среда, 11. децембар 2013.

Намирнице које могу помоћи у борби против депресије

Намирнице које могу 
помоћи у борби против депресије

Постоје више намирница које могу да се боре са депресијом. Процењено је да 1 - од - 10 људи повремено користи антидепресиве . То је шокантан број људи који се ослањају на лекове за нешто што може да се обави природно . За многе од тих људи природа је спремила лек.  Они који су у депресији а не узимају ништа против ње депресија може да ослаби једноставном применом лековите хране из свакодневне употребе. Али то такође може да се исправља са исхраном и променом начина живота. Студија за студијом је показала да повећањем физичке активности , што више сунца  и променом исхране  можете да промените свој начин размишљања и победити депресију без лекова .

Успешно освајање прве победе против своје депресије почиње елиминисањем прерађене хране и пића из исхране . Ове намирнице садрже адитиве и неприродне састојке који могу да мењају хемију вашег тела и свакако Ваше расположење . Такође , редовно вежбање повећава ендорфин и проток крви у мозак , што је још једна добра борба против депресије природним путем.

Поред ових природних решења за лечење депресије , покушајте да додате ову храну против  депресије у редовну исхрану :



1 . куркума

Студија објављена у истраживању фитотерапије  недавно је доказала да светло жути зачин куркума није само добар у лечењу депресије. Може то урадити боље него антидепресивни лекови које гутате. Антидепресивни ефекти куркуме су били слични у односу директно са ефектима Прозак'а . Али када узмете у обзир све нуспојаве антидепресива , куркума је јасан победник .

2. . зелени чај

Здравствене предности зеленог чаја су наизглед бескрајне , од побољшаног здравље срца до бољег функционисање мозга . Дакле , није изненађење да може да помогне регулише расположење . Он садржи нешто што се зове Л-Теанин , аминокиселину која може да помогне у стварању алфа можданих таласа . Ови мождани таласи имају умирујући ефекат и може да побољшају фокус . Како извештавају Природне Новости , Л-Теанин се такође лако апсорбује , што чини његов ефекат непосредним.

3. . риба

Недостатак омега-3 масти у вашој исхрани може довести до неравнотеже расположења , укључујући депресију . Додавањем немасне рибе у својој исхрани , можете да исправите евентуалне неравнотеже и додати друге предности омега-3 масних киселина . Занимљиво , ово је подржано од стране истраживања која показују да светске регије попут Скандинавије и Азије са високим уносом рибе имају нижу учесталост депресије .

4. . Орашасти плодови, ораси и семена






Магнезијум је минерал који се може наћи у изобиљу у одређеним орасима и семенкама . Тако можете да побољшате своје расположење повећањем производње енергије и такође стимулише производњу серотонина - једну од хемикалија у мозгу за добро расположење . Здраве масти такође повећавају целокупно здравље и помажу да се стабилизује ниво шећера у крви . Семенке бундеве и бразилски орах су посебно добри избори .

Упркос томе шта ваш лекар може да вам каже и како упркос депресији чини да се осећате , не морате одмах гутати лекове . У многим случајевима , ови лекови могли би Вам помоћи да се осећате још горе . Променом исхране и вашег стила живота , можете да почнете да се осећате тренутно боље а олакшање долази и Ви се хватате у коштац са депресијом.

Нема коментара:

Постави коментар