.
Семенке се користе и код мушке импотенције, против грознице и менструалних проблема, а лишће је одлично против анемије јер садржи велику количину гвождја.

Анис - оџачар бронхија, освеживач даха, убица целулита ...
Анис - ођачар бронхија, освеживач даха, убица целулита ...
0
0
инСхаре
Сви се сећамо магичног укуса бронхи бомбона који нас и данас лако врати у детињство. Тај укус, који сте касније можда препознали у грчком узу, потиче од аниса, изузетно ароматичне и веома лековите биљке која се користи вековима.
Породица Штитарица којој анис припада има неколико веома лековитих чланова: ангелика, морач, целер, першун, мирођија, коријандер, ким. Сви се користе у кухињи као моћни зачини јер све поменуте биљке садрже есенцијална уља веома пријатног мириса. Као што у свакој породици постоји "црна овца", у случају Штитарица то је кукута, једна од најотровнијих биљака чија токсичност може трајати вековима.
Есенцијало уље аниса садржи између 80% и 90% анетола, супстанце која олакшава дисање и подстиче избацивање слузи из плућа. Анис је зато веома ефикасан и пријатан лек за кашаљ, бронхитис и астму. Мед са есенцијалним уљем аниса препоручује се деци јер је укусан и деца га радо пију.
Поред деловања на органе за дисање, анис олакшава варење, уклања гасове и надустост. У комбинацији са камилицом, ланеним семеном и Крусино препоручује се онима који пате од опстипације. Анис, морач и ким подстичу лучење млека, па народни лекари саветују дојилицама да пију пола литра чаја од аниса дневно. Овај чај је вишеструко користан јер, поред тога што повећава количину млека, олакшава грчеве бебама јер се спазмолитично супстанце из аниса преносе кроз млеко.
Захваљујући свом пријатном мирису, али и антибактеријским и антигљивична дејствима есенцијане уље аниса често је састојак водица за испирање уста. Анис се препоручује и против упала грла у комбинацији са жалфијом и црним Шлези, а грицкање свежег семена препоручује се људима који пате од непријатног задаха из уста проузрокованог поремећајем рада органа за варење.
Научници су пре три деценије приметили да анис садржи фитоестогене супстанце, па се зато ова биљка препоручује женама у менопаузи. У комбинацији са кантарионом и хајдучком травом користи се и против болних менструација. Анис је вероватно најбоље биљно решење против поремећаја сексуалне жеље код жена. Иако садржи супстанце које делују слично женском хормону естрогену, анис јача и сексуалну жељу мушкараца, па се у комбинацији са целером користи за јачање потенције.
Као и друге биљке из породице Штитарица, посебно ангелика и шаргарепа, анис помаже и људима који пате од псоријазе.
Анис је изузетно ефикасна биљка за уклањање целулита. Ако пронађете препарат који садржи екстракт аниса, можете бити сигурни да је вероватно делотворан.
Анис је безбедна и веома лековита биљка. Ипак, немојте је користити у трудноћи или ако пијете препарате који садрже гвожђе.



КОМОРАЧ - Морач - фоеницулум вулгаре

Лековито деловање: коморац се користи у лецењу кашља, болова у прсима, грчева, ветрова, лоше пробаве, прехладе, а особито се препоруцује за лецење грипе. Користан је за лецење болести бубрега, желуца и црева .за лецење органа за варење и дисање, за јацање апетита. Својим веома пријатним мирисом и слатким укусом рнорац, пре свега, служи за поправљање непријатног мириса и укуса лекова који се нерадо узимају. Готово сви цајеви и слицни лекови који се употребљавају против надимања и других тегоба, насталих од нагомиланих гасова у органима за варење, садрже као главни и обавезни састојак морац. Исто тако, и лекови који треба да олакшају искашљавање, увек садрже мање или више мораца. Морац има и важну профилактичну моц.

Мастика или ракија анасонлија (у Грцкој »узо«) прави се од слатког мораца који се у Македонији назива анасон. Додаје се и мало смоле мастикса, тако да ракија добије својствен мирис и укус.
Кад се ова ракија стави у воду, вода побели као млеко и развија се својствен мирис.

За цај АФЕН касику уситњене биљке прелити са 200 мл кључале воде. Оставити да кључа 5 мин. Суд поклопити и оставити да стоји 10-15 мин.Цај процедити и пити 2-3 соље цаја дневно после јела.


Сладић - универзална лековитост скривена у слатком укусу

Ако тражите универзални лек и наишли сте на сладић, потрага је завршена.
Реч је о вишегодишњој биљци, латинског имена Глициррхиза глабра, која нарасте до један метар висине.
Обележавају је гроздасти дугуљасти цветови блиједољубичасте боје.
Листићи су јајолики, дуги 2-4 центиметра, а широки половину своје дужине.
Сладић је познат широм света по свом изузетно слатком корену, који се користи у лечењу дугог списка болести.
Омиљено пиће старих Египћана
Сладић је познат миленијумима. Древни Египћани су га користили као лековито средство, а пронађене су и његове залихе у гробници краља Тута.
Египатски хијероглифи приказују га као популарно мушко пиће.
Његова примена против ћелавости и других болести забележена је још 360. године пре нове ере у Риму.
Јулије Цезар и Александар Велики били су љубитељи сладића.
Модерни бомбоне од сладића датирају из 17. века из Холандије. Холандија је тада била једна од најмоћнијих држава па су њени морнари широм света проширили ову посластицу.
Мјештанима из околине Бамберга у Немачкој сладић је толико значајан да су га давно одредили као симбол на грбу свога краја.
Састав и лековитост сладића
У Сладићу је пронађено на стотине потенцијално лековитих супстанци, укључујући флавоноиде и фитоестрогене.
Активна материја у њему је глициризин, који је 50 пута слађи од шећера. Глициризин има бројне лековите ефекте на тело, што чини сладић вредном биљком за многа обољења.
Сладић је јако добра замена за кантарион, јер има неколико антидепресивне састојке.
Сматра се и да због деловања на хормон кортизол појачава отпорност на стрес, због тога га је добро користити током тешких физичких и психичких напора.
Помоћ женама у менопаузи
Сладић и његови препарати врло су благотворни за жене које пролазе кроз менопаузу. Смањују ноћно знојење и валунге до 80 посто те омогућавају лакши и квалитетнији сан.
Стручњаци сматрају да природни једињења из сладића опонашају женски хормон естроген, који у том животном периоду опада.
У скоро време сладић би могао бити уведен као сигурна и здрава алтернатива хормонској терапији.
Због свог деловања на кортизол и естроген, сладић смањује производњу тестостерона и до 50 посто, чиме побољшава стање коже и косе те смањује раст нежељених длачица.
Најбоље га је комбиновати са БОРАЖИНА, јер она такође смањује деловање тестостерона, па заједно чине моћан спој.
Ова биљка садржи и састојак који спречава претварање тестостерона у дихидротестостерон (ДХТ), који има кључну улогу код опадања косе код мушкараца.
Од ње можете приправити и шампон за спречавање опадања косе, тако што ћете је додати у свој омиљени шампон за косу.
Ефикасан, но занемарен лек
 сладић
Корен сладића је изузетно делотворан, но занемарен лек.
Листа болести и тегоба које лечи је подужа.
Сладић између осталог:
јача имунитет
подиже издржљивост
спречава алергије
делује противупално
уништава бактерије, вирусе и гљивице
ублажава дисајне тегобе
штити од срчаних болести
спречава настанак акни
смањује испадање косе
сузбија болове мишића и зглобова
подиже расположење и смањује депресију
смањује тегобе менопаузе
Рецепт за желудац и грло
Ако патите од стомачних тегоба конзумирајте сладић у облику праха.
Код упале грла жваћите и цуцлајте комад сировог сладића. Код сувог кашља направите ектракт сладића помешану с медом.
Кратковидост
Код кратковидости помешајте кашичицу млевеног корена с једнаким деловима меда и гхее маслаца. Пијте два пута дневно са млеком на празан желудац.
Бол у мишићима и зглобовима
За болове у мишићима и зглобовима намочите преко ноћи корен сладића, те ујутро то попијте.
 Полицистични јајници
Код полицистичних јајника прелијте пола кашичице сладића и пола кашичице боражине са 1,5 дцл воде, након пет минута процедите. Пијте три шољице дневно након оброка, четири до шест недеља.
 Паста против опадања косе
Направите пасту од две кашике млевеног корена сладића, 4 кашике млека и прстохвата зачина шафрана.
Мажите критична места увече пре спавања и коса би након неколико недеља требало да почне да расте. Паста је врло ефикасна у почетним стадијумима ћелавости, убрзаног губитка косе и појаве перути.
Оригинални рецепт за бомбоне од сладића
Састојци
шољица меласе
1 кашичица млевеног корена сладића
1 кашичица млевеног сушеног корена аниса
1 шољица брашна
Припрема
Загрејте меласу па додајте анис и сладић. Умешајте довољно брашна да направите тесто са којим можете радити. Направите бомбоне у облицима какве желите.
 Напомена
Дуготрајно узимање сладића не препоручује се особама које пате од високог притиска.
Труднице и дојиље не би требале користити сладић


ЧИЧАК - Арцтиум лаппа


Лековити део биљке: За лек се употребљавају корен, листови и семе. Двогодишње корење сакупља се у пролеце и јесен, листови док су још млади, а семе кад сазре Лековито деловање: корен цицка делује против отровно, поспешује излучивање мокраће и зноја те цисти крв. Исто тако користи се у лецењу венерицних болести, све врсти чирева, скрофула, гихта (улога), застарелих реуматских болести, водене болести и тровања живом. цај од младог лишћа користи се у лецењу катара желуца и надутости, а добро је средство и против разних осипа, чирева, гнојних рана и раница у устима. Семе цицка користи се за све болести за које се користи и корен и листови, с тиме што семе јаце делује. Семе цицка користи се за прављење цицкова уља које је јако добар лек против перути и опадања косе. Корен, листови и семе цицка након годину дана губе своје лековито деловање. Такодје, корен и лист користе се и код упале и чирева желуца, користе се код поспешивања знојења, код варења, помажу у ублажавању реуме, кожног екцема, лишаја, осипа, гнојних рана и скорбута. Џип корен стуцан у прах и помешан са јестивим (маслина) уљем, леци гнојне ране када се њиме намажу.
Против реуме користи се цај од цицкових семенки. Лек против горе наведених болести припрема се тако да се 1 велика касика ситно исецканог корења и лишћа кува у пола литре воде 5 минута, затим се остави поклопљено 10-15 минута и на крају процеди. Пију се по 2 велике касике двапут дневно, ујутро и увеце. Ако се 60 грама корена кува 5 минута у 1 литри воде, може се узимати по шољица ујутро и увеце. Прах од сувог корена помешан са зецјим лојем извлаци страна тела из ране. У слуцају поремецаја лицног живца (Нервус фациалис), када се уста искриве, здроби се свеж корен и лишце са доњим делом стабљике цицка и привије на здраву страну. Код гнојних процеса усне шупљине гргља се а чиреви се и ране испирају, а осип по кожи облаже одваром -од цицковог лишћа, које има особину да хлади. На 1 литру воде узме се 1 даг. сушеног лишћа и пије ујутро и увеце по 1 шољица. У вину скувано лишце цицка леци од мокраћних каменаца. Они нестају и када се узима ситно изрезан цицков корен (или прах) од сувог корена, помешано са медом. Када се коза главе добро опере цајем од цицкова корена, а сваки други дан намаце цицковим уљем, стимулисе раст косе, ако је корен здрав. За цај се на једну литру воде узима 1 велика касика исеченог корена и скува.Помешају се једнаки делови тога цаја и сирћета (јабуцни) па се тиме натрља кожа главе двапут дневно, зауставља се испадање косе.
РЕЦЕПТ ЗА ЦИЦКОВО УЉЕ. Шака сувог и ситно истуцаног семена, поливена са мало 90% алкохола, остави се да стоји 14 дана, затим се долије пола до три четврт литра уља (најбоље маслиновог, али ако га нема добро је и сунцокретово), па се опет остави 4 недеље на топлом месту, уз повремено муцкање. Да би алкохол испарио, боцу са уљем не затварамо чепом него са мало газе или папиром у коме су избушене ситне рупице.
МАСТ ОД ЦИЦКОВОГ КОРЕНА: Добро се оцистити и опере цицков корен. Нареземо га на мале комадице и из њих истиснути што више сока Припремити квалитетну и цисту, несољену свињску маст. Колицина масти зависи од тога колико се уклонио сока, јер њиховим мешањем треба постици густу кашасту масу. Тако припремљену лековиту маст ставити у порцуланску (никако у металну) посуду, добро је затворити и чувати у фрижидеру. Неколико пута на дан наноси се на опецену кожу, а користи се и код чирева, рана и лишајева.

Нема коментара:

Постави коментар