субота, 9. јануар 2016.

Велике тајне о лековитости употребе кокосовог уља за кожу



Није изненађење да сам велики фан кокосово уље, јер је до-све уље са сљедећег-у-нула недостатака. Кокосово уље је препун добрих масти које нам дају енергију, способних да се боре микроба у телу и одличне за кување. Чак мирише невероватно! Али да ли сте знали да је кокосово уље за кожу је такође ствар? Тако је, можете достићи предности кокосово уље је из спољног-у.

Не само да користи кокосово уље на вашој кожи све-природни начин да елиминише многе од токсичних састојака који се могу наћи на полицама апотека, али је такође и економичан начин да се брине за ваше тело. Кокосово уље је такође у стању да продре вашу кожу на дубљем нивоу од просечног производа због мале молекулске масе и начин на који обвезница са протеинима. (1)

Ја предвиђам да ћете бити изненађени да научите само колико је велика кокосово уље је за кожу. Ускоро можете одбацити оне додатне производе у ормарићу и покушати многи, ако не и све, од ових 20 начина за коришћење кокосово уље за здраву кожу, блистав уместо!

20 начина да користите кокосово уље за кожу

1. Боди Буттер
Скип хемикалије и лажне мириса налазе у конвенционалним лосиона и спремим свој уместо тога. Моја домаћа тело маслац рецепт користи схеа бутер, кокосово уље, јојоба уље и есенцијална уља вашем избору за путер који је одлично за вашу кожу. Расипати га укључите након туш за закључавање у влаге.

Зашто кокосово уље за рад коже тако добро? У делу, то је због засићених масти које помажу боравак моистуризед коже, са масти спречава губитак влаге кроз поре коже. Ове масти дају кожи здрав, гладак и чак тон. (2)

2. пилинг за тело
Моистуризе док ослобађање од мртвих ћелија коже тако што своје тело (или лица) рибање. Само мик кокосово уље са кокосовим шећера да се открије глатко кожу. Покушајте то неколико пута недељно.

3. Боди Оил
Ако озбиљно сува, кокосово уље вашу кожу за кожу је један од најбољих правних лекова. Р кокосово уље у рукама да га загреје и онда га користити уместо лосион за тело. Фокусирајте се на местима као што су лактовима и коленима који имају тенденцију да се чак и сувља него другим местима.

4. Цолд Соре Лечење
Склон хладно чиреве? Даббинг кокосово уље на њих може помоћи да се убрза време оздрављења, ублажи бол и смањи ризик од ожиљака или промене боје.

Кокосово уље садржи три масне киселине -цаприц, Цаприлиц и лауринску киселина - који поседују како средство за дезинфекцију и антимикробна својства, помаже у заштити од, као и исцели микроба инфекција.

5. Цутицле Оил
Коришћење кокосово уље у наредном ат-хоме маникир. Трљање уље на заноктице помаже да бактерије на одстојању и да ће опустити заноктице, чинећи их лакше да потисне или смањити.

6. Детоксикација Бат
Добар Деток купање је одличан начин да се елиминише токсине, а омогућава ваше тело и ум да се опустим. Направите једноставан детоксикације купатило са кокосовим уљем додавањем ¼ шоље горке соли, одлично за детоксикације, да ¼ шољу кокосовог уља у топлу купку. За додатну ароматерапија користи, укључују неколико капи етеричних уља омиљених.

7. пелена Осип гарда
Коришћење кокосово уље за кожу олакшава бол, свраб и црвенило осипа. Користећи га редовно такође може да помогне држите га на одстојању. Користи о кашике над погођеним подручјима.

8. сувим рукама
Ако прање посуђа или Тинкеринг око шупе алата узима свој данак на рукама, кокосово уље је одличан лек. Држите теглу од лавабоа или у гаражи се надокнадили руке. Бонус: РУБ кокосово уље преко руке, а затим покрити са рукавицама да кожу меком и глатком чак и брже.

Фаце Васх
9. прање лица
Са својим антимикробним својствима и хидратантним способности, кокосово уље за кожу је савршена за чишћење лица. Ја волим своју домаћу Фаце Васх рецепт. То ће убити све бактерије (збогом, бубуљице!), Док хидратацију коже да и даље остане осецате и изгледате жив.

10. Домаћи дезодоранс
Ако традиционалне дезодоранси иритирају кожу, користећи кокосово уље је одлична алтернатива. Пробајте мој три састојка домаћи дезодоранс рецепт да направите свој код куће. Се стврдне у природног, здравог алтернатива Сторе-купио брендова који ће вас чувати мирис свеже.



ЦоцонутОилСкинГрапхицв4
11. Инсецт Репеллент
Спусти отровне хемикалије и направите свој комараца да би инсеката на одстојању. Да би око осам грама одбојна, једноставно мик осам унци кокосовог уља са 40 до 50 капи етеричних уља; неки фаворити су Цитронелла, каранфилић, еукалиптуса, нане и лимунова трава. Док мораћете да поново аплицирају током читавог дана, избећи ћете увођење јаке хемикалије и отрови у вашем телу.

balzam za usne
12. балзам за усне
Најједноставније производи се често препуна застрашујућим састојцима. Уместо случајно конзумирања отровних хемикалија кроз ваш балзам за усне, направити свој властити уместо тога. Моја домаћа лаванде нана балзам за усне се ослободи од сувих, испуцалих усана - и токсина - за усне леда који можете осетити сигурно о коришћењу.

13. Шминка одстрањивач
Коришћење кокосово уље за кожу око очију ће омогућити простора да уклоните шминку без страха или иритације очи. Плус, бићете дају додатну хидратацију у том осетљивом подручју - и смањите боре! Да бисте користили, благо утрљати кокосово уље на капцима и тапкајте са нашминкан са вате или топли облог.

14. Уље за масажу
Зашто куповати скупе уља за масажу кад је тако лако направити свој? Комбинација кокосово уље са неколико капи омиљеног етеричног уља ради посао једнако добро; то ће ублажити бол у мишићима, а такође заголица чула и подстицање сабран медитацију.

15. ноћна крема
Држите идратанте коже и поправку себе док спавате применом кокосово уље нежно на лице. Ако сте склони акнама или имају врло масну кожу, пробајте додати неколико капи на уобичајене креме, уместо да се амп хидратацију без додавања превише екстра уља. Ако желите да користите кокосово уље као дневна креме, као, да комбинују са крему за сунцање да извуку корист у току дана без ризика оштећења од сунца.

скалп
16. скалпа Влажност
Суво, плочасти скалп те доле? Коришћење кокосово уље за косу и кожу главе ће задржати област моистуризед, обесхрабрује раст перут и одржавање косе гледа сјајна. Ако имате суве крајеве, као, утрљати мало уља на њима да обезбеде дубоко уређај.

17. гел за бријање
Гет блиску, глатко бријање помоћу кокосово уље уместо бријања крема или гела. Кокосово уље за кожу ће спречити ураслих длачица и Разор Бурн Плус додати влагу - нема додатних производа у кабинету неопходне лекове! Само трљати на кожу, бријање и Пат суво.

18. Скин Услови
Због својих антиинфламаторним особинама, кокосово уље је у успону популарности за лечење стања коже као екцем, псоријазу и других кожних. У ствари, недавна студија је показала да 46 одсто пацијената са хроничним болестима коже који се користи кокосово уље је имао одличну реакцију у лечењу своје стање. У међувремену, само 19 одсто оних који користе минерална уља за лечење њиховог стања је имао одличну реакцију. (4) Ако патите од болести коже, користећи кокосово уље редовно може да помогне ублажавању симптома.

strije
19. стрија
Стрије настају као еластичности промена коже, најчешће после тежина добитак / губитак или трудноће. Коришћење кокосово уље може да помогне у смањењу трагове које су оставили иза себе, помажући им да бледе брже, задржавајући коже моистуризед како би се омогућило брже зарастање.

20. Сунбурн Рељеф
Имам мало превише сунца? Кокосово уље може да помогне ублажи упаљену кожу, смањују црвенило и напити кожу. Ограду је да док кокосово уље не пружи минималну заштиту од сунца - о СПФ 4 - Препоручио бих додао црвени екстракт семена малине или цинк оксид да направи јачу крему за сунчање ако ће бити на сунцу током дужег временског периода.

******************************************************************************

20 Secret Ways to Use Coconut Oil for Skin


It’s no surprise that I’m a huge coconut oil fan, for it’s the do-everything oil with next-to-zero downside. Coconut oil is loaded with good fats that provide us with energy, able to fight microbes in the body and excellent for cooking. It even smells amazing! But did you know that coconut oil for skin is also a thing? That’s right, you can reap coconut oil’s benefits from the outside-in.

Not only is using coconut oil on your skin an all-natural method to eliminate many of the toxic ingredients that are found on drugstore shelves, but it’s also a cost-effective way to care for your body. Coconut oil also is able to penetrate your skin on a deeper level than your average product because of its low molecular weight and the way it bonds with proteins. (1)

I predict that you will be surprised to learn just how great coconut oil is for the skin. Soon, you can ditch those extra products in the medicine cabinet and try many, if not all, of these 20 ways to use coconut oil for healthy, radiant skin instead!

20 Ways to Use Coconut Oil for Skin

1. Body Butter
Skip the chemicals and fake fragrances found in conventional lotions and whip up your own instead. My homemade body butter recipe uses shea butter, coconut oil, jojoba oil and essential oils of your choice for a butter that’s great for your skin. Slather it on after the shower to lock in moisture.

Why does coconut oil for skin work so well? In part, it’s due to the saturated fats that helps the skin stay moisturized, with the fat preventing moisture loss through the skin’s pores. These fats give the skin a healthy, smooth and even tone. (2)

body scrub
2. Body Scrub
Moisturize while getting rid of dead skin cells by making your own body (or facial) scrub. Just mix coconut oil with coconut sugar to reveal smoother skin. Try it a few times a week.

3. Body Oil
If your skin’s seriously dry, coconut oil for skin is one of the best remedies. Rub coconut oil in hands to warm it up and then use it in lieu of body lotion. Focus on spots like elbows and knees that tend to get even drier than other spots.

4. Cold Sore Treatment
Prone to cold sores? Dabbing coconut oil on them can help speed up healing time, alleviate pain and reduce the risk of scarring or discoloration.

Coconut oil contains three fatty acids —capric, caprylic and lauric acid — that possess both disinfectant and antimicrobial properties, helping to protect against as well as heal microbial infections. (3)

cuticle
5. Cuticle Oil
Use coconut oil in your next at-home manicure. Rubbing the oil into cuticles helps keep germs at bay and will loosen up cuticles, making them easier to push back or cut.

6. Detox Bath
A good detox bath is a great way to eliminate toxins while allowing your body and mind to unwind. Create a simple detox bath with coconut oil by adding ¼ cup of Epsom salts, great for detoxing, to ¼ cup of coconut oil into a hot bath. For added aromatherapy benefits, include a few drops of your favorite essential oils.

7. Diaper Rash Guard
Using coconut oil for skin eases the pain, itch and redness of diaper rash. Using it regularly can also help keep it at bay. Use about a tablespoon over affected areas.

8. Dry Hands
If washing dishes or tinkering around the tool shed is taking its toll on your hands, coconut oil is a great remedy. Keep a jar by the sink or in the garage to replenish hands. Bonus: Rub coconut oil over hands and then cover with gloves to get skin soft and supple even more quickly.

face wash
9. Face Wash
With its antimicrobial properties and moisturizing abilities, coconut oil for skin is perfect to clean your face. I love my homemade face wash recipe. It’ll kill any bacteria (goodbye, pimples!) while hydrating skin to keep it looking and feeling vibrant.

10. Homemade Deodorant
If traditional deodorants irritate your skin, using coconut oil is a great alternative. Try my three-ingredient homemade deodorant recipe to make your own at home. It hardens into a natural, healthy alternative to store-bought brands that’ll keep you smelling fresh.



CoconutOilSkinGraphicv4
11. Insect Repellent
Put down the toxic chemicals and make your own repellent to keep insects at bay. To make about eight ounces of repellent, simply mix eight ounces of coconut oil with 40 to 50 drops of essential oils; some favorites are citronella, clove, eucalyptus, mint and lemongrass. While you’ll need to reapply throughout the day, you’ll avoid introducing harsh chemicals and toxins into your body.

lip balm
12. Lip Balm
The simplest products are often loaded with frightening ingredients. Instead of accidentally ingesting toxic chemicals through your lip balm, make your own instead. My homemade lavender mint lip balm gets rid of dry, cracked lips — and toxins — for a lip ice that you can feel safe about using.

13. Makeup Remover
Using coconut oil for skin around the eye area will allow you to remove makeup without fear or irritating your eyes. Plus, you’ll give extra hydration to that sensitive area — and reduce your wrinkles! To use, gently rub coconut oil onto lids and dab off eye makeup with a cotton pad or warm washcloth.

14. Massage Oil
Why purchase expensive massage oils when it’s so easy to make your own? Combining coconut oil with several drops of your favorite essential oil does the job just as well; it’ll alleviate sore muscles while also tickling the senses and encouraging a mindful meditation.

15. Night Cream
Keep your skin hydrating and repairing itself while you sleep by applying coconut oil gently on your face. If you’re prone to acne or have very oily skin, try adding a few drops to your normal moisturizer instead to amp up hydration without adding too much extra oil. If you’d like to use coconut oil as a daytime moisturizer as well, combine it with sunblock to reap the benefits throughout the day without risking sun damage.

scalp
16. Scalp Moisture
Dry, flaky scalp got you down? Using coconut oil for hair and scalp will keep the area moisturized, discouraging dandruff growth and keeping hair looking shiny. If you have dry ends as well, rub some oil on them to provide deep conditioning.

17. Shaving Gel
Get a close, smooth shave by using coconut oil instead of shaving creams or gels. Coconut oil for skin will help prevent ingrown hairs and razor burn plus add moisture — no extra products in the medicine cabinet necessary! Just rub onto skin, shave and pat dry.

18. Skin Conditions
Because of its anti-inflammatory properties, coconut oil is on a rise in popularity for treating skin conditions like eczema, psoriasis and other skin conditions. In fact, a recent study found that 46 percent of patients with a chronic skin disease who used coconut oil had an excellent response in treating their condition. Meanwhile, only 19 percent of those who used mineral oil to treat their condition had an excellent response. (4) If you suffer from a skin disease, using coconut oil regularly might help alleviate symptoms.

stretch marks
19. Stretch Marks
Stretch marks occur as the skin’s elasticity changes, most frequently after weight gain/loss or pregnancy. Using coconut oil can help reduce the marks that are left behind, helping them fade more quickly while keeping skin moisturized to allow quicker healing.

20. Sunburn Relief
Got a little too much sun? Coconut oil can help soothe inflamed skin, reduce redness and rehydrate skin. The caveat is that while coconut oil does provide minimal sun protection — about SPF 4 — I’d recommend adding red raspberry seed extract or zinc oxide to make a stronger sunblock if you’ll be in the sun for an extended period of time.

Нема коментара:

Постави коментар