недеља, 17. јануар 2016.

Врхунски природни пробиотици


Пробиотици су корисни облици цревних бактерија које помажу стимулише природне сокове за варење и ензиме који држе наши органи за варење исправно функционише. Поред узимања пробиотик додатак, можете подржати ваш пробиотик унос кроз једе храну која су домаћини ове бактерије живе.

Сви знамо да од великих здравствених предности пробиотика, међутим, нису сви од нас не зна како да искористе ове здравствене бенефиције. Испод је списак саставио сам да истакне најбоље пробиотске хране за вас да додате вашој исхрани. Такође бих препоручио куповину органске верзије свих ових пробиотских намирница.



1. кефир

Слично јогурта, ово млечни производ ферментира је јединствена комбинација козјег млека и ферментисаних кефир зрна. Хигх Лактобацили и бифидус бактерије, кефир је богат антиоксидантима. Потражите доброг, органске верзију на вашој локалној продавници здраве хране.

2. Кисели купус

Направљен од ферментисаног купуса (као и осталог поврћа), кисели купус није само изузетно богата здравим живих култура, али и помаже у смањивању симптома алергије. Кисели купус је богат витаминима Б, А, Е и Ц.

3. Тамна чоколада

Пробиотици се може додати високог квалитета тамне чоколаде, до четири пута више од износа пробиотика као многе облике млекаре. Ово је само један од здравствених користи од чоколаде.

4. Микроалга

Ово се односи на биљке супер хране океана на бази као што су Спирулина, цхорелла и плаво-зелене алге. Ове пробиотске храна Показало се да повећају количину како Лацтобациллус а бифидобактерија у дигестивном тракту. Они такође нуде највише количину енергетског повратка, по унци, за људски систем.

5. Мисо Соуп

Мишо је један од главних-остаје јапанске традиционалне медицине, а најчешће се користи у кувању макробиотички као дигестивни регулатора. Направљен од ферментисаног раж, пасуљ, пиринач или јечам, додајући кашику мисо да мало вреле воде прави одличну, брзо, пробиотика-богат супу, пуну лактобацила и бифидус бактерије.

Иза његових важних живих култура, Мишо је изузетно хранљивих материја-густа и верује да помогне неутралише ефекте загађивања животне средине, алкалинизе тело и зауставити ефекте канцерогеним материјама у систему.

6. Краставац

Веровали или не, заједнички зелена краставац је одличан извор хране пробиотика. Покушајте да радите своје домаћа краставце на сунцу. Ево велики скуп инструкција за прављење своје пробиотика-Дилл богате краставце.

7. Темпех

Велики замена за месо или тофу, темпех је ферментисано, пробиотика богата зрна направљена од соје. Велики извор витамина Б12, ово Вегетаријанска исхрана може пропржених, печена или једе распала на салатама. Ако припремљена правилно, темпех је веома мало соли, што га чини идеалним избором за оне са ниским режиму исхране чини.

8. Кимцхи

Азијска облик туршије кисели купус, Кимцхи је изузетно љуто и кисело ферментира купус, обично служи уз већину јела у Кореји. Осим од корисних бактерија, Кимцхи је такође одличан извор бета-каротен, калцијума, гвожђа и витамина А, Ц, Б1 и Б2. Кимцхи је један од најбољих пробиотских намирница можете додати на вашу исхрану, под претпоставком да могу да поднесем зачин, наравно.

9. Комбуха чај

Ово је облик ферментисаног чај високог код здравих цревних бактерија. Овај пробиотик пиће се користи вековима и верује се да помогну повећању своју енергију, побољшате свој благостање, а можда чак и помоћи да изгубите тежину. Међутим, Комбуха чај не може бити најбоље одговара за све, посебно оних који већ имају проблема са кандидом.

Да ли имате омиљену храну са пробиотика да сам можда пропустили? Јавите ми у коментарима испод!

***************************************************************************


Top Probiotic Foods to Add to Your Diet



Probiotics are beneficial forms of gut bacteria that help stimulate the natural digestive juices and enzymes that keep our digestive organs functioning properly. In addition to taking a probiotic supplement, you can also support your probiotic intake through eating foods that are hosts to these live bacterium.

We all know of the great health benefits of probiotics, however, not all of us know how to take advantage of these health benefits. Below is a list I put together to outline the best probiotic foods for you to add to your diet. I would also recommend buying the organic version of all these probiotic foods.



1. Kefir

Similar to yogurt, this fermented dairy product is a unique combination of goat milk and fermented kefir grains. High in lactobacilli and bifidus bacteria, kefir is also rich in antioxidants. Look for a good, organic version at your local health food shop.

2. Sauerkraut

Made from fermented cabbage (as well as other vegetables), sauerkraut is not only extremely rich in healthy live cultures, but also aids in reducing allergy symptoms. Sauerkraut is also rich in vitamins B, A, E and C.

3. Dark Chocolate

Probiotics can be added to high-quality dark chocolate, up to four times the amount of probiotics as many forms of dairy. This is only one of the health benefits of chocolate.

4. Microalgae

This refers to super-food ocean-based plants such as spirulina, chorella, and blue-green algae. These probiotic foods have been shown to increase the amount of both Lactobacillus and bifidobacteria in the digestive tract. They also offer the most amount of energetic return, per ounce, for the human system.

5. Miso Soup

Miso is one the main-stays of Japanese traditional medicine, and is commonly used in macrobiotic cooking as a digestive regulator. Made from fermented rye, beans, rice or barley, adding a tablespoon of miso to some hot water makes an excellent, quick, probiotic-rich soup, full of lactobacilli and bifidus bacteria.

Beyond its important live cultures, miso is extremely nutrient-dense and is believed to help neutralize the effects of environmental pollution, alkalinize the body and stop the effects of carcinogens in the system.

6. Pickles

Believe it or not, the common green pickle is an excellent food source of probiotics. Try making your own home-made pickles in the sun. Here’s a great set of instructions for making your own probiotic-rich dill pickles.

7. Tempeh

A great substitute for meat or tofu, tempeh is a fermented, probiotic-rich grain made from soy beans. A great source of vitamin B12, this vegetarian food can be sautéed, baked or eaten crumbled on salads. If prepared correctly, tempeh is also very low in salt, which makes it an ideal choice for those on a low-sodium diet.

8. Kimchi

An Asian form of pickled sauerkraut, kimchi is an extremely spicy and sour fermented cabbage, typically served alongside most meals in Korea. Besides from beneficial bacteria, Kimchi is also a great source of beta-carotene, calcium, iron and vitamins A, C, B1 & B2. Kimchi is one of the best probiotic foods you can add to your diet, assuming you can handle the spice, of course.

9. Kombucha Tea

This is a form of fermented tea high in healthy gut bacteria. This probiotic drink has been used for centuries and is believed to help increase your energy, enhance your wellbeing and maybe even help you lose weight. However, kombucha tea may not be the best fit for everyone, especially those that already have a problem with candida.

Do you have any favorite foods with probiotics that I may have missed? Let me know in the comments below!

Нема коментара:

Постави коментар